Tribuna
PNL
Raluca Turcan: „Angajatorii pot depune de astăzi solicitările pentru șomaj tehnic!”
ADVERTORIAL
1085 vizualizari
Raluca Turcan: „Angajatorii pot depune de astăzi solicitările pentru șomaj tehnic!”

 

„O declarație pe propria răspundere a angajatorului, o cerere și lista angajaților intrați în șomaj tehnic. Acestea sunt documentele pe care trebuie să le depună angajatorii la Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă pentru ca angajații să beneficieze de șomaj tehnic, în urma închiderii activității. Plata se va face repede, din bugetul Ministerului Muncii, din fondul de șomaj, dar și din bani europeni” a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Indemnizațiile de șomaj tehnic sunt în valoare de minimum 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Guvernul va deconta suma necesară pentru acordarea șomajului tehnic de la bugetul UE, prin accesarea fondurilor europene, evitând astfel povara prea mare pentru bugetul statului. În primă fază se vor accesa 300 milioane de euro din programul operațional ”Capital Uman”. Ulterior vom crește această sumă și din alte programe europene. Primele cereri de rambursare vor fi trimise către Comisia Europeană în mai. Dacă perioada șomajului tehnic se prelungește, România poate accesa fonduri europene din alte programe care în acest moment de criză nu se mai justifică.

Dorința Guvernului PNL este ca fondurile să ajungă cât mai devreme la cei care au nevoie de ele. De aceea Guvernul a redus cât se poate birocrația și a mers pe încrederea acordată antreprenorilor și profesiilor liberale care beneficiază de această măsură.

Obiectivul Guvernului PNL este să salveze locuri de muncă, să ajute firmele să păstreze la locul de muncă angajații cărora le-au fost întrerupte temporar contractele de muncă.

comentarii
3 comentarii

OBIECTIVUL PNL ESTE SA DISTRUGA ROMANIA! PNL UN PARTID DE HOTI, OPORTUNISTI, MINCINOSI! LA VOT TURCANO, NE VEDEM LA VOT! TOATA URA PE CARE ATI SEMANAT-O INTRE ROMANI, SE VA INTOARCE IMPOTRIVA VOASTRA!
#JosHotiidelaPeneleu
01.04.2020 17:38
Unde sunt testele ?????? Pnl vinovati !!!!
Klaus anunta amenzi tot mai mari gunoaielor !!! Ca sa aveti bani de halate si masti ?
Economia incotro? V-ati pus intrebarea?
Maimutelor .
Corect
01.04.2020 18:51
din nou graieste inconstienta de raluca de botosani turcana de Sibiu cu scoala la moskova
omul care no lucrat niciodata,pdlista pnlista
covidul blond se da specialist in ……………………………………………….
adie
01.04.2020 19:24
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia