Tribuna
Raluca Turcan: „A fost prima opțiune o conducere militară la DSP și Spitalul Județean Sibiu. O astfel de decizie se pregătește și se pune în practică, nu se bate toba”
ADVERTORIAL
1248 vizualizari
Raluca Turcan: „A fost prima opțiune o conducere militară la DSP și Spitalul Județean Sibiu. O astfel de decizie se pregătește și se pune în practică, nu se bate toba”

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că nu a existat o altă variantă decât conducere militară pentru Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu și Spitalul Clinic Județean Sibiu, iar această decizie s-a luat după o colaborare strânsă cu Ministerul Apărării. ”Pentru rezolvarea crizei era nevoie de eficiență și apoi de rezultate imediate. Nu se putea ajunge aici, decât acționând și asta am făcut. Din păcate, am putut asista în această perioadă la un adevărat show politic, cu numeroși politicieni care s-au folosit de această situație sanitară pentru a suplini criza pentru voturi. Asta, nu a făcut decât să arate disponibilitate lor de a amaneta interesul public pentru o mâna de voturi.” a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Medicii propuși au experiență profesională, managerială, au deprinderea coordonării și procedurilor. ”Disponibilitatea ministrului Apărării, Generalul Nicolae Ciucă, a fost promptă în a sprijini Sibiul, iar pentru asta trebuie să-i mulțumesc”, a mai spus Raluca Turcan.

La DSP a fost numit dl. col. dr. Daniel Chelcea, directorul medical al Spitalului Miliar Sibiu. La Spitalul Județean, în urma demisiei managerului, Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării au propus Consiliului Județean Sibiu o echipă de conducere, care a avut rezultate foarte bune în unitățile sanitare unde a mai fost detașată pentru gestionarea crizei sanitare. Este vorba de lt.col. VLASE CONSTANTIN MARINEL ca manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Acesta este medic primar, directorul medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan. Din echipa sa mai fac parte dr. ANDONI BIANCA RAMONA, specialist epidemiolog și lt.col. CIOPEI IOAN-CĂTĂLIN, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu, specialist in achiziții.

 

Pacienții sunt singura prioritate

 

Vicepremierul a explicat faptul că instituțiile din județ vor munci non-stop pentru a se reduce rata de incidență la nivelul Sibiului. „Sibienii trebuie să știe că la Spitalul Județean pacienții sunt singura prioritate. Nu șefiile mărunte și orgoliile. Că la DSP se găsesc soluții, nu scuze. Că Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală sunt în stradă pentru oameni, nu împotriva lor! Că în instituțiile statului se lucrează NON STOP, că virusul nu infectează între 8 și 16. Înregistrăm deja o scădere minimă a ratei de incidență pe județ, dar este prea devreme să fie reflectate în cifre efectele măsurilor dispuse. Ieri, rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost de 9,06, astăzi este 8,90 la mia de locuitori. Ne așteptăm ca indicele să scadă în continuare pentru a nu fi nevoiți să prelungim sau să extindem măsurile”, a mai spus vicepremierul Raluca Turcan.

 

Situația în Sibiu se îmbunătățește

 

Conform datelor înregistrate în ultimele zile, la nivelul județului Sibiu, dar și în Municipiul Sibiu, situația este mult ameliorată. Media numărului de cazuri noi în ultimele șapte zile este în continuă scădere, iar situația din punct de vedere sanitar este mult mai bună. În ultimele zile s-a rezolvat problema lipsei de oxigen pentru paturile ATI de la Spitalul Clinic Județean și s-a mărit capacitatea pentru pacienții COVID la nivel de județ.

 


 

comentarii
8 comentarii

Aveti dreptate! Nu se bate toba, se anunta cu fanfara!
23.11.2020 11:15
Bunica (turca)bate toba ca la Moldova.
gogu
23.11.2020 12:18
Trandafir de la Moldova
b.... p.... si bati toba!
23.11.2020 13:09
adie vintul unei militarizari a sibiului si a romaniei
ralukutza de turkan ce grad militar are
il are de la moskova sau de la base-udrea(seereeii)
nu degeaba fu barbatusu purtator de cuvint la cotroceni la baseskul
cind esti o nulitate politica te salveaza.........
covid ul sa va adie cit mai des
adie
23.11.2020 17:36
MARȘ ÎNAPOI LA BOT'ȘENIUL NATAL RALUCA! SIBIENI, A VENIT TIMPUL SCHIMBĂRII! HAIDEȚI SĂ VOTĂM PARTIDE NOI PE 06.12 ! #EUVOIVOTAHOTĂRÂTUSR.
IOAN ARDELEANU
24.11.2020 00:29
Sibieni, haideti sa le aratam ca "Ardealul nu-i pustiu"!
24.11.2020 09:02
Dar n-au gasit pe nimeni sa detaseze la conducerea spitalului judetean? Niciun sofer / lipitor de afise / bagator de seama in pnl?
Tare as dori sa stiu cum comenteaza doamna candidata pnl reportajul celor de la Recorder.ro despre ce se intampla la apele romane.
CitizenX
24.11.2020 14:47
Ce-si mai etaleaza ala gradul de viitor special militar de lux!

Bai, lasa gradele, ca aici nu sunteti la razboi! Aici sunteti sa puneti mana, sa faceti treaba! Numa' grade, salarii babane si pensii speciale aveti in capul ala !

Pute pamantul de lt. col. in romania! Asa ca ori cu tine ori fara tine, avem inflatie oricum! V-a facut romania pe toti, la gramada, sa nu va suparati intre voi!

Va spunem noi civilii: nu le meritati bai baieti! Si un sergent din armata regala ... era peste pregatirea si dragostea de tara pe care o aveti voi in prezent!
gigi
24.11.2020 14:59
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia