Tribuna
Protest la Spitalul de Psihiatrie din cauza zilelor de concediu
Protest la Spitalul de Psihiatrie din cauza zilelor de concediu

Aproximativ 30 de angajați ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu au protestat, miercuri, ei fiind nemulțumiți de faptul că vor pierde drepturi stabilite prin vechiul contract de muncă, expirat în prezent.

Oamenii au ieșit de dimineață în curtea Spitalului, în timp ce în interiorul unității medicale aveau loc negocieri între reprezentanții sindicatelor și direcțiune. La un moment dat, aceștia au intrat pe holul spitalului și au continuat protestul pașnic.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Psihiatrie, oamenii sunt nemulțumiți de faptul că pierd drepturi câștigate în 2017, când a fost semnat un contract colectiv de muncă, acesta fiind, în prezent, expirat.

Practic, este vorba de zile de concediu care se adaugă celor legale, în funcție de vechimea în muncă și sporul de psihiatrie. Cu aceste sporuri din vechiul contract de muncă, numărul de zile de concediu putea ajunge, de exemplu, de la 22 de zile de concediul legal, la peste 30, lucru pe care actuala conducere nu îl mai acceptă, fiind considerat ilegal potrivit noilor reglementări legale.

O altă rundă de negocieri va avea loc vineri.

În cazul în care nu va fi soluționată problema și nu va fi semnat noul contract colectiv de muncă, se va urma calea legală, aceea a sesizării Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru a se urma pașii legali ai concilierii.

comentarii
2 comentarii

Salarii mari, sporuri mari, concedii lungi, munca putina... oare nu ar fi mai bine sa li trimita banii direct in concedii?
Ce gasim in spital: umilinta, mizerie, cozi, aroganta. Nimeni nu stie sa vorbeasca cu dumeavoastra....noi nici nu suntem pentru niste indivizi ce nu se pot ajuta nici pe ei.
Cine comenteaza? Profesionisti care au dat concurs unul pe post? Sunt convis ca tot "personalul medical" nu este in stare sa resuscite un stop....hai sa fim seriosi....o moasa pe vremuri stia meserie!
18.07.2019 00:33
Ca sa lucreze la bugetari, trebuie sa dea concurs. Ceea ce inseamna ca au vrut sa lucreze intr-un loc cu riscuri profesionale, pentru ca altfel nu s-ar mai fi prezentat...din pacate se angajeaza acolo doar pentru ca sunt salarii mari, sporuri si alte beneficii la concedii. Nu pentru meseria in sine. Nu-i destul ca au sporuri mari ? Vor si zile de concediu mai multe ? Ca sa nu mai zic ca de aceleasi sporuri, beneficiaza si cei de la sectia de recuperare-ortopedie, care nu are nicio legatura cu psihiatria, doar ca sunt in incinta cladirii...
ela
18.07.2019 08:43
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia