Tribuna
PNL
PSD Sibiu şi-a prezentat candidaţii la alegerile din septembrie: Bogdan Trif – Consiliul Judeţean, Cătălin Stanciu – Primăria Sibiu
Dumitru CHISELIŢĂ
6220 vizualizari
PSD Sibiu şi-a prezentat candidaţii la alegerile din septembrie: Bogdan Trif – Consiliul Judeţean, Cătălin Stanciu – Primăria Sibiu
Social-democraţii sibieni şi-au prezentat candidaţii la alegerile locale şi judeţene. Bogdan Trif va porni în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Cătălin Stanciu va candida pentru Primăria Municipiului Sibiu, iar la Mediaş va fi candidat Mihai Macaveiu.

Luni a fost ziua în care PSD Sibiu şi-a anunţat, oficial, candidaţii pentru alegerile locale şi judeţene care vor avea loc în septembrie. Bogdan Trif, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu şi fost ministru al Turismului, va candida la conducerea Consiliului Judeţean iar Cătălin Stanciu, preşedintele Organizaţiei Municipale Sibiu şi liderul grupului de consilieri judeţeni PSD, va lupta pentru ocuparea funcţiei de primar al Sibiului. La Mediaş, Mihai Macaveiu, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Mediaş, va candida pentru postul de primar al municipiului. Cu această ocazie candidaţii au prezentat şi principalele proiecte din programul lor electoral.

Cătălin Stanciu – zonă metropolitană, spital municipal, parcări modulare în zona centrală

Candidatul pentru Primăria Sibiu, Cătălin Stanciu, a prezentat un program al priorităţilor sale pentru oraş. Prima este, în opinia sa, crearea unei zone metropolitane a Sibiului, ”deoarece Sibiul are nevoie de spațiu pentru dezvoltare, și nu doar pentru a se dezvolta pe sine, ci pentru a dezvolta și zona adiacentă, pentru că Sibiul este magnetul  turstic și economic, care se află în centrul acestei zone metropolitane.”, iar scopul acesteia fiind creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din zona urbană şi viitoarea zonă metropolitană.
În domeniul sănătăţii, Cătălin Stanciu doreşte înfiinţarea unui spital municipal în Sibiu, care în care să fie relocate secţiile dublate din Spitalului Judeţean, care va asigura mai mult confort pacienţilor şi care ar putea deveni, când e nevoie, a doua unitate de rezervă.
Tot în domeniul sănătăţii, se va marşa pe înfiinţarea de cabinete medicale funcţionale în unităţile de învăţământ şi pe suplimentarea centrelor de permanenţă din cartierele oraşului.  În domeniul educaţiei, PSD va insista pe reabilitarea tuturor unităţilor şcolare din municipiu şi dotarea lor cu facilităţi pentru învăţământuil online.

Legat de aceste două priorităţi, sănătatea şi educaţie, este proiectul de mobilitate al transportului public sibian. Cătălin Stanciu are în vedere dezvoltarea, prin Tursib, a unei reţele de transport public atât şcolar cât şi urban/periurban, care va duce printre altele, şi la decongestionarea traficului de pe raza Sibiului. Referitor la transportul în comun, se doreşte folosirea autobuzelor electrice şi înfiinţarea, unde este nevoie, de staţii de autobuz dotate cu parcare şi cu puncte de încărcare a automobilelor electrice.

Ca rezolvare a problemei parcărilor din Sibiu şi pentru eliberarea zonei istorice de traficul auto, candidatul PSD are în proiect realizarea a trei parcări modulare, în zona Casa de Cultură a Sindicatelor- BCR, la Gară şi în spaţiul fostei fabrici  „Independenţa”. Referitor la „Independenţa”, Cătălin Stanciu doreşte să readucă la viaţă acest complex, prin înfiinţarea aici, pe lângă parcarea modulară menţionată, a unei parcări pentru autocare, a unui incubator de afaceri, a unui pavilion cultural şi a unui muzeu al industriilor. Stanciu mai are în vedere, printre altele, ca societatea Urbana să devină şi un dezvoltator imobiliar, un „generator public de locuinţe”, infiinţarea unui departament specializat pentru locuinţele din centrul istoric care să ofere sprijin proprietarilor pentru  reabilitarea acestora.  La fel, se doreşte crearea unui centru administrativ şi de servicii publice.

Bogdan Trif – cinci puncte pentru dezvoltarea judeţului

Candidatul pentru Consiliul Judeţean, Bogdan Trif, şi-a prezentat proiectele care vizează dezvoltarea judeţului. Astfel, prioritare sunt investiţiile în sănătate şi turism. Asftel, se preconizează  transformarea staţiunilor sezoniere Păltiniş, Ocna Sibiului şi Bâlea în staţiuni care să funcţioneze tot timpul anului.

"Cele trei staţiuni: Păltiniș, Bâlea și Ocna Sibiului funcționează la capacitate maximă doar trei luni pe an. Toate stațiunile turistice montane din țările dezvoltate s-au adaptat schimbărilor climatice si promovează turismul de 365 de zile pe an", a spus Bogdan Trif.

Pentru Păltiniş, se are în vedere construirea unui parc de aventură, a unui centru SPA, a realizării transportului pe cablu de la Curmătură, unde va fi şi un loc de parcare,  până în staţiune. La Bâlea se are în vedere refacerea transportului pe cablu, acum depăşit, realizarea unei pârtii de schi şi, din nou, un parc de aventură. La fel, Ocna Sibiului, care a beneficiat de proiecte de mai mică anvergură în perioada când Bogdan Trif a fost ministru al turismului, şi-ar putera mări potenţialul turistic şi în perioada extra-sezonului de bvară, prin construirea unui centru SPA, în zona lacurilor.
Bogdan Trif a subliniat faptul că judeţul Sibiu are o ofertă turistică importantă, care poate fi dezvoltată prin fructificarea acesteia, dând ca exemple monumentele din patrimoniul UNESCO şi ariile naturale protejate. O altă prioritate de pe lista candidatului la CJ sunt drumurile judeţene. "După patru ani de conducere liberală la CJ, drumurile județene din Sibiu arată cel mai rău din toată Regiunea 7 Centru din care Sibiul face parte! Eu le transmit liberalilor: AJUNGE! Administrația liberală a folosit reabilitarea drumurilor județene ca armă de șantaj pentru primari! Pentru buna și corecta administrare a banilor sibienilor, licitațiile trebuie făcute în mod transparent. Pentru bunăstarea județului, fondurile europene trebuie să devină principala sursă de finanțare pentru dezvoltarea rețelei de drumuri județene", spune Trif. Aici este necesară atât inventarierea cât şi reabilitarea acestora, în funcţie de prioritatea lor. La fel, este necesară dezvoltarea zonei Cargo a Aeroportului Sibiu, a digitalizării serviciilor Consiliului Judeţean, pentru a fi, la propriu la „un click distanţă” de cetăţeni. "Digitalizarea activitatii Consiliului Județean este obligatorie. O mulțime de sibieni bat zilnic drumul la Consiliul Județean pentru a-și rezolva problemele care sunt doar la un... click distanță. Propunem accesarea fondurilor europene pentru a simplifica munca funcționarilor publici și pentru a scuti risipa banilor publici! Am realizat acest lucru la Ministerul Turismului, am accesat un proiect pe fonduri europene pentru digitalizarea activității turistice și l-am lăsat la cheie…guvernării liberale!”, a declarat Bogdan Trif.

Mihai Macaveiu  -”Vrem să redevenim mândri că suntem medieşeni”

Prioritîţile candidatului PSD la Primăria Mediaş, Mihai Macaveiu, sunt, după cum a spus el, redarea mândriei medieşenilor. Priorităţile sale sunt, după cuma  declarat, cabinetele medicale în unităţile şcolare, suplimentarea personalului şi extrinderea spaţiuluid e triere de la Unitatea de Primiri Urgenţe, şi un serviciu de permanenţă al medicilor de familie. La fel, se are în vedere construirea de locurid e parcare supraetajate în cartiere, extinderea zonelor verzi şi a spaţiilor de joacă, buget participativ şi reabilitarea străziulor şi înfiinţarea de locuri de agrement pe Digul Târnavei şi la lacul Ighiş.

*
La finalul întâlnirii, social-democraţii sibieni au propus Universităţii „Lucian Blaga”, atât acordarea sprijinului în planurile de dezvoltare ale Sibiului şi judeţului cât şi găzduirea şi moderarea dezbaterilor electorale între candidaţi, care au dispărut de o vreme din viaţa politică sibiană. „ Din păcate, (...) noi nu mai avem dezbatere electorală între candidați. Sunt sigur că Universitatea ”Lucian Blaga” ar putea avea cadrul necesar adecvat și ar putea fi un foarte bun moderator într-o astfel de dezbatere publică a candidaților care s-au înscris în această competiție electorală”, a spus Cătălin Stanciu.

Candidaţii PSD la primăriile din judeţ

AGNITA - DRAGOMAN IOAN   

AVRIG - TEODORESCU DORU  

CISNĂDIE - FLOREA GABRIEL   

COPȘA MICĂ - POP IOSIF FLORENTN   

DUMBRĂVENI - DÂRLOȘAN EMIL   

MIERCUREA SIBIULUI - HUSUSAN IOAN    

OCNA SIBIULUI - ȘOAITĂ VIOREL-EUGEN    

SĂLIȘTE - TARCEA NICOLAE   

TĂLMACIU - CIOROGARIU IOAN-PETRU  

ALMA - LĂPĂDAT VALER NICOLAE    

ALȚÎNA - BUCȘĂ IOAN   

ARPAȘU DE JOS - VASU VASILE IOAN   

AȚEL - KOVACS OVIDIU IOSIF   

AXENTE SEVER - OLTEAN PRECUP   

BAZNA - CHELZA GHEORGHE-PAUL   

BIERTAN - ANTONE MARIAN GHEORGHE   

BÎRGHIȘ - SUCIU NICULIȚĂ ȘTEFAN  

BLĂJEL - ROMAN ALINA    

BOITA – HALMAGIU ADRIAN VASILE     

BRADENI - DOBRE AUREL   

BRATEIU - POPA TEODOR SORIN   

BRUIU - GHERGHEL GRIGORE  

CHIRPĂR - FELDEOIU EUGEN   

CÎRȚA - MAGHERU CRISTIN  

CÎRTIȘOARA - CÎRȚAN VASILICĂ - SORIN   

CRISTIAN - CONȚIU GHEORGHE-NICOLAE  

DÎRLOS - BARBU MARIAN  

GURA RÂULUI - SASU COSTEL  

HOGHILAG - LAZĂR NICOLAE   

IACOBENI - MACA IOAN   

JINA - DORDEA NICOLAE   

LASLEA - ONEA IOAN  

LOAMNEȘ - GREAVU MARIA  

LUDOȘ - GOTTSCHLING IOSIF   

MARPOD - CHEȘU IOAN  

MERGHINDEAL - ȚERBEA AUREL IOAN   

MICĂSASA - POPA SORIN VASILE   

MIHĂILENI - ȘCHIAU IOAN   

MOSNA - ROBA EUGEN  

NOCRICH - MUȘOAIE ADRIAN  

ORLAT - POPA VALENTIN IOAN   

PĂUCA - CIOROGAR IOAN  

POIANA SIBIULUI - IOVI ADRIAN-PAVEL   

POPLACA - BUDIN VASILE  

PORUMBACU DE JOS - STRAVA IOAN   

RACOVIȚA - BUCUR SIMION GHEORGHE   

RĂȘINARI - BOGDAN MIOARA   

RÎU SADULUI - VIDRIGHIN IOAN-FLORIN   

ROȘIA - ALDEA PETRU NICOLAE  

SADU - HANEA DUMITRU

ȘEICA MARE - ANTON DANIEL  

ȘEICA MICĂ - URIAN EMIL MARIUS   

ȘELIMBĂR - MIHEȚ FLORIN IOSIF   

SLIMNIC - STÎNGU GALINA  

ȘURA MARE - MARIN CORNEL LIVIU   

ȘURA MICĂ – TECI IOAN LIVIU   

TILIȘCA - MICLĂUȘ ION   

TIRNAVA - PLEINER NORBERT JACINT   

TURNU ROȘU - MORAR PAUL IOAN  

VALEA VIILOR - PINTE ILIE AVRAM   

VURPĂR - ALDEA CORNEL


comentarii
15 comentarii

Imi doresc sa scapam cu orice pret de cimpean de la consiliul judetean. Asa ca, voi vota B. TRIF.
Fortza PSD
03.08.2020 17:14
Interesul este ca cel care castiga Consiliul Judetean sa faca si si in alte parti ceva concret, in afara de cateva mii de mp de asfalt.
De ex. dezvoltarea statiunii Paltinis, de care Consiliul Judetean si Sibiul (de care apartine o parte din Paltinis) se pare ca nici nu au auzit!!
Netz
03.08.2020 17:35
A inceput lupta pentru ciolan...un fleac !
Helgoland Zanzibar
03.08.2020 17:41
Pai tu nu ai citit obiectivele propuse? Prioritar turismul!!!! Paltinis, Balea, Ocna Sb.
Asa ca voteaza Bogdan Trif, ca va face tot ce a promis. E omul potrivit pentru CJ
@netz
03.08.2020 17:58
oare ce oameni pot fi cei care fac parte dintru-un partid care promoveaza hotia si coruptia si elibereaza infractorii ?
care ii apara pe criminali dar fura de la oamenii cinstiti ?
adi3
03.08.2020 19:19
Aveti democratie dar ginditi ca in comunism -- Democratia lasa ca intreprinzatori sa -- construiasca -- spitale, statiuni sau mai stiu eu -- agricultura , pomicultura etc-- guvernul sa se ocupe de scoli, politie curatenia oraselor --cadastru -- va bagati nasul in toate oalele si ramineti doar cu mirosul--- Vrem un guvern care sa elibereze elefantul birocratic sa desfaca stavilarul pus in calea celor ce vor sa faca ceva pentru Romania Fara o agricultura solida ve-ti minca butoane de la calculatoare------ reinvatati tineretul ca fara munca -- nu se primeste mancare --
03.08.2020 19:28
Sacou, camasa, fara cravata, dar cu barba de doua zile... Acesta o fi noul dress-code in lumea civilizata???
Asta, asa, ca prima impresie. Ar fi o premiera ca PSD sa castige Primaria Sibiului. La CJ a mai fost Ioan Cindrea, dar era politician de alt calibru decat cei prezentati mai sus. Din pacate si cu metehne... pe care speram sa nu le regasim la noua generatie!
Oricum, mai slabi decat pnl aliat cu expiratii de la fdgr, e greu sa fie! Sper!
gicu
03.08.2020 20:18
Grup infractional organizat...
DNA
03.08.2020 21:59
PSD = grup infracțional organizat. Ați avut prilejul să vă convingeți între 2016 și 2020 de ce sunt în stare.
DNA
03.08.2020 22:21
Lasa ca au PNL-istii doi canditati sa le traiasca si sa-i tina numai la ei in sediu in dulap. Tuta hoata de la CJ - Campean si cap sec si tare Bibu ( chiar cum sa te cheme Bibu, sa ai numele asta si sa te vrei primar? ). Ha ha ha
#
04.08.2020 00:38
Mult succes! Nu uitati de MOTIUNE. Sa se respecte legea pensiilor!
pensionar
04.08.2020 08:48
Bai cacati cu ochii, inainte sa vorbiti i-a vedeti in partidul vostru galbejit plin de ciorditori si prosti..vreti exemple? Incepand cu tatucul vostru Ciolhanis, prostovana de Curcan scolita la scoala comunista de la Moscova, Cazan renumit pt ciordelile lui, Neagu falimentatorul, asta ca sa va dau doar de pe plan local...a si sa nu uit de incompetenta de la CJ, Campean.
Mai vreti prostovanilor? Va mai dau....
@DNA si adi3
04.08.2020 08:54
la tine se aplica perfect zicala "prostul daca nu e si fudul parca nu e prost destul" !
te-ai gasit sa vorbesti de hotie, prostie si incompetenta cand tu esti postac al partidului care e sinonim cu CORUPTIA, HOTIA SI ANALFABETISMUL IN ROMANIA !!!
sau ca sa pricepi si tu: he, he, he ! dancila, codrin sau mitraliera, ciordache si dragnea, toti educati, cinstiti si fara condamnari pe care le-au sters frumos prin legi promovate tot de ei.
asistatului psd
04.08.2020 11:17
partid de infractori pana in maduva oaselor. Dau legi doar pentru hoti si pentru a scapa ei din inchisoare.
Sibian
04.08.2020 16:20
Doamne fereste pe toata lumea de asemenea oameni... Nu-ti trebuie necaz mai mare pentru o comunitate decat sa-ti iese unul dintre astia castigator le alegeri...
Dumnezeule mare!!!
04.08.2020 18:14
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia