Tribuna
PSD Sibiu: Mai simplu, mai bine: pentru contabili și antreprenori
ADVERTORIAL
923 vizualizari
PSD Sibiu: Mai simplu, mai bine: pentru contabili și antreprenori

Senatorul PSD de Sibiu, Claudiu Mureșan, a depus la Senat, în această săptămână, un proiect legislativ menit să simplifice procedurile pentru conducătorii de companii și cei responsabili de evidența contabilă.

Proiectul propus vizează eliminarea sancțiunilor pentru nerespectarea termenului de 15 zile impus pentru înscrierea modificărilor la Registrul Comerțului. Este recunoscut faptul că acest interval de timp este, adesea, mult prea scurt pentru a fi respectat în mod corespunzător.

În proiectul său legislativ, senatorul social-democrat Mureșan propune prelungirea acestui termen la 30 de zile, calculat de la data emiterii actelor sau de la momentul producerii faptelor care necesită înregistrare la Registrul Comerțului. Astfel, li se oferă contabililor și administratorilor de firme o perioadă rezonabilă pentru îndeplinirea obligațiilor legale.

"Nu pierde nimeni dacă acest termen este mai relaxat. În schimb, avem de câștigat prin crearea unui mediu de afaceri mai favorabil, în care cei implicați să-și poată îndeplini obligațiile fără stres și într-un interval de timp decent", a declarat senatorul Mureșan.

Propunerea legislativă a senatorului PSD este o declarație de susținere a antreprenorilor și demonstrează preocuparea Partidului Social Democrat pentru un mediul de afaceri cu reguli echitabile, adaptate la realitățile din teren. "Amenzile aplicate în mod subiectiv demotivează mediul de afaceri și descurajează inițiativele antreprenoriale. Este crucial să oferim înțelegere, sprijin și soluții practicienilor din domeniul afacerilor", a subliniat Claudiu Mureșan.

Proiectul de lege va fi supus dezbaterii și analizei în cadrul procesului legislativ din Parlament, urmând să devină un cadru normativ mai prietenos pentru cei implicați în gestionarea firmelor și a evidențelor contabile.

PSD Sibiucomentarii
3 comentarii

Inițiative de tot kkt ul
27.11.2023 14:44
In cel mai comunist stil posibil, PSD continua sa arate romanilor degetul mijlociu. Dupa ce au distrus economia, industria, agricultura, sectorul energetic si absolut pe ce au reusit sa puna gheara, acum, cu nemarginita nerusinare, se lauda cu ispravile si tunurile pe care le-au dat.
Poporului roman nu ii ramane decat sa le ureze "la multi ani" (cu executare) penalilor care ne-au distrus tara si sa le aminteasca mereu de placuta suedeza.
Marius
28.11.2023 09:55
no acum dau dreptate unui prieten ce sa facut dusman mie prin faptul ca sustinea -- daca tre sa faci un lucru azi --lasa-l pe maine fiindca sar putea sa nu mai trebuiasca -- acum vad ca are mai multi frati in structura bugetatara -- esti amanat pentru niste acte pana cand nu-ti mai trebuiesc --- in cosciug nu-ti mai pasa de nimic ---doi pe un metru sunt cu sau fara acte, al tau pe veci-- Mama voastra de infecti -- aveti la indemana intrnetul si tehnica digitala iar voi -- sa treaca timpul si sa luati leafa fara sa faceti nimic decat sa -- amanati -- pana la vara cailor-- culmea nu ati amanat -distrugerea si vanzarea ROMANIEI -
28.11.2023 20:20
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA