Tribuna
PSD Sibiu: Petre Daea: rugăciune pentru fermierii români, dar și sprijin financiar de 15,8 miliarde euro
PSD Sibiu: Petre Daea: rugăciune pentru fermierii români, dar și sprijin financiar de 15,8 miliarde euro

Imediat după întâlnirea cu fermierii și primarii din județul Sibiu, deși programul era comprimat la maximum, ministrul Agriculturii și deputatul Bogdan Trif au găsit câteva minute libere pentru a intra în Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

“M-a impresionat faptul că, la ieșirea din Catedrală, domnul ministru a pus o lumânare pentru cei din familia lui, iar a doua lumânare a fost o rugăciune către Dumnezeu pentru fermierii români. După această oprire la Catedrală, atât eu, cât și domnul ministru am simțit că tot stresul și oboseala au dispărut și ne-am recăpătat energia pentru a continua munca. Domnul ministru mi-a spus că, în agricultură, poți să muncești, să fii cel mai harnic, să dispui de ultima tehnologie, dar dacă nu beneficiezi și de ajutorul lui Dumnezeu, ca vremea să țină cu tine, nu realizezi niciodată nimic. E foarte important ca Dumnezeu să-i ocrotească pe fermierii români!”, a declarat Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.
Domnul ministru a avut, ca de obicei, un program încărcat în Sibiu. S-a întâlnit cu fermierii, cu reprezentanți ai autorităților locale, dar și ai instituțiilor din subordinea ministerului. Le-a explicat oportunitățile de finanțare din Planul Național Strategic 2023-2027 și cum pot fi cheltuite cele 15,8 miliarde de euro pentru agricultură. Bineînțeles că a fost și în Piața Cibin, unde a avut discuții cu micii producători locali, pentru a afla direct de la sursă care sunt greutățile și impedimentele cu care se confruntă, pentru a găsi soluții de rezolvare a lor.
Ministrul Agriculturii a vizitat o fermă de lângă Mediaș, ce aparține celui mai mare producător agricol din centrul țării, Teodor Aflat, care lucrează peste 10.000 de hectare de teren.
Petre Daea a fost prezent apoi la Dumbrăveni, unde primarul Emil Dârloșan a semnat contractul de repunere în funcțiune a vechilor sere de legume, în suprafață de 33 de hectare.
Comuna Laslea a fost următorul punct de pe agenda ministrului. Petre Daea l-a felicitat pe primarul Ioan Onea, unul dintre cei mai mari producători de hamei din regiune, pentru că s-a luptat cu un sistem întreg și a reușit să convingă toți factorii de decizie că producția de hamei trebuie susținută și stimulată de către stat, inclusiv prin subvenții, astfel încât producătorii de bere să aibă la dispoziție hamei cultivat în România.
“De departe, domnul Daea este cel mai iubit ministru! Ori de câte ori am fost, împreună, în Sibiu, oamenii l-au felicitat și încurajat să continue pentru că este competent și întotdeauna a ținut cu fermierii români”, apreciază Bogdan Trif.

Organizația Județeană PSD Sibiucomentarii
4 comentarii

un dans al ploii n-ar strica
ion
23.01.2023 14:19
Hoardele de comunisti ipocriti se prefac a se ruga in Biserica, in timp ce pe la spate, ca hotii, distrug producatorul roman.
Conform noilor legi ale ciumei rosii, taranul nu mai are voie sa isi vanda porcii din curte. Nu mai are voie sa aiba vieri de prasila, nu mai are voie sa detina porci si animale decat daca statul ii monitorizeaza si controleaza ca pe vremea comunismului.
Voi credeti ca pacaliti pe cineva, jivine ordinare? Credeti ca taranii nu stiu cine este Daea, ministrul care le-a distrus gospodariile? Intrebati orice cioban sa va spuna ce legi a dat acest nenorocit de PSD-ist impotriva producatorilor romani.
Marius
23.01.2023 14:25
Daca a facut minciunile pe care le spui tu, de ce este asa iubit de catre tarani si fermieri? Daea e cel mai bun ministru !
@ Marius
23.01.2023 14:37
Bai PSD-istule, eu am vorbit cu oamenii de la tara, am discutat cu taranii si cu ciobanii, stiu ce spun. Degeaba va umflati voi in pene, ca Daea este un ticalos care pus umarul la distrugerea gospodariilor taranesti. Nu mai tin oamenii vaci, ati distrus o intreaga ramura zootehnica. Toti cu care am vorbit spun ca din cauza lui Daea au renuntat la vaci. Acum vreti sa nu mai aiba oamenii nici porci. Sa ramaneti voi singurii porci din tara, asta vreti.
Singura vorba buna pe care a spus-o Daea a fost protestul impotriva hranei de gandaci pe care UE vrea sa ne-o bage pe gat. Insa si acolo, nu a luat nici o masura, Doar a dat din gura. Pe rafturile din Romania tot faina de gandaci vom avea, ca si in UE. Ipocritilor!
De ce nu a facut Daea targuri de animale si de produse de la tarani in fiecare comuna din tara? De ce? De ce nu scuteste de impozit produsele taranilor din gospodarii? De ce statul pune jandarmii sa amendeze babutele care vand patrunjel? Nu ati furat destul la buget? Aia este marea evaziune, nenorocitilor? Dar sunteti toti sclaveti si lucrati pentru noua ordine mondiala, jigodiilor! Vreti sa moara omul de foame, sa nu mai fie mancare sanatoasa si sa obligati oamenii sa va fie sclavi pentru un colt de pita.
Marius
23.01.2023 14:59
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA