Tribuna
Rămas bun, Ioana!
Rămas bun, Ioana!
"Am o veste proastă, foarte proastă". La telefon, vocea pierdută a Ilenei, care îmi taie respiraţia. Ileana e un om calm, extraordinar de calm, şi să simţi că e agitată nu e în regulă. Am cunoscut–o acum mai bine de trei ani, când a venit curajoasă şi hotărâtă la redacţie să ne roage să publicăm povestea Ioanei, o fetiţă care avea nevoie de un implant cohlear, pentru a putea auzi. Ileana e unul din oamenii, din păcate atât de rari astăzi, cu suflet uriaş şi dăruire cât cuprinde. Răspunde "prezent" ori de câte ori e nevoie de ajutor, se zbate, pune câte o bucată de suflet în tot ceea ce face şi sunt norocoasă că am avut şansa să întâlnesc un om ca ea.
Povestea Ioanei

Ileana mi-a povestit, în luna iulie, despre Ioana. Ioana Costea, o tânără de doar 19 ani, abandonată de părinţi, crescută de bunici şi venită la Sibiu, dintr-un sat din Vâlcea, să-şi facă un rost în viaţă. Un copil extrem de cuminte, muncitor şi cu inimă mare, atât de mare încât "ar fi în stare să-şi dea sufletul pentru oricine", după cum spunea Lili, cea mai bună prietenă a ei. Înainte de BAC, Ioana a aflat că are leucemie. Ca în marea şi dureroasa majoritate a cazurilor de acest gen, fraţii Ioanei nu au fost compatibili, şi singura ei şansă ar fi fost un transplant în străinătate, a cărui valoare depăşea 100.000 de euro.

"Toţi pentru unul! Toţi pentru Ioana Costea!"

Enorm de multă lume a întins o mână pentru Ioana. Povestea ei, ajunsă la noi prin intermediul Ilenei, a mişcat mii de oameni. Toată vara, colegi, profesori, prieteni, organizatori de evenimente, au strâns bani şi i-au depus în conturile fetei. Pentru Ioana s-au plimbat zeci de voluntari cu urne mobile în cadrul unor evenimente, s-au donat încasări din spectacole, s-au implicat oameni care doar i-au citit povestea în ziare sau au văzut-o la televizor, şi au fost mişcaţi. Îmi amintesc acum de domnul care mi-a pus în mână, pe scările redacţiei, 10 milioane de lei vechi, rugându-mă să-i depun în contul Ioanei, pentru că are şi dânsul o fată pe care o cheamă la fel. Sau de bătrânul paralizat care a sunat la redacţie şi ne-a rugat să trecem să luăm banii de la el de acasă, pentru că nu se poate deplasa, şi care i-a dat Ilenei 500.000 de lei vechi.

Eternele liste de aşteptare

Erau strânşi peste 50.000 de euro, enorm dacă stai să te gândeşti că sunt doar bani din donaţii, şi Ioana aştepta, pe un pat de spital, să primească diferenţa de bani de la instituţiile abilitate să-i ofere sprijin. Clinica unde ar fi trebuit să facă transplantul nu o primea dacă nu avea toată suma. Ieri dimineaţă, Ileana m-a sunat să-mi spună că, de miercuri noaptea, Ioana se ţine de mâini cu îngerii. Că în spital, la Târgu Mureş, genele au clipit ultima dată peste ochii mari, căprui, ochii pe care-i văd şi acum, miraţi, deasupra măştii de protecţie, astă-vară, pe o bancă din curtea spitalului.

În loc de epilog

Scriu măcinată de o revoltă surdă, împotriva unui sistem care încă o dată a învins. Ioana era pe listele de aşteptare, să primească bani de la instituţii ale statului pentru care ea reprezintă doar dosarul cu numărul x. Îmi aduc aminte de Nicu, alt vis frânt, şi mă macină şi mai tare vorbele Ilenei. "Era numărul 200 şi ceva pe listele de aşteptare, avea nevoie de 10 vieţi ca să se ajungă la ea". Pentru Ioana, pentru cei ca ea, atâţia, fiecare zi în plus de aşteptare înseamnă o şansă mai puţin. Birocraţia e uriaşă, "nu sunt fonduri" e un laitmotiv şi în timp ce pe listele de aşteptare curg alte şi alte nume din trupul Ioanei şi al atâtor altora se scurge încet viaţa.

Astăzi sau mâine, Ioana va intra pentru ultima dată pe poarta casei de la Grebleşti. Doi bunici, "mama şi tata" pentru Ioana, rude, colegi, profesori şi prieteni, îi vor veghea, încremeniţi de durere, tăcerea. Dumnezeu s-o odihnească în pace!
comentarii
60 comentarii

pacat, mare pacat!dar nu e corect~!!! cum adica marea doamna elena carstea, se poate opera pe datorie??? cum adica, alcooooolistul ala rocker de la iris cu fata de maimutza se poate opera pe banii statului? ioana de ce nu a avut sansa asta?nu o cunosteam , insa mai mereu am lasat ceva bani in urnele intalnite.chiar eram fericit daca ar fi scapat....dar no.....in tara asta tre sa fi alcoolist ratat ca sa fi operat...


rip ioana
radu sibiu
23.10.2009 01:05
CE PACAT CA BOGATASII SIBIULUI N-AU AVUT DESTUI BANI PENTRU A O AJUTA!...Daca erau ei in locul ei...
PB
23.10.2009 04:46
PAI ATUNCI DE CE SA MAI COTIZEZ CU BANI,DIN SALAR PTR CAS?DE CE SUNTEM FORTATI SA SUSTINEM CU BANII NOSTRI UN SISTEM SANITAR FALIMENTAR SI BOLNAV?VAI DE CAPUL NOSTRU!TRIST!DUPA ALEGERI VA FI VAI DE NOI,EGAL CINE VA IESI PRESEDINTE...O SA NE MAI AUZIM
BIBUS
23.10.2009 06:58
Rusine,rusine, rusine si am pus in urna din putinul meu dar cum scrie mai sus de ce sa mai cotizam la sanatate ar trebui sa raspunda cei care gestioneaza aceste fondurice fac cu banii.Trebuie sa fi vedeta ca sa ai parte de atentia celor care sunt in conducerea acestei tari.Inca o data RUSINE.
DUMNEZEU S-O IERTE.
sibianca
23.10.2009 08:10
Azi fara bani, nu mai ai nici o speranta.
w
23.10.2009 08:10
foarte trist. Suntem cu totii victimele sistemului. Dumnezeu sa o odihneasca in pace.
--------------------
23.10.2009 08:16
Dumnezeu sa aiba grija de ea.
FOARTE trist.
Concluzia mea e una: Nu conteaza nimic pe lumea asta mai mult decat sanatatea si familia, asa ca pretuiti-le si bucurati-va de fiecare clipa din viata.
unknown person
23.10.2009 08:25
dumnezeu sa o ierte sistemu acesta de la casa de asigurari este o tampenie chiar daca cotizezi 30 de ani si ramai fara servici si nu mai cotizezi o perioada nu mai beneficiezi de nimic trebuie sa dai bani pe lunile care nu ai cotizat nu ti se ia in calcul ce ai platit pana atunci si atunci ma intreb unde sant bani
www
23.10.2009 08:39
Chiar asa! Milionarii Sibiului nu si-au putur rupe un pic din averea lor ca sa salveze o viata. Rusine tuturor. Dumnezeu este sus si sper ca le vede pe toate. De vina este sistemul ticalosit din tara asta de cacat, unde factorii de decizie stau cuibariti in posturi caldute, fara un pic de responsabilitate.
dor
23.10.2009 08:40
Dumnezeu sa o odihneasca!Pacat de acest copil si de altii pe care nu-i stim,in situatii asemanatoare.Bine ca din banii pe care ii dam in fiecare luna la asa zisele" case de asigurari" isi pot construi "palate" in care se "lafaie" persoane fara suflet si au un singur raspuns:
nu avem bani.iar in spitale trebuie sa mergem cu pansament,leucoplast,spirt,etc. de-acasa.Rusine lor,celor platiti de noi.
Maria
23.10.2009 08:51
Fatalism pur in mesajele de mai sus! Exista un mic procentaj in care totusi se poate face ceva, nu ajunge sa scrieti ca in strainatate costa 100.000 de euro si trebuie adunati; preturile difera de la caz la caz si de la tara la tara. Oricat ar fi de trist cazul, ar trebui sa trageti niste invataminte din el: apelati din timp la cititorii din strainatate care s-ar putea interesa in jurul lor cat costa un tratament, dati diagnosticul detailat sa-si poata un doctor face o impresie, nu cred ca o clinica din strainatate vrea banii jos inaintea tratamentului, doar sunteti in UE, cu 50.000 ar fi putut incepe tratamentul in Germania cu siguranta, cel putin accesul la banca de date pentru gasirea unui donator, restul e rutina in UE. Din pacate sunt si cazuri de leucemie unde un transplant de maduva nu ajuta. Dar de multe ori informatia justa si prompta e la fel de valoroasa ca si banii.
Callas
23.10.2009 09:04
Dumnezeu sa o aiba in paza! pacat ca avem un sistem atat de rudimentar si ne plafonam in a cheltuii bani pe alte prostii si nu pe sanatate , pacat!!!!!
monca
23.10.2009 09:27
Mare pacat, sunt revoltata peste masura, daca biata fata avea un nume "sonor" poate era mai in fruntea listei, s-au deja era la o clinica in strainatate,curios pt. fiul s-au fiica vreunui parlamentar s-ar fi gasit solutia rapid.
D.zeu s-o odihneasca in pace
23.10.2009 09:30
este o rusine!!!! ceea ce se intampla in aceasta tara unde omul nu mai are nici o importanta ,primeaza doar nesimtirea coruptia si nepasarea .toti cei tineri sa fuga din aceasta tara !!!!! cat mai departe!!!!
angela opris
23.10.2009 09:35
Dumnezeu sa o ierte!
nicu„
23.10.2009 09:38
Cum sa dea bani bagatasii Sibiului unui copil necajit de la care nu primesc numic in schimb ? Or sa dea o gramada de bani pentru CAMPANIA ELECTORALA .ALEGERI NENOROCITE PENTRU A AVEA UN ALT HOT IN FRUNTEA TARII !!
DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA SUFLETUL IN PACE !
VLAD TEPES
23.10.2009 09:40
Sitem aiurea.Mare PACAT!!Bunul Dumnezeu s-o odihneasca in Pace!Fi-i tarana usoara.Doamne,ca n-am cuvinte.
david
23.10.2009 09:55
Bogatasii nenorociti!Sa nu poata ajuta un copil aasa de bun si cumsecade!Dumnezeu s-o odihneasca in pace!!
Werner
23.10.2009 09:59
revin cu un comentariu , unde i topul milonarilor?
haiduca
23.10.2009 10:47
dumnezeu sa o ierte si sa i aseze sufletul bun la loc de odihna iar pe sarmanii bunici care oau crescut o sa le dea dumnezeu sanatate si sa i intareasca Dumnezeu
haiduca
23.10.2009 10:49
Dupa cate stiu,avem sibieni in topul milionarilor.Avem si un primar cu sase imobile,probabil si conturi in strainatate.Avem deputati de Sibiu,care au fost anuntati in scris de acest caz.Dar pe nimeni dintre ei nu a interesat acest caz.Daca ar fi dat macar o parte din dobanda castigata s-ar fi strans acesti bani demult.Vorbim de crima organizata,dar si indiferenta poate ucide uneori.O imensa mediatizare a fost facuta in jurul Ioanei,era practic imposibil sa nu fi auzit de problema ei.Mai vreti sa va votam, tovarasi ? Mai meritati vreunul ? Trebuie sa sustinem iarasi prin participare un sistem atat de abject,din care fac parte politicienii de sus ai Romaniei ? Sansa acestei tari,de care nu va leaga nimic,e ca voi nu sunteti eterni.Pensii nesimtite,salarii nesimtite,plus alte nenumarate indexari si privilegii de care nu suflati o vorba. Nu e acesta singurul caz,din pacate. Atatia morti,atatea oseminte/ne cresc in vis ca o catapeteasma./Si umbra lor dumbrava de argint e,/Si tremura flori albe de mireasma (Radu Gyr)
Horatiu Ionescu
23.10.2009 11:50
mada,si cu banii stransi ce se va intampla...?
ZZZ
23.10.2009 12:10
R.I.P. Ioana
mihaela
23.10.2009 12:12
Banii vor merge catre cei ce au nevoie, cel mai probabil spre alt bolnav de leucemie. Nu iti face griji, nu se imbogateste nimeni din banii donati de sibieni.
Pentru ZZZ
23.10.2009 12:35
MARE PACAT! SI IMI ESTE IN FIECARE ZI MAI GREU SA INTELEG CE FEL DE CONDUCATORI AVEM.SUNT OARE OAMENI? AU OARE CEVA IN CAP?
MMMMMMM
23.10.2009 12:59
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Milionarii nu au putut sa bage mana in buzunar ca ii doare..nenorocitii...Sa le dea dzeu sanatate si putere bunicilor lui Ioana sa poata trece peste aceasta mare pierdere a nepoatei lor Ioana....dzeu s`o odihneasca!
Pentru Ioana
23.10.2009 13:37
Hmmmm ieri cand noi am aflat parca ne-a lovit un ciocan in cap si parca ne venea sa plangem si tot o data sa spargem ce prindeam si asta pentru ca n-am reusit sa o ajutam pe Ioana :(( Noi n-am cunoscut-o dar am participat aproape la toate actiunile facute pentru ea si ne-am zbatut sa strangem bani in fine asta era normal si ar fi trebuit ca toata lumea sa participe la actiunile pentru Ioana...dar din pacate ne-am schimbat din oameni intr-o fiinta egoista,aroganta.
Plecaciuni in fata ta Ioana Costea Maria si speram sa ne ierti ca nu am reusit sa te ajutam si ca am dat gres :(( Iarta-ne te rog si vegheaza-ne de acolo de sus.
Cavalerii Cetatii Rosii Sibiu
23.10.2009 13:40
Dumnezeu sa o odihneasca in pace
Rusine pentru guvernu Roman pentru ca nu a ajutato
Sint Cristian Din Italia Am Si Eu Bunici In Greblesti
23.10.2009 14:04
Dumnezeu sa o ierte....am o durere mare in suflet...unde vedeam ca se strang bani ptr ea acolo donam si eu.la fiecare urna puneam cate un banut..sa le fie rusine tuturor care au inchis ochii la acest caz.RUSINE!!!!!imi pare foarte rau ptr IOANA,era de aceeasi varsta ca mine si......avea o viata inainte.DUMNEZEU SA O IERTE!!!
IOANA SIBIU
23.10.2009 14:20
dumnezeu so odihneasca,
IULIA
23.10.2009 14:31
Dumnezeu s-o odihneasca! Si sa fiti siguri ca unde e ea acum e mult mai bine. Sa ne rugam pt ea, asta puteam face inca.
Nu e bine sa judecam. Si eu am fost oripilat ca din atatia milionari ai urbei noastre nu s-a gasit cineva sa o ajute. Dar, poate ca ajuta pe altcineva, si o face in tacere, asa cum e si crestineste.
Pana la urma Ioana (din vrerea lui Dumnezeu) a lasat o mostenire impresionanta: mii si mii de oameni care s-au ridicat din egoismul si lasitatea vietii de zi cu zi si au facut o fapta buna.
Multumim Ioana! Multumim Nicu!
Sa ne iertati pe noi toti pentru ca nu am facut mai mult pentru voi!

Doamne-ajuta!
dani
23.10.2009 14:48
Buna Ziua, inainte sa judecam sa ne mintim cuvintele ce ne rugam:sa fie voia ta,si a fost voia lui ca altfel ar fi avut alta soarta, sau sar fi strins banii.
E greu de inteles dar nu cred ca unul dintre cei care au
scris un comentariu ar face-o mai bine.
Credeti ca numai in Rominia e asa in sanatate?
Dumnezeu s-o ierte, dar a vrut sa se nasca si a vrut sa nu sufere. Pentru donati o sa primiti si voi rasplata odata,sa nu va para rau de bani.
mona
23.10.2009 14:59
DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA!
GIORGIA
23.10.2009 15:38
NICI IN FAŢA MORŢII NU SUNTEM EGALI. CEI BOGAŢI TRĂIESC MAI BINE ŞI MAI MULT...
PUIU B.
23.10.2009 16:08
E dure ros sa iti pierzi copilul su nepatul .In viata asta in care suntem nu putem trai fara bani,mie chear imi pare rau pentru ca Ioana nu a mai putut trai .Condoleante faimiliei lui Ioana .Dumnezeu sa o ierte si sa o hodigneasca in pace.Ioana merita ajutor de la noi , vreau sa ii spun familiei ei ca a fost Ioana a fost un copil de nota 10 . condoleante familiei si prietenilor.
corina
23.10.2009 16:28
Inmormantarea Ioanei va avea loc duminica, de la ora 13 in satul Greblesti, judetul Valcea.
Dumnezeu sa o ierte si sa ne intalnim cu ea sus in cer!
Ileana
23.10.2009 17:03
si milionarii au copii, parinti, nepoti...de ce nu sp-0r gandi niciodata ca ceea ce e mai rau li se poate intampla si lor...? e regretabil ca niciun milionar de-al nostru nu s-a deranjat sa ajute un copil bolnav...
gogu
23.10.2009 17:19
Dumnezeu sa o ierte! Felicitari celor care si-au manifestat interesul in a o ajuta, chiar daca a fost in zadar, pana la urma. Si felicitari, dna Gaina pentru acest articol scris in cuvinte frumoase, se vede treaba ca v-ati mai dat pe brazda.
Acest caz, care s-a vrut sa mearga mai departe prin noi si datorita noua, ar trebui sa ne fie invatatura de minte pe viitor.
Alexandra
23.10.2009 17:32
Dormi in pace inger bland. Lumina esti acum in cer si dor esti pe pamnat. Ai plecat lasandu-ne cel mai frumos dar: un crampei din sufletul tau, o scanteie din focul divin. Unii dintre noi au invatat ce inseamna omenia, altii au ramas surzi si orbi. Ne iarta Ioana ca n-am fost destul de multi ca sa putem invinge obtuzitatea sistemului. Dormi in pace suflet bland!
Cu dragoste si dor
23.10.2009 17:51
Una din multele povesti triste ale "minunatei" tari numita Romania, tara ce din primele clipe de viata de condamna practic la moarte zi de zi, la un trai indecent si la sanse putine sau nule. Bine ca atunci cand avem vedete se gasesc imediat sute de mii de euro ca acestea sa fie operate de urgenta, bine ca avem in Sibiu milionari in euro, care uita de comunitatea de unde au plecat, de semenii lor.
Pe zi ce trece sunt tot mai dezgustat de Romania,de ceea ce se intampla in jurul meu. Mai bine privit toata viata ca outsider intr o tara straina, dar cu un trai decent si o sansa la viata, decat sa mai raman in Romania, Si asta multumita tuturor politicienilor ce si au batut joc de noi de atatia zeci de ani.
Odihneasca se n pace Ioana.
catalin
23.10.2009 18:09
dormi in pace!imi cer iertare...
adi
23.10.2009 18:12
dormi in pace!imi cer iertare...
adi
23.10.2009 18:12
dumnezeu s-o odihneasca,si sa fie alaturi de ingerii din rai,si rusine sa le fie sistemului ticalosit din Romania care stau indiferenti cand sunt aceste situati urgente de luat.
tica
23.10.2009 18:26
pacat,mare pacat,era o fata deosebita.n-am cunosuct-o personal dar cred ca era o fata minunata..se veea din poze..chiar nu mai am cuvinte..si io care credeam ca se v-a face bineca isi v-a putea vedea de studii de facutate de viata ei dar din pacate nu a fost sa fie asa.cei acre si-au batut joc de ea ma refer la parintii ei acre au abandonat-o ar trebui sa regrete ce au facut.ea aveam amre nevoie de parinti mai ales acum de cand stia ca are leucemie.pacat...chiar m-a intristat vestea asta foarte mult...cat despre sistemul sanitar din romania...n-o comment,n-are rost sa mai vorbim ca oricum nu rezolvam nimic.tot omul necajit are de suferit.asta e..traim in romania din pacate.dumnezeu sa o odihneasca in pace si putere sa treaca peste acest moment greu celor care au iubit-o:((
radonne
23.10.2009 18:32
ioana spun cu durere mare in suflet dumnezeu sa te odihneasca in pace......dar in acelasi timp nu imi vine sa cred prin iunie iesiam la suc vorbeam ne intalneam iar azi nu mai poti vorbi cu bunici tai cu mine cu unchiul tau ioana te voi iubi mereu cum ne ziceam noi doua u esti surioara mea care nu am avuto te voi iubi mereu.....sa te odihnesti in pace
camelia
23.10.2009 19:14
DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE.E TRIST FOARTE TRIST.CONDOLEANTE FAMILIEI.
MARIANA
23.10.2009 21:40
DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE.E TRIST FOARTE TRIST.CONDOLEANTE FAMILIEI.
MARIANA
23.10.2009 21:40
sa moara bogatasii sibiului ca au stat cu banii in buzunare si conturi si nu au ajutat un suflet, un copil pana la urma, asta`i sibiu , asta`i romania :( ODIHNESTE~TE IN PACE
ultras
23.10.2009 23:33
dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace .DORMI IN PACE..........si dumnezeu sa aiba grija de ia acolo sus

CONDOLEANTE FAMILIEI
dumnezeu s-o odihneasca in pace
25.10.2009 11:05
dumnezeu s-o odihneasca in pace..acolo sus...intre ingeri
cristina
25.10.2009 11:06
dormi in pace.......condoleante familiei
dumnezeu s-o odihneasca in pace
25.10.2009 11:08
odihna usoara...condoleante
dumnezeu s-o odihneasca in pace
25.10.2009 11:08
sa mai dus un inger.....dormi in pace
dumnezeu s-o odihneasca in pace
25.10.2009 11:09
pacat mare pacat...dumnezeu s-o ierte
dumnezeu s-o odihneasca in pace
25.10.2009 11:10
Imi pare rau sa aflu ca nu s-a schimbat nimic din sistemul nostru..ca in continuare oamenii modesti doneaza din putinul lor iar cei cu posibilitati materiale raman indiferenti.Stiu ce inseamna sa pierzi pe cineva drag...sa incerci sa faci tot posibilul dar din pacate sa nu reusesti.Durerea e foarte mare iar cuvintele in astfel de situatii parca nu mai au nicio valoare..
Dumnezeu sa o odihneasca. Condoleante familiei.
Anamaria
25.10.2009 15:19
Dumnezeu sa o odihneasca!
Joan
25.10.2009 16:58
sunt multe semne de intrebare ... insa fara raspunsuri concrete...ioana a fost operata nu mai stiu exact in ce luna ( ianuarie-februarie... nu mai stiu exact) oricum ea a fost operata anul acesta de apendicita... oare doctorii nu au descoperit aceasta boala ( anemie plastica in forma SEVERA)?????nu au facut niste analize inainte de operatie ??????? apare aceasta boala in 2-3 luni ???
vladutzzz-coleg ioana
26.10.2009 21:31
Dumnezeu so odihneasca in pace
petro
27.10.2009 19:43
v-am mai trimis un mesaj sper sa fie citit de toti sibieni si valceni ca ce am scris despre firma boromir ffoarte cunoscuta in tara nu stiu daca au donat ceva stim citi bani au aceasta firma sau nu au hahaha imi vina sa rid,sincer eu ce pot sa mai zic am lunar o rata de platit de 1480plus taxele eu in fiecare luna trebuie sa bag in banca 1600 sau 1700de euro si doi copi in scoala este fffoarte greu dar ma rog la dzeu sa ajunga si bogati astia sa cerseascaodata si ei sa vada cum este viasa mizera de jos va veni si vremea aceia.
ancuta mandea in 1-11 2009
02.11.2009 14:43
era o fiinta cu un suflet deosebit,era in stare sa dea totul pentru ca cei de langa ea sa fie fericiti.o fata minunata,frumoasa si tanara cu toata viata inainte,ma doare ca nu mai este printre noi,ma doare ca n-a fost ajutata asa cum ar fii trebuit.ma uit si acum la pozele ei si imi vine sa plang de durere ca s-a ridicat la cer o fiinta deosebita.cazl ioanei m-a impresionat enorm,m-au impresionat acei ochi mari ,calzi si foarte primitori.un suflet deosebit e acum in ceruri iar noi (cel putin eu)suntem foarte foarte tristi ca nu o mai avem printre noi.dormi in pace ingeras
radu
04.11.2009 22:56
Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA