Tribuna
Sevis
Raluca Turcan: „Problemele României sunt altele, nu unde se scarpină Elena Udrea”
Laura BUCIU
3802 vizualizari
Raluca Turcan: „Problemele României sunt altele, nu unde se scarpină Elena Udrea”

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a spus că îl admiră pe senatorul Ion Ariton pentru că a dorit să i se ridice imunitatea, dar că reacţia lui Varujan Vosganian şi a celor care au votat împotriva ridicării imunităţii acestuia este una care demonstrează că parlamentarii nu au înţeles votul din 16 noiembrie. „Apreciez reacţia ministrului Ion Ariton, senatorului Ion Ariton, care, în plenul Senatului şi în spaţiul public a solicitat să se dea un vot pentru începerea urmăririi penale dorind să-şi pledeze nevinovăţia în faţa instituţiilor statului, aşa cum este normal şi aşa cum procedează orice cetăţean de rând din această ţară. Reacţia domnului Varujan Vosganian ne arată că domnia sa, dar şi cei care au votat împotriva ridicării imunităţii şi începerii urmăririi penale nu au înţeles nimic din votul dat în 16 noiembrie, din aşteptările cetăţenilor cu privire la clasa politică şi la rolul Parlamentului. Rolul Parlamentului este să facă legi în interesul cetăţenilor şi nu să protejeze oamenii politici de înfăţişarea în faţa justiţiei, care este absolut firească atunci când există suspiciuni. Orice om pleacă de la prezumţia de nevinovăţie şi dacă este nevinovat nu trebuie să aibă nicio reţinere să se ducă şi să-şi pledeze această nevinovăţie în faţa instituţiilor statului. Din punctul meu de vedere, cred că domnul Varujan Vosganian a făcut un mare deserviciu prin declaraţiile publice în plenul Senatului şi, ulterior, un mare deserviciu Partidului Naţional Liberal, imaginii României şi Parlamentului şi dacă aş fi în locul domniei sale mi-aş da demisia din PNL", a declarat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă.

„Nu mă justific în faţa unei persoane suspectate de corupţie!”

Despre acuzaţiile Elenei Udrea cum că familia Turcan ar fi beneficiat de banii lui Dorin Cocoş pentru campanie, deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, a spus că nu este în situaţia de a se justifica şi că discursul fostului ministru al Turismului se înscrie în discursul politic tipic al celor suspectaţi de corupţie. „Menţionez că doamna Elena Udrea în momentul de faţă este arestată preventiv pe suspiciunea că a luat bani din sistemul de Educaţie pe licenţele Microsoft, bani din educaţia copiilor. Aşadar, nu am niciun motiv să mă justific în faţa unei persoane suspectate de acte de corupţie”, a mai spus Raluca Turcan.
Despre gestul ostentantiv al Elenei Udrea de a-şi duce degetul la nas, Turcan a spus că „România are cu totul şi cu totul alte probleme”. „Această atenţie asupra Elenei Udrea mie mi se pare total nejustificată şi în total dispreţ faţă de viaţa de zi cu zi a cetăţeanului din România. În zilele în care toată opinia publică era orientată spre ceea ce mai face Elena Udrea şi pe unde se mai scarpină, milioane de cetăţeni se trezeau să îşi plătească taxele şi impozitele, să se ducă la muncă, să îşi drămuiască banii de la o lună la alta, în Ucraina este război şi mor copii şi femei, în România mediul de afaceri este sugrumat. Problemele României sunt cu totul altele şi cred că deja s-a vorbit prea mult. Doamna Udrea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Sunt nişte acuzaţii foarte grave şi trebuie să îşi susţină nevinovăţia în faţa judecătorilor”, a mai spus Raluca Turcan.
Raluca Turcan a surprins la finalul conferinţei de presă, când a afirmat că Udrea rămâne Kill Bill. Întrebată de un ziarist despre momentul în care declara despre Elena Udrea că este „un adevărat Kill Bill al politicii”, Raluca Turcan a răspuns: „Aţi văzut filmul? Reflectaţi asupra filmului! O să vedeţi de ce a generat foarte multă supărare la vremea respectivă. Puţini au înţeles atunci ce am spus. Ştiţi cine a înţeles? Colegii de la Antena 3 şi m-am bucurat că au înţeles. Urmăriţi filmul şi o să vedeţi de ce s-au supărat foarte mulţi colegi ai mei. Una e să te iei după sclipici şi alta e să urmăreşti fondul. Eu întotdeauna urmăresc fondul”, a spus Turcan.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia