Tribuna
Raluca Turcan către noul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru: „Calitate, gratuitate, etică în învăţământ”
Laura BUCIU
2029 vizualizari
Raluca Turcan către noul ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru: „Calitate, gratuitate, etică în învăţământ”

Noul ministru al educației trebuie, Mircea Dumitru, rector al Universităţii Bucureşti, trebuie să îşi asume opt priorități pentru asigurarea calității, gratuității și eticii în sistemul de învățământ românesc. Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, spune că Dumitru are toate calităţile pentru a fi „o foarte bună alegere pentru a reuşi în obiectivele importnate pentru educaţia naţională”.

„PNL privește cu încredere numirea domnului Mircea Dumitru în funcția de Ministru al Educației. Cursa noului ministru este contracronometru, dar domnia sa are toate calitățile pentru a fi o foarte bună alegere și pentru a reuși în obiectivele importante pentru educația națională”, spune Raluca Turcan, deputat PNL de Sibiu.

Potrivit acesteia, „prioritățile de grad zero” care trebuie urmărite și asumate de cabinetul Cioloș în Ministerul Educației Naționale sunt: finalizarea licitațiilor pentru manualele școlare de clasa a IV-a; finalizarea programelor școlare; asigurarea manualelor gratuite pentru toți elevii de liceu de clasele a XI-a și a XII-a; adoptarea unei strategii pentru reducerea abandonului școlar prin asumarea și aplicarea programelor de educație pe tot parcursul zilei și de alimentație sănătoasă precum ”After School” și ”Masă la Școală”; adoptarea de măsuri pentru creșterea promovabilității la examenele naționale și de integrare pe piața muncii a celor 700.000 de absolvenți de liceu fără diplomă de BAC prin proiecte de cuplare a școlii cu piața muncii și de dezvoltare de parteneriate cu mediul economic; evaluarea calității în învățământul superior, sancționarea plagiatelor prin întărirea instituțiilor de evaluare a calității; dezvoltarea unui parteneriat interinstituțional pentru obținerea autorizațiilor sanitare și de funcționare pentru toate instituțiile de învățământ; susținerea unei alocări bugetare mai mari pentru rectificarea din această vară și realizarea unui plan de creștere graduală a bugetului Educației pentru a ajunge la o finanțare de 6% din PIB.

„PNL își exprima convingerea că în câteva luni se poate construi un fundament solid pentru viitorul educației. Sunt încrezătoare în faptul că domnul ministru Mircea Dumitru va reuși să pună în mișcare motorul învățământului românesc fără a face promisiuni nesustenabile, cu o agendă curată, orientată spre eficienta sistemului de educație”, a mai spus Raluca Turcan.

 

comentarii
3 comentarii

pretina lui eba,baseasca pdlista,taietoare de pensii si salarii,molddovanca sa vorbeasca la ea la botaseni nu la sibiu

fa nu ai mecla de sibiu
ardeo
06.07.2016 15:43
ALT CINDREA IN VARIANTA LIBERALA - DOVADA CA MULTI SIBIENI NU STIU CE FAC.
BEN
07.07.2016 12:15
Daca te exprimi in nume personal, nu ma intereseaza......daca o faci in numele sibienilor ca parlamentar, ar fi bine sa taci si sa ne lasi in pace, intrucat nu ne intereseaza parerea ta. Lumea este satula de palavragelile tale de doi lei. Pentru sibieni nu ai facut nimic in ultimii 10 ani. Si.....sa nu-mi aduc aminte de pupincurismul de care ai dat dovada, in functie de cine ajungea la putere. Propunerea mea este sa ne lasi si sa treci definitiv Muntii Carpati. Acolo sunt multi care te vor iubi si aprecia.
sibianul
07.07.2016 15:57
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia