Tribuna
Raluca Turcan: Sibiul a primit 69 de milioane de lei pentru sprijinirea învățământului
ADVERTORIAL
787 vizualizari
Raluca Turcan: Sibiul a primit 69 de milioane de lei pentru sprijinirea învățământului

Deputatul PNL Raluca Turcan a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că Sibiul a primit 69 de milioane de lei din PNRR pentru sprijinirea învățământului. 27,17 milioane de lei vor fi alocați prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Școlile din județ care vor beneficia de aceste fonduri sunt cele cu risc de abandon școlar. Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

Astfel, elevii de gimnaziu aflați în risc de abandon școlar, elevi cu abateri disciplinare, elevi cu media sub 7 la matematică și limba română, elevi care provin din grupuri vulnerabile din punct de vedere socio-economic, elevi cu CES și elevi aflați în plasament familial sau instituțional vor beneficia de programe extracuriculare și activități didactice pentru a fi integrați în sistemul de învățământ și a fi ajutați să obțină rezultate mai bune la învățătură. Doar prin proiecte concrete putem stopa fenomenul părăsirii timpurii a școlii și a abandonului școlar. Scopul tuturor proiectelor din județ va fi prevenirea abandonului și creșterea numărului elevilor care aleg să-și continue studiile de la gimnaziu la liceu.

42,1 milioane de lei este suma cu care universitățile din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga și Academia Trupelor de Uscat vor intra în programe de digitalizare pregătirea studenților pentru profesiile digitale ale viitorului. Sunt fonduri importante pentru sprijinirea tinerilor să obțină o diploma și o calificare profesională la sfârșitul studiilor si de a se integra mai ușor pe piața muncii.

Finanțarea PNRR pentru  județul Sibiu prin  Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)​ este în valoare de  27,172,027.96 LEI, pentru Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului​ în valoare de  42,119,377.42 LEI. Totalul fondurilor este de  69,291,405.38 LEI.

 

comentarii
3 comentarii

Javre ordinare, ati distrus tot ce mai era bun in invatamantul Romanesc. Gunoaielor mizerabile ce sunteti. Si Sorin Campeanu si Ligia Deca si-au batut joc de copiii nostri. Blestamatilor!
Nimeni nu va mai alege, curve ordinare ce sunteti! Veti plati pentru toata ticalosiile pe care le-ati facut. Carpe jegoase in mainile progresistilor asta sunteti! Sunteti in razboi pe fata cu Roamnia si cu romanii. Voi lucrati pentru dusmani, tradatori si vanzatori de tara.
eu
17.03.2023 23:21
A primit 69 milioane euro în schimbul celor 150 miliarde de euro împrumutate.
Un cititor
18.03.2023 07:43
- cucuveica sibiului iar promite....
Cucu
20.03.2023 12:01
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA