Tribuna
Sevis
Raluca Turcan a explicat cum a pierdut PNL trei ministere importante pentru a obține funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru Ludovic Orban
Laura BUCIU
933 vizualizari
Raluca Turcan a explicat cum a pierdut PNL trei ministere importante pentru a obține funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru Ludovic Orban
© Răzvan NEGRU

Raluca Turcan a declarat că adevărul în privința negocierilor de la formarea coaliției de guvernare este cunoscut în tot partidul şi anume faptul că liderul PNL, Ludovic Orban, a renunţat la trei ministere importante, respectiv la Fonduri Europene, Transporturi şi Dezvoltare, pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Afirmațiile ministrului Muncii au venit după ce Ludovic Orban a declarat că a fost părăsit la negocieri de Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău și au forțat organizarea unui Birou Politic Național.

„Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante – Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cred că orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern. Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că  obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit”, a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Ludovic Orban, aflat, sâmbătă, în campania în care încerca să își convingă colegii din Botoșani să îl aleagă pentru a fi președinte al PNL încă un mandat, a povestit liberalilor cum a fost abandonat în timpul negocierilor pentru formarea Guvernului de echipa care ar fi trebuit să îl sprijine.

„Deși am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL - trebuie să știți lucrul ăsta: președintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliții și negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareș Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Național în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliției”, a spus Orban.

Congresul la care va fi ales liderul PNL are loc în 25 septembrie. Pentru funcția de președinte candidează Florin Cîțu și Ludovic Orban.

comentarii
3 comentarii

raluka und zu von botosani este o kleinegrosse basista,ebista,pdlista
la cite minciuni trage nici nu stie citi ani are sau unde IESTE punctili cardinale
acum are treaba cu lociko oreban,da la beute la guvern io placut?
dievucika du-te la moscova la reciclare
und zu von
13.06.2021 14:44
Ce bine ca aia care nu stie cati ani are stie ce-i adevarul. In urma cu ceva ani se dadea cu fundul de pamant ca de ce ne mai trebuie un TVR local, si anume TVR HD. :) :)
13.06.2021 19:35
Adevarul e ca a trebuit sa faca jocurile celor din afara! Cine-i sustine pe cei din USR ?
14.06.2021 13:43
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia