Tribuna
PSD şi PNL au bătut palma pe comasare: localele şi europarlamentarele, în aceeaşi zi
PSD şi PNL au bătut palma pe comasare: localele şi europarlamentarele, în aceeaşi zi

În ciuda aparentelor disensiuni din coaliţia de la guvernare, PNL şi PSD au căzut de acord, miercuri, cu privire la modul în care se vor desfăşura alegerile anul acesta.

Alegerile locale şi europarlamentare vor fi comasate şi vor avea loc în iunie, alegerile prezidenţiale vor fi în septembrie, iar cele parlamentare în decembrie. În plus,  PSD şi PNL vor merge pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European. 

Miercuri s-a mai decis ca la alegerile locale fiecare partid să aibă candidaţii proprii, fiind însă posibile şi anumite alianţe "punctuale". Referitor la posibilitatea unui candidat comun al PSD şi PNL la prezidențiale, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunţat că aceasta de va decide doar după alegerile europarlamentare.

Ciolacu susţine că decizia comasării a fost făcută pentru stabilitatea țării și "coerența actului de guvernare" şi că s-a ţinut cont şi de "interesul cetățenilor" care "își doresc stabilitate", stabilitate care, spune el, va atrage interesul investitorilor străini. 






comentarii
8 comentarii

Râsul lumii! A ajuns Trif și Turcanu pe aceeași listă. Colegi de listă, cum ar veni. Ce comedianți, ce amatori, ce corupți!
Un cititor
22.02.2024 00:30
PNL - dezamagire totala! Cred ca si PSD pierde din aceasta alianta (mai voteaza prostii struțocamila PSD-PNL). Uite asa deschideti larg portile pentru AUR... :(
Sibian
22.02.2024 06:08
Nu ma incanta AUR deloc, dar voi nu imi dati de ales, de la functionarii puturosi si corupti pusi in functii pe pile nu am asteptari dar restul romanilor daca mai voteaza struto-camila comunista, isi merita soarta.
Guvernatorul Transilvaniei
22.02.2024 07:56
PSD şi PNL au bătut palma. S-au decis sa ne fure impreuna, in continuare si pe viitor.
Decat astia, pe care ii stiu ca sunt mincinosi si ticalosi, de 100 de ori mai bine AUR.
Cel putin aia nu au mai fost la guvernare. Doar jumate sa faca din ce zic, si tot iesim mai bine cu ei decat cu ciumele astea.
Mircea
22.02.2024 09:29
Am plecat de la FSN în 1990 ca să revenim la FSN în 2024
FSN, sau Frontul Salvării Naționale, a fost prima formațiune, să zicem politică, care a apărut după revoluția din 22 decembrie 1989. A devenit partid în 6 februarie 1990 și a câștigat detașat primele alegeri libere din 20 mai 1990. Ion Iliescu, din partea FSN, a câștigat alegerile prezidențiale cu 85%. Petre Roman a devenit prim ministru.
În martie 1992 a avut loc congresul FSN la care Petre Roman a fost ales președinte al partidului. A fost momentul scindării după ce opozanții lui s-au retras din FSN și au format FDSN, Frontul Democrat al Salvării Naționale. FDSN este PSD-ul de azi.
De partea cealaltă, în 1993, FSN și-a schimbat numele în Partidul Democrat, președinte fiind Petre Roman. Sediul central al PD era în Aleea Modrogan, nr. 1 din București.
În paralel PNL-ul s-a scindat și el de câteva ori. Așa au apărut PNL-AT, adică PNL Aripa Tânără, PL 93, adică Partidul Liberal 1993 și PLD, adică Partidul Liberal Democrat. PLD a fost condus de Theodor Stolojan, fost FSN-ist.
În decembrie 2007 PD a fuzionat cu PLD și așa a luat naștere PDL, Partidul Democrat Liberal. Care PDL a fuzionat cu PNL în 2014, noul partid păstrând numele de PNL, dar fiind dominat de membrii PDL. Sediul central al PDL din Aleea Modrogan a devenit sediul central al PNL. Acela a fost momentul în care PDL, adică urmașul FSN, a preluat PNL-ul, dar au decis să-i păstreze numele. Adică fostul FSN s-a vopsit în galben și a devenit PNL.
Iar acum cele două brațe ale fostului FSN s-au regăsit. PSD și PNL tocmai au anunțat că vor candida pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European și vor colabora la alegerile locale după ce au decis comasarea acestora.
Am plecat de la FSN în 1990 ca să revenim la FSN în 2024.
FSN=PSD=PNL
22.02.2024 11:29
@FSN=PSD=PNL Triste vremuri! Sper ca oameii sa voteze cu oricare alta formatiune, sa le dejucam planurile nulitatilor care au acaparat tara.
Eu
22.02.2024 16:02
PNL au luat iarasi crema iar la Sibiu PSD nu prea conteaza. Interesant cine o sa castige Sibiul la general(municipiu si judet) .Daca PNL va lua si Presidentia Romaniei,ce este foarte posibil, liberalii vor sta in fotolii confortabile, ei numind Prim Ministru Romaniei si PSD(cu minim 28% la nivelul tarii) o sa devina rulota unui partid de sub 15%(PNL) .
BULA
22.02.2024 19:30
Ar putea fuziona sub numele de FSN.
22.02.2024 19:46
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA