Tribuna
Protest împotriva ieftinirii
Laura BUCIU
2049 vizualizari
Protest împotriva ieftinirii
* O parte din taximetriştii sibieni s-au plâns că ieftinirea kilometrului de plimbare îi lasă fără bani în buzunare
Câţiva zeci de taximetrişti s-au strâns în Valea Aurie pentru a protesta împotriva ieftinirii kilometrului de plimbare cu taxiul. Ei şi-au motivat acţiunea prin faptul că prin reducerea preţului per kilometru, ei nu mai rămân cu niciun ban după ce plătesc benzina, asigurarea şi eventualele reparaţii ale maşinii.
Preşedintele Camerei Taximetriştilor spune că decizia de ieftinire a kilometrului de transport cu taxiul a aparţinut fiecărei firme în parte şi nu Camera este cea care a impus un preţ. "Am înţeles că s-au întâlnit în Valea Aurie şi că vor să îşi facă un dispecerat. Nu ştiu ce să zic. Noi, Camera Taximetriştilor, nu putem impune un preţ. Fiecare se gospodăreşte cum ştie", a spus Dorinel Săbădaşu, preşedintele Camerei Taximetriştilor. Acesta nu este de acord cu cei care spun că nu mai rămân cu bani după ce achită taxele şi carburantul. "Depinde foarte mult cum se gospodăreşte fiecare. Depinde de felul cum conduci maşina, cum îţi gestionezi banii pentru reparaţii. Poate mai greu este pentru cei care au maşinile luate în leasing", a mai spus preşedintele Camerei Taximetriştilor din Sibiu.
Săptămâna trecută, firmele de taximetrie au redus preţul per kilometru cu peste 30 la sută, pentru că numărul celor care îşi permiteau plimbările cu taxiul era în scădere. Cel mai mic tarif este acum cel practicat de maşinile 949, care au un tarif de 1.17 lei pentru un kilometru.

comentarii
4 comentarii

Pai, cei care au protestat, sa se apuce de altceva.Nimeni nu-i obliga sa fie taximetristi.Ce ar vrea dumnealor,sa le platim si un sejur pe litoral sau, eventual, in strainatate.Asta-i culmea.Ramaneti la tarifele anterioare si va plimbati unul pe altul cu taxiul.
d-usa-atlanta
03.02.2009 03:20
In completarea celor scrise anterior:suntem o natie tare curioasa,protestam impotriva scumpirilor,impotriva ieftinirilor,suntem in contra la tot si toate,bune sau rele,trebuie sa facem ceva pentru a iesi in evidenta.Toate acestea numai cand protestatarilor nu le convin anumite lucruri.Ca aceste proteste sunt sau nu justificate,asta-i o alta problema.Si-ar mai fi o problema,taximetristii angajati ai firmelor ,deci salariati,contesta masurile patronilor.Sa vezi si sa nu crezi,ei dicteaza politica firmei la care sunt niste umili angajati care maine,in functie de starea economiei,pot fi niste mandri someri inregistrati la oficiul de ocupare al fortei de munca.Si atunci ce conteaza mai mult,sa ai un loc de munca si un salariu,sau sa fi somer si sa-ti cauti de lucru,in vremurile astea.
d-usa-atlanta
03.02.2009 03:38
taximetria e o profesie liberala. Ai de lucru manaci, daca nu ai de lucru te reorientezi.
Fara sa jignesc pe cei care practica cu adevarat taximetria si nu pentru cei care umilesc pe toata lumea atat clienti cat si participanti la trafic, uni chiar isi merita somajul.
atom
03.02.2009 07:35
Cele mai scumpe: la aeroport. Publicitate proasta mai ales pentru strainii care ne viziteaza.
Mara
03.02.2009 11:51
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA