Tribuna
PNL
PSD Sibiu, despre protestul din faţa sediului: „Sibienii îşi doresc să trăiască în siguranţă într-o ţară civilizată!”
PSD Sibiu, despre protestul din faţa sediului: „Sibienii îşi doresc să trăiască în siguranţă într-o ţară civilizată!”

În urma sesizărilor făcute de mai mulţi locuitori din Sibiu, care au semnalat că sunt deranjaţi de protestul agresiv şi neautorizat al câtorva indivizi care au ocupat abuziv zona pietonală din faţa sediului PSD Sibiu, am decis să aducem la cunoştinţă opiniei publice că maniera în care aceştia au ales să-şi manifeste nemulţumirile este ilegală şi necivilizată.
Înainte de toate, PSD Sibiu respectă şi va respecta întotdeauna dreptul la exprimare al cetăţenilor şi dreptul la manifestaţii de stradă, însă doar în condiţiile în care astfel de proteste sunt legale, autorizate şi respectă conduita democratică.
De două zile, membrii PSD Sibiu sunt obligaţi să suporte manifestaţiile unui grup de aproximativ 20 de oameni care s-a instalat pe domeniul public, la fereastra sediului partidului, cu mese, scaune şi aparatură electronică (laptopuri, proiectoare) şi s-au branşat ilegal la reţeaua electrică din zonă.
 
Ieri, protestatarii au manifestat mai multe ore şi au continuat şi după lăsarea întunericului atunci când au proiectat pe zidurile sediului PSD Sibiu lozinci defăimătoare la adresa politicienilor PSD.

În condiţiile descrise mai sus, unii dintre aceşti indivizi iresponsabili şi-au adus şi copiii (există filmări şi fotografii în sensul acesta, făcute chiar de ei) pe care i-au ţinut în frig şi pe care i-au obligat să asiste la o manifestaţie agresivă. Cei mici au fost expuşi unui eveniment nepotrivit pentru ei, care i-ar fi putut pune în pericol.

Comportamentul protestatarilor ne-a determinat să facem apel către organele de siguranţă şi ordine publică, însă în ciuda insistenţelor, nimeni nu a intervenit să reinstaleze ordinea de drept.  

Manifestaţiile acestor indivizi continuă şi la această oră. În faţa sediului partidului aceştia au postat pancarte şi deranjează activitatea celor aflaţi în sediul PSD Sibiu dar şi pe oamenii care sunt  în zona Pieţei Mari din centrul Sibiului, la Târgul de Crăciun.

Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă astfel de indivizi s-ar fi manifestat abuziv şi agresiv într-o zonă atât de expusă, într-un oraş european? În ce fel ar fi reacţionat autorităţile dacă la Londra sau la Bruxelles un grup de 20 de oameni ar fi demonstrat fără autorizaţie şi şi-ar fi ţinut copiii mici în frig şi ar fi proiectat mesaje pe clădirea unei instituţii cu ajutorul unui proiector racordat ilegal la reţeaua publică de electricitate?

Ne mai întrebăm cum ar fi reacţionat autorităţile din România dacă susţinătorii PSD s-ar fi adunat în faţa unui sediu de partid sau în faţa unei instituţii publice, primărie, consiliu judeţean din Sibiu şi ar fi protestat fără să aibă autorizaţie? Vă reamintim că PSD Sibiu avea pregătite săptămâna trecută mitinguri de susţinere a măsurilor guvernamentale, dar a ţinut să respecte momentele triste prin care zilele acestea trece Casa Regală a României şi a renunţat la manifestaţiile de stradă, aşa cum era şi firesc în zilele de doliu pentru ţara noastră.
Facem apel către autorităţi şi le cerem să intervină de urgenţă astfel încât legea să fie respectată şi aplicată.
Nu este normal să nu ne simţim în siguranţă într-un oraş european în 2017!

Biroul de Presă al PSD Sibiu

comentarii
8 comentarii

BRAVO PSD !!! SOROSISTII DIN PIATA TREBUIE SA RESPECTE LEGEA !!! IN GERMANIA PT UN PROTEST FARA AUTORIZATIE (ACUM 2 SAPT) AU PUS TUNURILE DE APA PE EI !!! SI- AU ADUS COPIIi MICI LA PROTEST - IN ALTE TARI CIVILIZATE AR FI FOST DECAZUTI DIN DREPTURILE PARINTESTI PT CA AU EXPUS COPIII LA PERICOLE !!! BRAVO PSD !!! SA SE RESPECTE LEGEA CA IN ORICE TARA CIVILIZATA MAMA LOR DE SOROSISTI ANARHISTI !!!
Ghe
13.12.2017 01:13
@Ghe Esti depasit de evenimente! Esti spalat pe creier de televizinile "Varanului". Orice om civilizat si cu mintea intreaga nu poate sa admita protejarea hotilor , legalizarea hotiei si instaurarea unei dictaturi. Cinsnte tinerilor care protesteaza in fata sediului PSD, partid care este condus si distrus de cativa penali din fruntea lui!
Mihai
13.12.2017 08:09
Cinste oraganizatorilor protestului si participantilor !
Mihai
13.12.2017 08:11
În ce fel ar fi reacţionat autorităţile dacă la Londra sau la Bruxelles un grup de 20 de oameni cu dosare penale ar fi condus tarile respective?
Soros
13.12.2017 08:18
Cinste tuturor care se implica proactiv în viața societății
Corneliu Coposu
13.12.2017 09:58
Care protest din fata PSD? A dat cumva Tribuna ceva despre asta? Exista un asemenea protest? Nu cumva e totul doar in inchipuirea PSD-ului?
Trib Unul
13.12.2017 13:19
OK. atunci sa ia act de solicitarile manifestantilor si sa le raspunda punctual cum si cand se vor rezolva. Ca doar nu au iesit de nebuni ci din nevoia stringenta de a rezolva o problema f spinoasa. TARA NOASTRA ! Daca intr-adevar va interseaza atunci iesiti si discutati civilizat rezolvarea problemelor. PUNCT
cititor 13
13.12.2017 13:35
Demonstrantzii din Romania, de orice culoare politica ar fi ei, mai au de invatzat ca sunt obligatzi de lege sa obtzina autorizatzie legala de organizare a manifestatziei, pentru ca altfel, si cele mai nobile intentzii raman in afara legii, deci sunt acte de huliganism.
Curat Murdar
13.12.2017 19:42
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia