Tribuna
PNL
PSD Sibiu acuză că banii din Fondul de Rezervă al Guvernului sunt alocaţi preferenţial localităţilor cu primari PNL
Dumitru CHISELIŢĂ
1343 vizualizari
PSD Sibiu acuză că banii din Fondul de Rezervă al Guvernului sunt alocaţi preferenţial localităţilor cu primari PNL
"Niciodată, cred că de la Revoluţie încoace, banii Guvernului, proveniţi din Fondul de Rezervă al premierului, nu au fost folosiţi politic atât de evident şi atât de - să mă scuze colegii şi sibienii – atât de abject”, a declarat liderul PSD Sibiu şi candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Bogdan Trif. El spune că aceşti bani s-au alocat ţinându-se cont de coloratura politică, iar localităţile unde primari sunt membri PSD, „au primit sume derizorii”, făcând direct referire la Hotărârea de Guvern nr. 758/2020 prin care se alocă suma de aproape 140 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități administrativ-teritoriale, pentru plata cheltuielilor curente și de capital.

Bogdan Trif a anunţat că această HG va fi atacată şi că se va încerca, prin luptă paralamentară, să se remedieze „această nedreptate făcută nu primarilor noştri, pentru că în spatele primarilor este o comunitate, sunt mii de oameni care nu trebuie pedepsiţi pentru că au avut altă opţiune politică”. Liderul PSD Sibiu a precizat că, în timpul guvernării social-democrate, la rectificările bugetare nu s-a ţinut cont de coloratura politică a primarilor şi că prin PNDL-uri fiecare localitate a primit minimum două proiecte, astfel încât să beneficieze de acest program, „inventat, dezvoltat şi pus în aplicare de către Partidul Social Democrat. „Nu este normal ca banii publici să fie folosiţi politic şi mai ales într-o campanie electorală atât de viciată de acest guvern care, iată, cu doar 20%, s-a instalat în fruntea ţării şi conduce într-un mod nedemocratic România.

Viorel Arcaş: amendamente privind punctul de pensie şi salariile personalului din învăţământ

Senatorul Viorel Arcaş a anunţat că cele două comisii de buget-finanţe, ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se întâlnesc pentru a se discuta OUG 135 (cu privire la rectificarea bugetară pe 2020), despre care spune că este „o cârpeală a politicii lor proaste economico-fiscale, prin care se încalcă o serie de prevederi legale”, făcând referire direct la majorarea punctului de pensie şi a creşterii salariilor profesorilor. Arcaş a spus că grupurile parlamentare PSD vor propune o serie de amendamente pentru a se echilibra „cât de cât” aceste aspecte. Propunerile se referă la abrogarea articolelor care prevăd limitarea majorării punctului de pensie şi la acordarea devansată a nivelului de salarizare pentru personalul dîn învăţământ. Va mai fi un amendament la bugetul asigurărilor sociale de stat, prin care se va suplimenta suma necesară. Ca surse de finanţare, Viorel Arcaş a precizat că acestea vor fi din bugetul de stat, al Ministerului de Finanţe şi sume defalcate din TVA-uri. Alte amendamente se referă la sumele alocate construirii Catedralei Mântuirii Neamului, sau majorarea creditelor bugetare pentru programul de relansare ecopnomică Start-up Nation.

Ioan Terea: Guvernul a ratat două miliarde de euro de la FMI din cauza lipsei de transparenţă la achiziţii

Deputatul Ioan Terea a făcu referire, în aceeaşi conferinţă de rpesă, la împrumuturile făcute de actualul guvern, „care se împrumută, după cum ştiţi, cu 1.000 de euro pe secundă, la o dobândă de aproape 5%”. „În toate ţările Uniunii Europene, afectate de pandemie, FMI a venit cu oferta ca fiecărei ţări să-i fie acordat un împrumut de două miliarde cu dobândă zero, lucru pe care România nu l-a făcut”. Motivul expus de Terea este că Fondul Monetar Internaţional a solicitat, ca singură condiţie de acordare a banilor, ca achiziţiile făcute pentru preîntâmpinarea pandemiei să fie făcute în mod transparent, cu licitaţii. Ioan Terea a dat ca exemplu aici cazul achiziţionării tabletelor pentru şcoli, care doar o treime au fost achiziţionate în mod transparent, prestul fiind prin negociere directă. „Acest lucru a dus la neaccesarea celor două miliarde de Euro pe care FMI, a vrut să le împrumute, cu dobândă zero, României şi nu numai.

Cătălin Stanciu: apel către Adrian Bibu: „...Să vină şi să dea explicaţii foarte clare sibienilor, vizavi de acuzele care i se aduc”    

Cătălin Stanciu, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD şi candidat la Primăria Sibiu, a adus în atenţie faptul că, până în acest moment, campania electorală la Sibiu se desfăşoară într-un mod foarte civilizat, atât ca recepţie a publicului cât şi a atitudinii celorlalte partide politice intrate în cursă pentru Primărie sau Consiliul Judeţean, făcând referire şi la prima dezbatere publică a candidaţilor, organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor din Sibiu. „Ar fi totuşi impetuos necesar ca până la finalul acestei campanii, să existe, totuşi, încă o dezbatere între principalii candidaţi la funcţia de primar, în care să ne prezentăm nu doar o componentă din programul sau platforma-program pe care o susţinem pentru candidatura la Primăria Sibiu, ci să prezentăm în totalitate viziunea şi modul de cum vedem a pune în aplicare aceste propuneri de proiecte cu care venim în faţa sibienilor.
Cătălin Stanciu a mai făcut un apel public candidatului PNL Adrian Bibu, pentru a răspunde acuzaţiilor lansate împotriva lui în spaţiul public, cu referire la „modul în care este acuzat vizavi de contractele de publicitate pe care firmele în care asociatul dânsului este implicat le-au avut cu diferite instituţii subordonate Consiliului Judeţean”. El îi solicită lui Bibu „să vină şi să dea explicaţii foarte clare sibienilor, vizavi de acuzele care i se aduc”.   

Din nou, problema noului spital judeţean: reducerea numărului de paturi cu 40%

Liderul PSD Sibiu, Bograd Trif, a mai supus atenţiei faptul că, prin noul proiect al Spitalului Clinic Judeţean, se va diminua cu 40% numărul de paturi. „Trebuie tras acest semnal de alarmă pentru că, dacă se continuă cu acest proiect, sibienii trebuie să ştie că pierd 40% din paturile existente în actualul spital judeţean. (...) Este un lucru extrem de grav dacă se întâmplă să se pună în aplicare acest plan al doamnei Cîmpean şi al PNL-ului”.  
Trif a mai anunţat şi că s-a depus la Tribunal cererea de anulare a dispoziţiei de numire a managerului Spitalului Judeţean, ataşându-se în acest caz şi actele de control puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, „în care s-au constatat gravele abateri de la legislaţie, spunem noi chiar cu iz penal, şi în mod clar vom avea câştig de cauză în instanţă, iar acel concurs, acea făcătură de concurs, mai exact o să fie anulată”.

Primari nemulţumiţi de sumele alocate de la buget

La converuinţa de presă au fost prezenţi şi primarii din Dumbrăveni şi Loamneş, respectiv Emil  Dârloşan, respectiv Maria Greavu, care şi-au exprimat nemulţumirea privind modulş clientelar pe care Guvernul a alocat banii din fondul de rezervă bugetară. Ei au spus că banii alocaţin sunt insuficienţi, în contextul în care cheltuielile primăriilor sunt multr mai mari. S-a făcut referire la cheltuielile privind funcţionarea SMURD-ului de la Dumbrăveni, a  transportului elevilor, a proiectelor aflate în derulare, de la învăţământ, asistenţă socială, la dezvoltarea, reparaţiile şi întreţinerea înfrastructurii.


comentarii
10 comentarii

Au facut exact ceace ati focut voi cand erati la timona -- asa ca nimic nou sub soare -- Va intreb de ce va ofticati?? pentru ca au furat licenta voastra?? sau nu mai aveti ce roade -- Mai putine plimbari fara rost prin judet ( save money ) si astupati-va gura -- zicala e pentru toti ---cine -i sef isi face partea .
eu
16.09.2020 22:21
Inainte sa vorbesti prostii documenteaza-te! Sunt acte publice si pot fi verificare usor. Niciodata nu s-a intamplat asa ceva! La ultimele rectificari cand a fost PSD la guvernare PNL a primit mai mult ca PSD. Iar acum Orban si Turcan folosesc banii romanilor din bugetul tarii exclusiv pentru mita electorala. Rusine!
@eu
17.09.2020 00:03
Hotiiiiii de la PNL!!!! Cum spuneau penelistii ca o sa faca drepate si nu o sa abuzeze de banul public etc. Au demonstrat ca sunt cei msi mari hoti!!!! Si i-am votat ca prostu ca i-am crezut! V-o dam in bot la vot penelisti hoti in frunte cu Turcan si Campean!!!!
Hotiiii de penlisti
17.09.2020 07:27
bai lichea galbena, prostalau cu acte, mentioneaza un singur moment cand oricare dintre partidele aflate la putere in Romania in ultimii 30 de ani, au facut asa ceva. Mimeni nu si-a permis asa ceva in afara de jegurile tale liberale. Tu-va-n gat de nenorociti, hoti analfabeti si imbecili!!!!
BAI PEPSIGLASILOR!
@eu
17.09.2020 08:16
lasa-o mai incet cu pianul pe scari.
toata tara a vazut ca singura preocuparea a psd-istilor a fost sa FURE CA-N CODRU si SA DEA LEGI PRIN CARE SA RAMANA CU BANII FURATI !!!
si ca sa scape cativa HOTI din psd au mai si ELIBERAT ZECI DE MII DE CRIMINALI, VIOLATORI si TALHARI !!!

si acum, cu banii in conturi externe va gasiti sa vorbiti ?

HOTIA, CORUPTIA SI TUPEUL = psd

ne vedem la alegeri !
pt papagalul asistat psd
17.09.2020 08:52
psd e precum oligarhii fosti comunisti din rusia: fura, omoara si apoi injura, urla si mint doar ca sa uite lumea ce au facut.

ROMANII NU UITA HOTIA SI CORUPTIA psd TIMP DE 30 DE ANI !!!

nici in cartile de istorie nu o sa mai fiti in 10 ani.
psd - partidul hotilor fosti comunisti
17.09.2020 08:54
Pentru prostalaii galbeni... PNL- Partidul NULITALILOR Liberale, bai jigodii, de Raluca Pruna a-ti auzit? Pai pe loaza aia sa o intrebati cum au fost eliberati atatia detinuti prostovanilor. Voi, in afara de ce va dicteaza agentul imobiliar de la Cotroceni, nu stiti sa vomitati altceva.
De rapoartele curtii de conturi a-ti auzit leprelor galbene? Da, rapoartele alea care spuneau ca a-ti furat ca niste ordinari in plina criza pandemica, rapoartele alea care arata cum a-ti platit voi de 10 ori mai mult pe masti, firmelor de casa, adica crasmelor si femeilor de serviciu! Imbecili notorii...voi vorbiti?
- Unde sunt mastile pentru scolari javre turbate? Pentru alegeri aveti dar pt copii nu!!!
- Unde sunt tabletele pt copii jigodii nespalate? Pentru alegeri aveti dar pentru copii nu!!!!
Si va mai pot da inca 100 de cazuri de acelas fel!!!!
Sugatori din ban public...mortaciuni liberale!!!!!
pt HOTII liberali ce se ataca cand li se prezinta adevarul!!!
17.09.2020 10:01
MARS IMBECILULE!
HOTII DE LA PNL RESPONSABILI PENTRU CA PARINTII NOSTRI NU PRIMESC PENSIILE MARITE; COPII NOSTRI NU PRIMESC ALOCATIILE CONFORM LEGII; COPII NU AU ACCES LA EDUCATIE!!!!!!
JOS HOTII DE LA PNL, NE DISTRUG TARA!
@8.52
17.09.2020 11:46
trebuie sa fii prost si psd-ist sa minti in halul asta.

dar de la un incult care nu stie decat sa INSULTE SI SA MINTA, LA FEL CA TOTI CONDUCATORII psd PARTIDUL INFRACTORILOR CORUPTI, nu poti avea pretentii !
ei nu stiu decat sa numere banii furati si mita !

psd e cel CARE E DAT LEGILE PRIN CARE AU FOST ELIBERATI CRIMINALI SI VIOLATORI !!!
Sistemul de invatamant si cel sanitar au fost CAPUSATE SI FURATE DE 30 de ani de psd !
Cand trebuie sa vii la spital cu pansamente si pastile de acasa in timp ce parlamentari psd merg cu elicopterul SMURD la Bucuresti pentru ca au diaree sau se trateaza la Viena sau in Turcia PE BANII NOSTRII iti dai seama cine e de vina !
Cand baronii psd au gard de marmura de 4m inaltime la vila cu suprafata utila de 2000mp si declara senin ca e mostenire de la mama care s-a pensionat din postul de femeie de servici la scoala locala te mai miri ca nu mai tine cu minciuna psd nici in Constanta, Vrancea, Teleorman, Bacau sau Olt ?
Cand mii de scoli au WC in curte iar Dragnea FURA BANII COPIIILOR DEFAVORIZATI DE SOARTA ce mai vrei ?

ACOLO SUNT BANII FURATI DIN SPITALE SI SCOLI !!! In conturile si vilele psd-istilor care la 20.000EURO mita primita spun doar SUPER !!!

Ca e usor sa spui ca iti cumperi ceva si altul trebuie sa plateasca. La fel si psd in parlament - unde are membrii numai urmariti si condamnati penal - a dat legi dar sunt ILEGALE intrucat au ocolit prevederea legala care spune ca orice lege cu impact bugetar TREBUIE SA AIBA SPECIFICATA EXACT SURSA VENITURILOR ceea ce NU E CAZUL NICI IN CAZUL PENSIILOR NICI A ALOCATIILOR.
Dar pentru psd legea e doar un moft care se modifica pentru a putea ei FURA mai bine.

asa ca ne vedem la alegeri asistat incapabil de orice in afara de repetitia injuraturilor tipice psd !!!

p.s. halatul, cat e halatul ?
asistatul psd continua ca papagalul
17.09.2020 18:10
Eu nu te-am jignit omule -- daca te crezi om- Din vocabularul tau am dedus ca ai 2 clase ca trenul-- Nu locuesc in Romania asa ca nema partid la mine -- Citesc ziarele si ma uit la stiri si aflu ce se intimpla in Ro . asa ca sunt imformat bine -- Concluzie -- psd-ul pnl-ul toti niste mincinosi nenorociti , hoti spagari etc.-- Si recunosc ca nu pot fi altcumva -- de ce?? pai --psd- si pnl au distrus toata economia tarii -- mai nou vor sa ia --Independenta sa o transforme in garaje -- ma bucuram daca ziceau sa reinvie Independenta -- sa produca sa faca valuta pentru tara dar ce sa astepti de la distrugatori ,dacat sa darame -- Mai pune mana pe codul bunelor maniere fiindca faci partidul ala al tau( istoric ,ticalos) de rusine.--(eu)-- God bless Romania !!!!!
@@ eu
18.09.2020 00:02
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia