Tribuna
Sevis
PSD Sibiu: Garanţii guvernamentale şi o „alianţă” cu celelalte partide pentru noul spital sibian. Benchea: „În 2019, poate lucrăm la temelie!”
Dumitru CHISELIŢĂ
4226 vizualizari
PSD Sibiu: Garanţii guvernamentale şi o „alianţă” cu celelalte partide  pentru noul spital sibian. Benchea: „În 2019, poate lucrăm la temelie!”

Posibilitatea ca Sibiul să aibă un nou spital judeţean este, în viziunea conducerii PSD Sibiu, destul de aproape de a deveni realitate, mai ales în contextul promisiunilor făcute, în timpul vizitei sale la Sibiu, de premierul Mihai Tudose.

Liderul social-democraţilor sibieni, Bogdan Trif, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că demersurile pentru construirea unui nou spital judeţean la Sibiu pot avea un rezultat final, în condiţiile în care premierul Mihai Tudose a anunţat că acordă tot sprijinul oficial acestei iniţiative şi va asigura finanţarea în regim de urgenţă construirii acestuia.

Trif a motivat necesitatea că la Sibiu un nou spital judeţean „este o necesitate” şi că „e nevoie de un spital modern, adaptat nevoilor anului 2017, în care pacientul să fie tratat corespunzător”. În plus, a spus liderul PSD, un spital nou va fi mult mai „economic” din punctul de vedere al cheltuielilor de la buget decât repetate lucrări de reparaţii şi reabilitări ale spitalului „vechi”.

Social-democraţii sibieni recunosc însă că un asemenea proiect va fi posibil doar prin „alianţă”, în numele necesităţilor Sibiului, şi cu celelalte partide, ca partidul Naţional Liberal şi FDGR, în acest sens făcând un apel de renunţare la „divergenţele politice”. În acest sens (şi în contextul în care şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Câmpean, are în agendă un demers asemănător) „PSD nu se va opune, ci va susţine orice proiect major pentru Sibiu”, a spus, la rândul său, Cătălin Stanciu, liderul consilierilor judeţeni PSD.

Pentru început, sunt programate discuţii la nivel de Prefectură, Consiliu Judeţean şi Primărie pentru a se stabili, în primul rând, amplasamentul noului spital şi a se concretiza paşii următori. Reprezentanţii PSD au precizat că nu va fi vorba de două spitale, unul al CJ şi unul al PSD, şi că, în acest caz, nu este vorba de promisiuni politice, ci guvernamentale, atâta vreme cât au fost făcute de premierul Tudose.

 

Managerul Spitalului: În 2019, poate lucrăm la temelie

 

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Cornel Benchea, a spus că liderii social-demicraţi care au vizitat unitatea pe care o conduce s-au arătat încântaţi de faptul că deja există un plan pentru un spital nou, acela urmând să fie pe Calea Şurii Mici, pe un teren obţinut de la Domeniile Statului de Consiliul Judeţean, cu destaţia „spital”.

  • "Eu le-am spus că cel mai bine este să facem un spital nou, pentru că funcţionăm într-un spital vechi, clădirile sunt de peste 100 - 160 de ani, nu putem face circuite. Au fost de aceeaşi părere. Le-am spus că există un teren, pe care îl are Consiliul Judeţean, în zona Aeroportului, lângă Autostradă, cel de pe Calea Şurii Mici. Este dat de la Domeniile Statului şi avem şi certificat de urbanism cu destinaţie de spital judeţean de urgenţă. Mi-au spus că ar fi foarte bine să ne gândim la o soluţie integrată. Pentru că nici Pediatria nu poate rezolva tot ce ţine de urgenţe, liderii PSD i-au spus doamnei prefect să discute de o soluţie integrate. Eu le-am spus şi că am fost în Germania, cu preşedintele Consiliului Judeţean (Daniela Cîmpean – n.r.), că am văzut cum se construieşte un spital modular, că există o firmă care construieşte un spital de 500 de locuri în şapte luni, că am fost la fabrica respectivă", a spus Cornel Benchea despre discuţiile cu Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

Întrebat dacă spitalul ar putea să fie realizat efectiv, Benchea a răspuns afirmativ.

  • "Da! Acest spital se va face pe proiectul care a fost început de Consiliul Judeţean şi continuate cu Primăria. Zilele următoare se va efectua un studiu medical pentru a afla numărul de paturi minim cu care trebuie început, urmează studiul de fezabilitate şi licitaţia pentru proiect. Anul viitor ar putea să se termine toate aceste lucruri, pentru a se putea începe lucrările la fundaţie în 2019”, a mai spus Cornel Benchea.

Potrivit acestuia, din punct de vedere financiar, spitalul se poate construi cu resursele pe care au Consiliul Judeţean şi Primăria Sibiu, dar şi cu un credit pe maxim 30 de ani de la o bancă internaţională, întrucât acelaşi sistem de finanţare a fost folosit la Aeroportul Sibiu.

comentarii
5 comentarii

Votam PSD ! Hai cu proiectul .....ca cele 2 mimoze de la CJ si primarie DORM DE ANI BUNI !!!!
Bravo
02.11.2017 18:15
Hai PSD !
Foarte buna actiunea cu Spitalul!
Trebuie sa luati atitudine fata de extremistii sibieni!Stati de vorba cu ei, nu-i evitati!Explicati-le principiile democratiei.Dialogul civilizat si constructiv face bine!
maria
02.11.2017 18:32
te umfla rasul . adica Vonica afacut un spital pe un petec de curte (de discut modul de obtinere) si astia nu pot in curtea spitalului sa ridice o cladire noua
spitalul din Birghis
02.11.2017 22:47
@Bravo, @maria Sibienii nu sunt asa de naivi ca sa creada in promisiunile PSD-ului (ca maririle considerabile ale salariului, ale nivelului de trai, etc) care s-au dovedit o mare "abureala". De proiecte pe hartie, studii de fezabilitate si bani aruncati ne-am saturat...
Mihai
03.11.2017 06:43
Visam la cai verzi pe pereti.
nelutu
03.11.2017 13:08
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia