Tribuna
AFF
PSD Sibiu: Vocea neauzită a copiilor cu autism
ADVERTORIAL
1505 vizualizari
PSD Sibiu: Vocea neauzită a copiilor cu autism

Au trecut mai bine de doi ani de când am adus în atenția instituțiilor competente faptul că este mare nevoie de deschiderea unei grădinițe pentru copiii cu nevoi speciale la Mediaș, care să deservească nordul județului Sibiu.

M-am adresat, în principal, Consiliului Județean Sibiu deoarece învățământul special este subordonat acestuia și am reușit, destul de greu, să adun la aceeași masă factorii de decizie la nivel local și județean: Consiliul Județean, Primăria Mediaș, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), conducerile Centrelor Școlare pentru Educație Incluzivă (CSEI) din Mediaș și Sibiu, dar nu s-a întâmplat nimic concret până acum.

Nevoia este tot mai stringentă deoarece numărul copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) a crescut, iar unul din 44 de copii este diagnosticat, în prezent, cu autism (TSA – tulburări spectru autist). La data de 31.03.2022, am trimis 12 cereri către ISJ și CSEI Mediaș, prin care am solicitat înscrierea copiilor cu nevoi speciale care fac terapie la Centrul ”Sf. Casian” din Mediaș în grupa preșcolară (în cazul copiilor cu handicap grav, așa cum sunt încadrați cei cu TSA, o grupă preșcolară se poate constitui cu doar 2-4 copilași, conform legislației în vigoare). De la Direcția de Asistență Socială Mediaș, mi-a fost comunicată o listă cu 23 de copii pretabili pentru grădinița specială, iar la acest moment, ar fi peste 35 de copilași care ar avea nevoie de aceste servicii.
    
Discuțiile au fost multe pe acest subiect, s-a pasat răspunderea de la o instituție la alta (cred că acesta e sport național în România, din păcate) și am ajuns acum, la final de an școlar, să avem doar “pe hârtie” grupa preșcolară în cadrul CSEI Mediaș.
    
Mă gândesc cu groază și disperare, alături de alți părinți aflați în situația mea, că va începe un alt an școlar, în septembrie, în care va trebui, din nou, să ne ținem copiii acasă deoarece nu sunt primiți în învățământul de masă, pe motiv că deranjează ceilalți copii, încurcă și dau bătăi de cap cadrelor didactice și așa insuficiente și nepregătite în acest domeniu.  
    
În cadrul ședinței Consiliului Județean de ieri, am readus în discuție această temă, așa cum am făcut, periodic, în ultimii doi ani. Concluzia doamnei președinte, Daniela Cîmpean, a fost una șocantă pentru mine: că nu este în competența CJ rezolvarea acestei probleme, că și-au pierdut timp prețios unii colegi din cadrul CJ încercând să găsească soluții și că, de fapt, eu trebuie să rezolv problema, pe plan local, la Mediaș.
    
Probabil, suntem prea mici și neînsemnați noi, părinții copiilor cu nevoi speciale, iar voturile noastre sunt prea puține ca să conteze pentru domnul primar de la Mediaș, Gheorghe Roman, singurul factor de decizie pe plan local, deoarece nu a reușit, încă, să găsească un spațiu pentru înființarea unei grădinițe pentru copiii cu nevoi speciale.

Dana Morăraș,
consilier județean PSD

comentarii
7 comentarii

Daca va pasa atat de mult de saracii copilasi si vreti sa luati masuri in aceasta EPIDEMIE de autism, ar trebui sa va informati cu privire la adjuvantii din vaccinuri care provoaca aceasta boala. Contin MERCUR si saruri de ALUMINIU, substante TOXICE care provoaca probleme neurologice si imunologice. Este o lista intreaga de afectiuni cauzate de aceste substante introduse in vaccinuri.

Certatatori si medici renumiti au facut studii si au lansat documentare referitoare la aceasta problema. In loc sa eliminati cauza problemei, vaccinurile facute copiilor mici, voi vreti sa tratati efectele? Si nici macar nu le tratati, ca o gradinita nu trateaza nimic.

Eliminati "obligativitatea" listei de vaccinuri si veti vedea ca cei cu autism sunt cei vaccinati cel mai mult. Incetati sa executati orbeste ordinele OMS si Big Pharma. Ganditi-va la capiii astia saracii si faceti cu adevarat ceva pentru ei. Nu de gradinite au nevoie, ci de incetarea acestui experiment sadic pe pielea acestor copilasi.

Informati-va ca de aia sunteti pusi acolo, sa va informati corect, nu sa fiti dezinformati. Cautati pe rumble.com documetarele VAXXED. Ambele parti. Le gasiti si traduse in Limba Romana. INFORMATI-VA si faceti ceva concret.
eu
31.05.2023 16:16
Incredibil ce tupeu au ăștia! După ce votează cu amândouă mâinile injectarea copiiilor cu toate substantele posibile, vin apoi să consoleze victimele cu comunicate de susținere!
Eu nu cred că vă veți putea prezenta în fața lui Dumnezeu cu scuza că ați fost proști și n-ați știut.
Un cititor
31.05.2023 17:28
Iar au postacii de la AUR ordin sa scrie aiureli? Partid extremist AUR, doar gargara fac. Incearca sa -i prosteasca pe creduli.
31.05.2023 18:33
Auzi la ei, ciumele rosii, ca sunt extremisti romanii daca sunt credinciosi si patrioti. Ar trebui sa fie toti hoti si criminali ca voi, ca sa nu fie extremisti? Ar trebui sa fie tradatori de tara si vanzatori de mame cum ati fost crescut voi, pentru a nu fi extremisti?

Creduli au fost saracii pe care i-ati prostit voi sa se injecteje in pLandemie, criminali ordinari ce sunteti.

Cad oamenii pe strada si mor subit, nenorocitilor, din cauza voastra. Ati saracit o tara intreaga. Nu au oamenii cu ce sa isi platesca intretinerea. Ati vandut toate resursele, lighioane spurcate ce sunteti voi.

Sunteti criminali din tata-n-fiu. Bolsevici au fost bunicii vostri, stalinisti v-au fost tatucii si kgb-iste mamicile. Sunteti cel mai mare cancer al acestei tari. Doar blestemele si moliftele Sfantului Vasile sunt potrivite pentru voi, indracitilor.
Ciumele rosii fac propaganda :)
31.05.2023 20:32
Pai daca au spus expertii Rafila si Cercel ca vaxxinul este bun, apoi de musai trebuie dat prostimii. Ce stiti voi cat bine fac vaccinurile pentru sanatatea fraierilor obligati sa le faca si cati bani pentru smecherii care le vand.

Nu ascultati de medici precum Luc Montagnier, expert in virusologie, premiat cu Nobel pentru descoperirea virusului HIV, care spune clar ce este cu vaxxinul ucigas.

Nu ascultati de doctorul Sucharit Bhakdi, expert microbiolog cu cele mai multe publicatii medicale stiintifice din Germania, care spune ca cei care promoveaza vaxxinul sunt criminali.

Nu ascultati de cea mai mare organizatie mondiala de medici reuniti sub numele de Front Line Doctors, care au dat publicitatii cele mai concludente studii cu privire la cazurile de efecte adverse severe si morti datorate vaxxinului.

Ascultati de expertii PSD-isti Rafila si Cercel, ca astia doi va spun adevarul. Doctorii aia capitalisti sunt extremisti, nu se compara cu comunistii nostri PSD-isti.

Tot inante tovarasi, fara extremisti doar cu comunisti!
PSDisti fara extremisti
31.05.2023 20:52
Șefi ai unui spital, filmați în timp ce intrau cu plase în Ministerul Sănătății, în plină evaluare. Surse din instituție susțin că erau cârnați de Pleșcoi.

Pe 23 mai 2023, în același timp cu un protest al sindicatului Sanitas în fața Ministerului Sănătății, conducerea Spitalului Săpoca din județul Buzău trimitea cadou unor persoane din instituție sacoșe cu cârnați de Pleșcoi, scrie site-ul Europa Liberă România, care a primit informații și imagini din partea unui avertizor de integritate.

Ulterior, aceleași surse susțin că șefii spitalului s-au lăudat că au primit 10 la evaluarea ministerului. Ministerul Sănătății nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, rezumându-se să spună că pe 23 mai, ministrul Rafila nu era în țară. Operațiunea „Cârnații de Pleșcoi” avea loc în aceeași zi în care aceeași conducere a spitalului trebuia să prezinte Ministerului Sănătății o nouă organigramă, dar și documente privind evaluarea activității managerului Gabriela Piriu. Aceasta era acuzată de sindicatele din spital de ilegalități și abuzuri, acuzații transformate și în plângeri făcute la DNA.

În imaginile transmise jurnaliștilor de avertizorul de integritate apar pungi cu cârnați într-un frigider din spital, iar ulterior aceștia sunt transportați în niște pungi într-o mașină aflată în curtea instituției. „Vin sigur la minister. Nu au nicio teamă de presă, de televiziuni. Au plecat să ducă pungi cu cârnați de Pleșcoi la minister. E sigur, sigur ce vă spun”, le-a transmis într-un mesaj pe e-mail avertizorul de integritate jurnaliștilor de la Europa Liberă. Potrivit informațiilor jurnaliștilor, în mașină se afla, pe lângă șofer, directorul economic de la Săpoca, Oana Aurelia Anica.

ASTA ESTE PSD-UL. CORUPTIE SI MINCIUNA, FURT SI NEPOTISME. CEL MAI EXTREMIST PARTID DIN ROMANIA. RAFILA SI EXPERTII LUI SUNT SPECIALISTI IN CARNATI DE PLESCOI. IN REST, SUNT NISTE NULITATI, NISTE INCOMPETENTI, NISTE HOTI.
PSD-ul si carnatii de Plescoi
31.05.2023 23:36
Cine-i extremistul? Oamenii normali cum sunt 99% din oameni, sau homosexualii de sub 1 procent? Care sunt si se manifesta in extreme?

Un partid ca PSD-ul, plin de homosexuali, considera extremist orice om normal. Ei, homalaii, nu sunt extremisti. Nici vorba. Doar noi, oamenii normali suntem extremisti ca le spunem adevarul verde-n fata.

Deputatul Dumitru Coarnă, despre PSD: "Sunteţi homosexuali, nu puteţi avea copii. O să vă vină rândul, trădătorilor!"

Deputatul Dumitru Coarnă, fost membru al grupului PSD, s-a lansat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, într-un discurs la adresa parlamentarilor PSD: „Eu ştiu că sunteţi homosexuali şi aţi văzut la televizor, în grup, ce aţi făcut între voi. Nu puteţi avea copii, nu vă bateţi joc de ţara asta. O să vă vină rândul, trădătorilor!”.
PSD - partid de homosexuali
01.06.2023 11:05
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA