Tribuna
PSD Sibiu: "Se învârt Brătienii în mormânt!"
ADVERTORIAL
1831 vizualizari
PSD Sibiu:

Să-l citezi și să-l invoci pe I.C. Brătianu tu, PNL Sibiu - când toată conducerea filialei este alcătuită din oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul și majoritatea a trecut prin 3-4 partide (PD, PLD, PDL etc) până când s-a oprit pentru moment în PNL și i-a alungat pe toți liberalii vechi din partid -, acest lucru “este grav, grav de tot”, cum spunea I.C. Brătianu.
 
PNL Sibiu a înțeles să dea replică la mesajul nostru, prin care am răspuns atacurilor venite la adresa PSD și în special a ministrului Alexandru Rafila, mințind că noi ne-am opune construirii unui spital județean la Sibiu.
 
Reamintim sibienilor că, începând cu 2019, noi am spus adevărul despre niște lucruri grave: că liderii PNL Sibiu s-au folosit de cel mai important obiectiv – construcția unui spital județean – în scop pur electoral. Sibienii știu că, în 2019, liberalii au pus niște pancarte pe Drumul Hoților în care anunțau că acolo va fi ridicat un spital județean. L-au adus și pe domnul Orban, să promită finanțarea care nu exista, pentru ca PNL să câștige alegerile. A urmat domnul Cîțu, care a venit să recite aceleași lozinci fără fond. Minciunile liderilor PNL Sibiu au continuat după vizitele la București, la premierul Nicolae Ciucă, susținând că acesta le-a promis că spitalul se va face 100% din fonduri PNRR, deși domnul Ciucă și domnul ministru Rafila (la care doamna Cîmpean a fost de două ori în audiență) le-au explicat că spitalul din Sibiu nu poate fi finanțat din cauza costurilor foarte mari, având în vedere obligația asumată în PNRR, de liberali (Guvernul Cîțu), de construire a 25 de unități spitalicești noi. Suma totală a PNRR era de 1,6 miliarde de euro, iar proiectul spitalului județean Sibiu costa aproximativ 520 de milioane de euro. După ce eșecul previzibil a fost anunțat, conducerea PNL Sibiu a pozat din nou în victimă și a mințit că domnul ministru Rafila are ceva cu sibienii și cu Sibiul, ignorând faptul că Hotărârea Guvernului nr. 1237/2022 - care stabilea criteriile de eligibilitate, în care proiectul spitalului din Sibiu nu s-a încadrat - este semnată de premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.
 
Nici conducerea Consiliului Judeţean, nici cea a PNL Sibiu nu au vrut să aibă o discuţie serioasă şi aplicată cu PSD și celelalte partide, pe o temă atât de importantă cum este construcţia unui spital judeţean. Noi am lansat din timp propuneri și soluții, inclusiv construcția unor clădiri noi în curtea spitalului (de genul celei private, Polisano), care ar fi costat mult mai puțin, iar proiectul s-ar fi încadrat în criteriile de eligibilitate pentru finanțarea prin PNRR.
 
Să minți sibienii, în comunicate de presă, că PSD s-a opus construcției unui spital județean nu are nicio legătură cu liberalismul, cu atât mai puțin cu I.C. Brătianu. Dar are legătură cu perioada PDL-ului, când economia fusese făcută praf, se tăiau pensii și salarii, iar cei care conduc acum PNL Sibiu le explicau românilor că li s-au tăiat veniturile pentru a le fi mai bine. 
 
Am atras atenția conducerii Consiliului Judeţean că mai are la dispoziție o sursă de finanțare, că ar trebui să încerce o altă abordare și, eventual, să nu mai ia pe persoană fizică proiectul spitalului, ci să coaguleze toate partidele politice din Sibiu pentru a reuşi să realizăm acest obiectiv major: noul spital judeţean.
 
Îi asigurăm pe sibieni că PSD susține proiectul de realizare a unui spital județean nou pentru că sibienii merită să fie tratați într-o unitate spitalicească modernă și cadrele medicale trebuie să profeseze într-un spital cu dotări de ultimă generație!
 
Biroul de presă 

comentarii
9 comentarii

Daniela Campean = IC Bratianu hahaha. Ca si asemanarea intre baba si racheta hehehe
17.03.2023 11:23
Putea sa-l faca langa Spitalul Militar,pe fostul amplasament Arsenal,dar nu sa facut tot din cauza unor interese imobiliare.
barbu
17.03.2023 12:12
Voi nu vă opuneți construirii unui spital in Sibiu!Asta e sigur-voi vă opuneți construirii vreunui spital in țară! In peste 30 de ani nici măcar unul nu ați ridicat!PNL-ul este un partid slab?Da,este cel mai slab -doar PSD-ul este sub el!Iar prin criticele aduse aliatului vostru credeți că vă crește valoarea?Nicidecum-așa cum ei nu au nici o legătură cu liberalismul,nici voi nu aveți vreo legătură decât cu hoția, minciuna și manipu larea!Sunteți cei mai josnici politicieni din istoria Romaniei!
Sibian
17.03.2023 14:04
Da mai sibianule e de vina in mitea ta PSD ca Campean si gasca PNL au facut un proiect de cacao si nu au luat finantare pe PNRR.
@sibian
17.03.2023 14:16
Da, cred ca Bratienii se intorc in mormant din 2 motive :
1.Cand vad cine conduce PNL devenit PSD galben.
2.Cand vad cu cine sau aliat PNL adica cu gunoaiele din politica romaneasca.
Cat despre PSD Sibiu ar mai trebui sa vorbeasca cand depasesc 10 la suta din voturile sibienilor.
Vivi Dragan
17.03.2023 15:16
Sibienii sunt retardați, tocmai cine ia peste 10% din voturile acestor imbecili ar trebui să dispară pe vecie.
Băăă prostule, uită-te cum își bat joc de noi ăștia votați de sibieni, ariviștii Iohannis, babeta Fodor, caprele de Câmpean, Turcan.
Trebuie să fii dus cu pluta ca să-i mai suspectezi de vreo urmă de rațiune, discernământ pe handicapații ăștia.
postacului vivi dragan
17.03.2023 15:26
Voi ăștia iubitori de PSD,puteți sa-i pupați pe gură dacă vă sunt atât de dragi!Sa zicem că la Sibiu nu ați putut participa la distrugere si jaf pentru că ați fost după virgulă! Dar la nivel de țară cu ce vă lăudați?Aici au avut grijă cei din "echipa câștigătoare" să ne amăgească cu spitalul sau să distrugă ASTRA și Aeroportul(deocamdată)Dar nu ne vom mai multumi cu scuze si demisii.Stiți că nu numai domnia ci și prostia se plătește!
Sibian
17.03.2023 15:37
@barbu
De ce sa strici o zona atat de frumoasa cu inca un spital?
17.03.2023 18:27
Sunteți cu toții niște hoți, mincinoși, incapabili și gunoaie!!!
B.Utoru
18.03.2023 06:08
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA