Tribuna
PSD Sibiu: "Tot PSD construiește și Autostrada Sibiu - Pitești"
PSD Sibiu:

Lucrările la primul tunel din Autostrada Sibiu – Pitești, construit pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, se desfășoară în ritm susținut. Cu puţin timp în urmă, premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au inspectat lucrările de pe șantierul secțiunii Pitești – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Întregul tronson este realizat pe proiecte europene, din fonduri nerambursabile.
Tunelul Tigveni va fi o premieră în infrastructura rutieră din România în ultimii 34 de ani, fiind prima străpungere realizată după 1989. Cu o lungime de 1,35 kilometri, tunelul va avea două galerii, construite în paralel, iar fiecare galerie va avea două benzi de circulație, plus o bandă de urgență. La construcția acestuia se lucrează non-stop, cu două echipe, concomitent.
„Cred că este prima străpungere după perioada comunistă și, deși nu este o lucrare întinsă, este foarte dificilă. Este evident că deja constructorul este în avans cu lucrările și îl felicit. Aceste trei tronsoane, de la Pitești spre Sibiu, care sunt încă în lucru, au fost ocolite de toți miniștrii transporturilor, de 30 și ceva de ani. Sorin Grindeanu e primul ministru care finalizează lucrările de la Nădlac până la Constanța și o să facem la fel din Moldova până în Constanța. E prima oară când avem un plan și acest plan prinde contur. Nu va exista să nu avem bani pentru infrastructură! Guvernul a alocat cei mai mulți bani la Transporturi pentru cofinanțări pentru că sunt cei mai avansați la absorbția de fonduri europene. Vom ajunge la peste 95% cu absorbția, pe exercițiul financiar trecut, iar acest lucru este o premieră la Ministerul Transporturilor”, a declarat Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.
Ministrul Sorin Grindeanu apreciază că ”anul viitor, constructorul ar putea termina, dacă nu tot, măcar tronsoane din acest traseu de 30 de kilometri, cel puțin în zona Bascov – Măniceşti”. ”Sper să menţină această companie ritmul pe care l-a avut anul acesta, şi anul viitor. Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută, chiar dacă termenul din contract este 2025 pe Piteşti - Curtea de Argeş”,  spune ministrul Transporturilor.
Secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș are o lungime de circa 10 kilometri. Contractul pentru proiectarea și execuția acestei secțiuni a fost semnat în noiembrie 2021, cu o valoare de 1,6 miliarde de lei fără TVA și o durată de 60 de luni, din care 16 luni pentru proiectare și 44 de luni pentru execuția lucrărilor.
În cadrul contractului, vor fi realizate mai multe lucrări de complexitate ridicată:
Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de metri, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de metri.
Construirea unui Tunel în lungime de 1.350 de metri, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.
Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de peste 122 de kilometri, împărțită în 5 secțiuni. Sibiul va juca un roldeveni cel mai important nod  și va lega Sud-Estul, Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.
În contextul finalizării Autostrăzii Sibiu – Pitești și a Autostrăzii Sibiu – Brașov, Sibiul va deveni cel mai important nod rutier din România. Atunci când s-a semnat contractul şi a început amenajarea de şantier la tronsonul Sibiu - Boiţa, în timpul fostei guvernări PSD, mulţi sibieni au fost sceptici în privinţa realizării, dar ne-am ţinut de cuvânt şi autostrada a fost dată în folosinţă, la termenul asumat în contract.
Îl felicităm pe ministrul Sorin Grindeanu pentru această nouă realizare, care este de importanţă strategică pentru România.

PSD Sibiucomentarii
22 comentarii

al dreaqu PSD câte mai face ! L-ati depășit și pe Napoleon
20.11.2023 11:31
Incredibil cate faceti voi ma :)))) mi se face rau
Ovidiu Oanta
20.11.2023 12:15
Felicitari PSD!
20.11.2023 12:57
Oare dacii era pesedei?
Camp Man
20.11.2023 13:02
Aoleu! Atunci tot prost o vor face. Se va baga in reparatii dupa ce taie pamblica...
20.11.2023 15:34
Bravo PSD! Postacii si ceilalti politruci se oftica! La fel faceau si cu Sibiu - Boita si cu celelalte tronsoane. S-au realuzat tot de catre PSD! Restul doar stiu sa faca gargara si sa spuna minciuni.
Stefan
20.11.2023 15:42
Am o problema de sănătate, sunt angajat, plătesc asigurari de sănătate lunar și de abia peste 3 luni pot face un RMN. E normal PSD condus de Rafila ? Consultația la medic la privat plătită cu bani jos ! Ca la medic în policlinica nu sunt fonduri și programarea e peste 2 luni ! Oare de ce PSD ? De ce nu ne lăudăm și cu anomaliile astea ? Sau Rafila nu mai e în PSD ? Apropo domul Buzatu e bine sănătos, mai are bani din spaga ?
Tudor
20.11.2023 16:50
Inainte de PSD, nu era RMN in spitalul Sibiu. Daca lucreaza nonstop e normal sa se faca programari. Nu incap mai doi in RMM. E de bine ca guvernul PSD a achizitionat RMN-ul si l-a dat spitalului judetean, sau era mai bine cu alte partide cand nu exista RMN in judetean?
Medic pt @ Tudor
20.11.2023 16:59
Hoardele de bolsevici PSD-isti se lauda cu autostrazile care trebuiau facute acum 30 de ani.
Tot voi ati fost la conducere, ciumelor, care altii? Ca numai voi si peneleii ati fost la carma.
Si va laudati cu ce? Ca v-ati luat sacosa cu bani pentur ca ati pus o semnatura pe hartie si ati dat o aprobare?
30 de ani pentru o semnatura de-a ciumelor rosii. Buna treba.
Si romanii trebuie sa va primeasca in aplauze, pentru efortul vostru de a lua mita pentru o semnatura, nu?
HOTII
20.11.2023 18:36
Sosoaca, se construiește ba ceva în România. Ce tot latri? Latră la dulapul de la Cotroceni pe care l ai votat, ca se p1sa pe tine de 10 ani
@hotii
20.11.2023 19:14
Sunt curios -- chiar -- cine construeste??????? turcii, chinezii sau vreo societate din africa?? fiindca noi nu putem -- stim sa stam cu mana intinsa-- Mai jigodiilor din psd, pnl - voi doar gargarisiti si daca se face ceva in Romania se face pe banii celor ce transpira si tot din banii aia luati ( furati) si voi salariile -- chiar daca va imprumutati tot cei ce muncesc vor plati si datoriil;e si dobanzile -- Odata si odata DUMNEZEU va va pune cimagul dupa cap-- are dreptate -HOTII- de 34 de ani ati furat si distrus tara si culmea va laudati cu ce?? cu poze la infinit --
20.11.2023 19:45
Analiză: Cei mai săraci români se află în fiefurile PSD

Articol de azi !!!
DW
20.11.2023 19:49
Autostrada Sibiu - Pitesti se face cu efortul financiar al fiecarui roman, din taxe, impozite si imprumuturi externe, nu din banii proprii (!) ai PSD-ului. "TOT PSD CONSTRUIESTE SI AUTOSTRADA SIBIU - PITESTI" e o lauda desantata cu putoare electorala, cu atat mai mult cu cat sunt la guvernare impreuna cu PNL si sustinuti in acest demers de toate partidele!
Cititescu
20.11.2023 20:41
Mai citicescule, autostrada se face din fonduri europene atrase de Grindeanu si echipa PSD. Nu mai minti atat. Nu sunt bani guvernamentali.
Gilucu
20.11.2023 22:16
Bai PSD-ist ticalos, cine-i la putere, bai, ciuma? Cum sa construiasca Sosoaca, ce ea conduce ministerul transporturilor? Cum sa construiasca AUR? Cum sa construiasca altcineva, ca numai voi, comunistii, ati fost la putere.
Voi trebuia sa construiti de 30 de ani si nu ati facut nimic. Ba da, ati facut. Ati FURAT SI ATI VANDUT tara asta, bucata cu bucata, hoarde de ciume rosii comuniste ce sunteti.

Cat costa intretinerea in iarna asta, ciuma? Stii?
Ati vrut sa nenorociti lumea sa nu mai poata tine un porc sau o gaina in gospodarie.
Ati vrut sa nenorociti oamenii sa nu mai poata folosi bani cash.

Lucrati numai pentru banci si pentru straini, ciumelor. Mereu impotriva romanilor, mereu impotriva Romaniei, slugoi si paraziti ordinari ce sunteti.
@ 19:14
20.11.2023 23:02
MAI Gilucule -- bani ieuropeni zici?? as dorii sa vad pe cineva care da bani pe gratis -- adica sa nu-i ceara inapoi -- nu ma refer la cineva care da catva lei la un cersetor ci la milioane de ieorubanuti -- taticule -- tre sa dai inapoi si cu dobanda babana -- cred ca nu ai terminat cele 7 clase -- matematica ta o iubesc --as vrea sa mi se dea si mie macar un milion de ieuroi si sa nu-i mai dau inapoi-- apropoo sti cat cotizeaza Romanica la uniunea ieuropeana?? -- cat da si cat primeste?? Pacat ca dupa asa zisa rev scoala Romaneasca a fost pusa pe butuci si nu ma mir ca majoritatea habar nu au de adunare , scadere inmultire si impartire-- VAX POPULI-- SALUTARI DIN DEPARTARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
la Gilucu
21.11.2023 01:15
Harnici PSD -ii , mai ales cei din poză.
21.11.2023 06:52
Ce se mai zvarcolesc vomitaturile prostovano-progresiste de fiecare data cand PSD mai realizeaza ceva. Nu-i asa ca va ustura curul prapaditilor progresisti. S-a intors placuta Suedeza la voi da? :)))))))))))))))))))))))) Prostalailor!
:)))))))))))))))
21.11.2023 08:16
Mor hastagistii si pnl istii si hohaistii de ciuda ca PSD ESTE PTR ROMANI!
Crapati de ciuda panaramelor ingamfate
BRAVO PSD
21.11.2023 08:34
-mă prostălăilor, înseamnă că ia ți tradus pe PNL iști.
-iar demonstrați că nu știți politică;darsunteți la putere.... așa i la noi, toți trăncălai ne conduc!
Cucu
21.11.2023 16:04
la ultimi doi commentatori -- prostalai sunteti voi ( se vede cat de civilizati sunteti )-- nemernicilor va inteb cine a dat ordin sa nu se mai creasca gaini, sa omoare porcii si vitele din sate sterse -- pasuni goale , paduri taiate , ogoare cu maracini -- lua-var mama zmeului de potarnichi infecte-- mancam paine inghetata si cartofi din polonia carne de pui din hungaria fiindca suntn prea multi infecti ca voi in romania
21.11.2023 19:50
la ultimi doi commentatori -- prostalai sunteti voi ( se vede cat de civilizati sunteti )-- nemernicilor va inteb cine a dat ordin sa nu se mai creasca gaini, sa omoare porcii si vitele din sate sterse -- pasuni goale , paduri taiate , ogoare cu maracini -- lua-var mama zmeului de potarnichi infecte-- mancam paine inghetata si cartofi din polonia carne de pui din hungaria fiindca suntn prea multi infecti ca voi in romania
21.11.2023 19:50
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA