Tribuna
AFF
Publicația „Hermannstädter Zeitung” a împlinit 55 de ani de la prima ediție
Sorana MAIER
2016 vizualizari
Publicația „Hermannstädter Zeitung” a împlinit 55 de ani de la prima ediție
© Răzvan NEGRU

Ziarul „Hermannstädter Zeitung”, publicație în limba germană editată la Sibiu, a împlinit 55 de ani de la prima ediție, moment pe care l-a marcat printr-o festivitate care s-a desfășurat sâmbătă, în clădirea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu.

Beatrice Ungar, redactorul-șef al publicației, a făcut o prezentare a istoricului ziarului sibian, rememorând momente importante din parcursul publicației și a vorbit despre misiunea acesteia, cea de a informa în mod echidistant publicul de limbă germană din Sibiu și din România despre evenimentele importante din viața comunității.

Primarul Sibiului – Astrid Fodor, consulul Germaniei la Sibiu – Kerstin Ursula Jahn, Martin Bottesch – vicepreşedinte al FDGR și preşedinte al F.D.G. Transilvania, Thomas Șindilariu – subsecretar de Stat în Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, Helmut Lerner – referent cultural al Forumului Democrat al Germanilor din România, membri ai comunității germane din Sibiu, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice din Sibiu au fost prezenți la aniversarea „Hermannstädter Zeitung”. Benjamin Józsa, director al Biroului executiv al FDGR, a fost gazda evenimentului.

De asemenea, în cadrul manifestării a fost evocată personalitatea lui Fred Nuss, iar în memoria celui care a fost și fotograf al „Hermannstädter Zeitung” a fost păstrat un moment de reculegere.

© Răzvan NEGRU

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a vorbit despre faptul că această publicație se identifică cu Sibiul și comunitatea germană din Sibiu și a mărturisit că citește de fiecare dată editorialele semnate de Beatrice Ungar, articole în care regăsește păreri pertinente și sincere referitoare la diferite aspecte ale vieții comunității.

© Răzvan NEGRU

„Hermannstädter Zeitung”, în traducere „Ziarul sibian”, este singurul săptămânal independent politic în limba germană din România. Ziarul este editat de Fundația "Hermannstädter Zeitung" și apare în fiecare vineri la Sibiu.

Prima ediție a apărut la data de 25 februarie 1968, atunci când la Sibiu trăiau 25.000 de sași transilvăneni, un sfert din totalul sașilor care locuiau în județul Sibiu.

În urma unui decret comunist, săptămânalul a apărut din 1971 sub numele „Die Woche“ (Săptămâna), dar redactorii au reușit deja în timpul Revoluției din 1989 să revină la numele inițial, astfel că din 26 decembrie 1989 saptămânalul apare din nou în fiecare vineri la Sibiu, sub numele de „Hermannstädter Zeitung“.

La mulți ani!

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
 
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA