Tribuna
PSD Sibiu: Acţiunile iresponsabile ale lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban pun în pericol parteneriatul României cu SUA!
PSD Sibiu: Acţiunile iresponsabile ale lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban pun în pericol parteneriatul României cu SUA!

PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI, PARTENERUL STATELOR UNITE ALE AMERICII. PSD Sibiu cere asumarea totală a celor doi lideri PNL, Orban Ludovic şi Turcan Raluca, pentru pericolul în care este țara noastră astăzi din cauza unor demersuri total iresponsabile.

De această dată, PNL nu mai are voie să răspundă doar politic în fața românilor, ci și prin conștiința celor doi lideri care se joacă de-a plângerile penale ce pun în pericol un stat democratic, transmite Biroul de Presă al PSD Sibiu.

Acțiunile iresponsabile și mișcările de forță ale PNL, prin plângerea penală depusă la Parchetul General împotriva premierului României și a președintelui Camerei Deputaților în care sunt menționate acuzații pe cât de grave pe atât de aberante, vorbesc astăzi în numele României la nivel internațional.

  • „Orban să-și vadă de opoziție și să lase jocurile de păpuşă manevrată cu sfoară pe care, mai nou, le face pe la Parchetul General după ce, în ultima perioadă, președintele Klaus Iohannis a avut mai multe intervenții prin care a cerut demisia premierului Dăncilă. Plângerea penală prin care șeful guvernului, Viorica Dăncilă, este acuzat de înaltă trădare, iar unul dintre președinții Parlamentului României, Liviu Dragnea, este acuzat la rându-i de divulgare de informaţii secrete, pune în pericol Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.  Alături de apartenența la Alianţa Nord-Atlantică (NATO) şi la Uniunea Europeană, Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă unul dintre pilonii politicii externe românești. O acțiune penală trebuie să aducă după sine asumarea responsabilității, dar mai ales dovezi. După ce Statele Unite ale Americii au decis mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, primul ministru al României s-a întâlnit cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în cadrul unei vizite oficiale. Premierul israelian a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei României la Ierusalim, iar aceste acțiuni oficiale nu au legătură cu acuzațiile fără fundament ale PNL”, a spus președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

În plus, scopul vizitei premierului în Israel a fost încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, prin care se vor elabora proiecte comune în domenii importante, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi care vor stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări.

  • “Românii trebuie să cunoască importanța parteneriatului cu SUA, un parteneriat care raportează țara noastră la nivel de factor de stabilitate și securitate în Europa de Sud-Est, iar o astfel de “ieșire în decor” a lui Orban si a partidului pe care îl conduce nu face altceva decât să clatine serios stabilitatea unei țări a cărui Parlament a fost ales de oamenii săi. Liderii PSD au întâlniri oficiale, atât la Bruxelles cât și la Washinton sau Ierusalim pentru că vorbesc în numele românilor, al celor care i-au ales. Așa că Orban, care face un joc politic extrem de periculos pentru români, ar trebui să se repoziționeze în interesul și pentru securitatea țării. Nu ne-am mira dacă următoarea plângere penală o va face celălalt lider al PNL, Turcan Raluca, împotriva președintelui Statelor Unite ale Americii, ţară care, la rândul ei, şi-a mutat ambasada la Ierusalim”, a spus președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.
comentarii
2 comentarii

Gargara de doi lei , poate nici atat . Pune mana la treaba si fa si tu ceva pentru orasul acesta
xxs
18.05.2018 07:36
Actiunile iresponsabile ale PSD-ului au distrus Romania!
Mincinosilor!
18.05.2018 12:58
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia