Tribuna
PNL
Propunerile FDGR pentru alegerile locale. Tren interurban, traseu cicloturistic, roller-coaster în Dealul Gușteriței, parc de agrement și scenă de spectacole în Pădurea Dumbrava, sprijin pentru fermieri și dezvoltarea Aeroportului
Sorana MAIER
6985 vizualizari
Propunerile FDGR pentru alegerile locale. Tren interurban, traseu cicloturistic, roller-coaster în Dealul Gușteriței, parc de agrement și scenă de spectacole în Pădurea Dumbrava, sprijin pentru fermieri și dezvoltarea Aeroportului
© Răzvan NEGRU

Forumul Democrat al Germanilor din România și-a lansat luni candidații pentru alegerile locale din 2020, Astrid Fodor fiind candidatul pentru Primăria Sibiu, Gabriel Tischer, pentru președinția Consiliului Județean Sibiu, Robert Krafft, la Primăria Cisnădie, Vasile Gavrilă pentru Primăria Avrig, alături de liste pentru consilierii județeni, cei locali din Sibiu și alte câteva localități ale județului.

Paul Jurgen Porr, președintele FDGR, a vorbit despre sloganul sub care vor desfășura aceste alegeri – „Împreună” – și despre cât de important este ca formațiunea să poată asigura o colaborare între Primărie și Consiliul Județean, prin lideri din rândul său.

Actualul primar al Sibiului, Astrid Fodor, și candidatul FDGR pentru un nou mandat, și-a prezentat proiectele majore, explicând faptul că cel mai important proiect pe care dorește să îl implementeze în timpul acestui mandat este cel al trenului interurban. Amenajarea suplimentară de piste de biciclete va face ca Sibiul să aibă astfel de trasee pentru conectivitate și agrement de-a lungul întregului traseu al râului Cibin din oraș, pe Dealul Gușterița va fi amenajat un traseu de cicloturism, dar și un complex de agrement și un roller-coaster, vor fi construite noi școli, grădinițe și creșe, iar în Pădurea Dumbrava va fi amenajat un mare parc de cultură și agrement, care va include și o scenă în aer liber pentru evenimente culturale, astfel încât centrul orașului să fie decongestionat.

Gabriel Tischer, actualul președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Sibiu, este candidatul pentru președinția Consiliului Județean. „L-am ales pentru președinția Consiliului Județean, pentru că acest județ merită un manager profesionist care să rezolve eficient problemele județului, în interesul cetățenilor și nu doar în interesul unei clici”, a spus Paul Jurgen Porr. Gabriel Tischer vine cu proiecte pentru profitabilizarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu, sprijin pentru fermieri, ferme de familie, departamente speciale în cadrul Consiliului Județean, crearea de bănci de resurse genetice pentru soiurile tradiționale de plante și crearea unor rețele de drumuri pentru biciclete care să nu fie doar pentru agrement, ci și o variantă de transport.

Robert Krafft, candidat la Primăria Cisnădie a vorbit despre proiectele de infrastructură în cartierul Arhitecților și un parc industrial extins la Cisnădie, iar Gavrilă Vasile, candidatul pentru Primăria Avrig și-a prezentat proiectele, între care spații pentru investitori și locuri de agrement.

La evenimentul de lansare, care a avut loc în curtea Casei Teutsch din Sibiu, au fost prezenți și o parte dintre candidații pentru Consiliul Județean și Consiliul Local.

© Răzvan NEGRU

PRINCIPALELE DECLARAȚII ALE CANDIDAȚILOR FORUMULUI DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA ÎN JUDEȚUL SIBIU:

 

Astrid Fodor: „Tren interurban, proiectul meu numărul 1 în următorul mandat”

„De ce m-am decis să candidez? Este foarte simplu – am  decis să candidez pentru că vreau să continui ceea ce am început împreună cu colegii mei din Forumul German și adăugând proiecte noi. În cazul în care voi câștiga acest mandat, vreau ca la finalul acestuia Sibiul să fie acel oraș inteligent, care s-a dezvoltat coerent, în baza mai multor strategii care s-au aplicat și s-au implementat etapizat, pas cu pas, în funcție de necesitățile concrete ale fiecărei etape, calculate în cicluri electorale. În tot ceea ce am făcut noi, cei de la Forumul German, din 2000 încoace, am avut grijă ca Sibiul să rămână un oraș cu o identitate proprie, de neconfundat, cu o atmosferă aparte, cu un vibe aparte, un oraș în care îți face plăcere să trăiești, să înveți, să muncești și să-ți petreci timpul liber. Când am câștigat primul mandat, mi-am propus să deschid administrația către comunitate și am și reușit. În acest mandat, mi-am propus mult mai mult și anume să administrăm orașul împreună. Din punctul meu de vedere, împreună înseamnă în primul rând împreună cu comunitatea. Nu mai trăim în perioada când administrația decide totul de una singură și cetățeanul trebuie să accepte. Sibienii au o voce, sibienii au idei și eu doresc ca cele mai bune dintre aceste idei să fie cuprinse în programele și în proiectele noastre de investiții. De asemenea, pentru mine împreună înseamnă colegii mei din Forumul German și împreună înseamnă alături de reprezentanții celorlalte partide care vor câștiga un mandat în Consiliul Local, în măsura în care împărțim aceleași idei și valori. Acestea nu sunt vorbe goale. În perioada următoare vom elabora trei documente strategice – Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Planul de Mobilitate Urbană și, cel mai important, Planul Urbanistic General. Mi-am propus să lucrăm la aceste documente prin dezbateri publice în toate cartierele, față în față, bineînțeles paralel cu chestionare tipărite. (...)

© Răzvan NEGRU
 

„La capitolul mobilitate și conectivitate, principalul proiect asupra căruia mă voi apleca în cazul în care voi câștiga acest mandat este introducerea transportului electric în Sibiu, în speță trenul urban. Nu este o surpriză pentru dumneavoastră, am vorbit despre acest proiect de mai multe ori. La începutul anului 2019 am înaintat către Banca Mondială o listă de proiecte prioritare pentru a fi cuprins într-un program de consultare a populației. Trenul urban a fost proiectul care s-a situat printre cele mai sus în preferințele sibienilor și drept urmare a devenit și proiectul meu numărul 1 în următorul mandat. Nu am stat degeaba din 2019, am purtat corespondență cu ministerele de resort în vederea demarării modificărilor din legislație pentru a putea utiliza infrastructura CFR, am făcut reglementări juridice, am identificat proprietarii, am trimis la ADR Centru lista cu proiectele pentru următorul ciclu de finanțare europeană, 2021-2027, iar pe locul 1 figurează trenul urban. În această săptămână vom semna contractul pentru servicii de consultanță pentru emiterea  analizelor, studiilor și documentelor necesare pentru un astfel de proiect. Nu este doar o promisiune electorală, este un proiect la care deja am început să lucrăm și care, cu siguranță, va fi implementat, un proiect care va deservi și zona peri-urbană a Sibiului.”

© Răzvan NEGRU

„Pe tot traseul râului Cibin pe raza municipiului Sibiu vom avea amenajate piste de biciclete”

„Un alt proiect la care eu țin foarte mult se referă la malurile râului Cibin, aici îmi doresc să extindem proiectul de amenajare a pistelor de biciclete și pe alte două tronsoane, tronsonul de la Cristian către Câmpșor și tronsonul din Gușterița. Consecința ar fi că pe tot traseul râului Cibin pe raza municipiului Sibiu vom avea amenajate piste de biciclete pentru agrement și conectivitate între cartierele Sibiului.”

„500 de locuri suplimentare în creșe și 700 de locuri suplimentare în grădinițe”

„Capitolul educație, un alt capitol care mă preocupă foarte mult, principala problemă pe care o văd este cea a extinderilor și a creării unui număr suplimentar de locuri în creșe, grădinițe și școli. Vă voi da date concrete, nu voi face afirmații generale: că vom construi creșe, că vom face școli, ci mă voi referi concret la ceea ce vom face. Am prevăzut construcția a șapte creșe, care se adaugă la celelalte două pe care le vom construi în următoarea perioadă și pentru care am obținut finanțare europeană, creând astfel încă 500 de locuri, iar în cele șapte creșe, în total vom avea în total peste 700 de locuri noi. De asemenea, cinci grădinițe și vom extinde încă cinci școli, în afara celor două care sunt acum în lucru.

În primul rând este vorba despre o creșă și o grădiniță pe Aleea Artileriștilor, prin extindere în zona în care se află actuala grădiniță; o creșă și o grădiniță în Piața Cluj, o creșă și o grădiniță în Cartierul Reșița, o creșă și o grădiniță pe strada Lebedei. Vom crea două creșe noi pe Aleea Filozofilor, lângă actuala grădiniță, care este o grădiniță foarte căutată și o creșă nouă în curtea Liceului Energetic, unde se află o clădire nefolosită, iar acolo vom amenaja o creșă. Vor fi 500 de locuri suplimentare în creșe și 700 de locuri suplimentare în grădinițe, acoperind astfel necesarul de creșe și grădinițe ale Sibiului.

Am vorbit despre extinderea a două școli și  trei licee, mă refer la extinderea Școlii nr. 4 de pe strada Spartacus și Școala „Regele Ferdinand”, care așteaptă și ea să fie finanțată de către Uniunea Europeană, dar nu cred că vor mai fi suplimentate liniile de investiții și vom executa lucrările cu fonduri din bugetul local. Liceele pe care le vom extinde, este vorba despre Colegiul Național „Octavian Goga”, despre Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Pedagogic „Andrei Șaguna”.”

„Roller-coaster de tip montan, loc de joacă pentru copii, parc tematic”

Valorificarea cadrului natural din Dealul Gușteriței, acest proiect prevede amenajarea a două trasee cicloturistice și a mai multor trasee de drumeție. Am avut o viziune integrată și am plecat de la ideea de a conecta aceste trasee cu traseele din colinele Transilvaniei, pe axa Sibiu-Sighișoara-Brașov. Noi dorim și agrement în această zonă, iar Primăria Sibiu deține terenuri în această zonă și drept urmare ne-am propus să amenajăm un roller-coaster de tip montan, tiroliene, unii îi spun sanie de vară, loc de joacă pentru copii, sub forma unui parc tematic, cu elemente de educație non-formală.”

„Crearea unui parc de cultură, aventură și agrement în Pădurea Dumbrava, mai exact spus în fostul depozit militar de pe Calea Dumbrăvii. În zona liberă de copaci vom amenaja zona culturală, cu o dotare minimalistă, între care aș menționa o scenă permanentă pe care se pot desfășura activități culturale și să mai decongestionăm aglomerația mare din zona centrală. În zona de pădure vom amenaja un arka-park, mici parcuri tematice pentru copii, alei pe care să te poți plimba.”

„Ambele proiecte, în următoarea perioadă vom lansa un concurs în rândul cetățenilor, doresc să participe și la darea denumirii la aceste proiecte, astfel încât să avem doi nași pentru proiectele de pe Dealul Gușterița și unul pentru proiectul de pe Calea Dumbrăvii.”

„Aceste proiecte au fost gândite din perspectiva unei persoane care are experiență în administrație, care știe ce este fezabil și ceea ce este utopie, care are capacitatea și pregătirea necesară pentru a gestiona un buget care să asigure funcționarea optimă a orașului, dar și dezvoltarea acestuia prin investiții viitoare.”, a concluzionat Astrid Fodor.

 

Robert Krafft, candidat la Primăria Cisnădie: infrastructură în cartierul Arhitecților și parc industrial extins la Cisnădie

© Răzvan NEGRU
 

„M-am născut în Cisnădie, am copilărit și am crescut în Cisnădioara, unde locuiesc și acum împreună cu familia. De ce m-am decis să candidez pentru Primăria Cisnădie? Cred într-o administrație corectă și profesionistă, aflată în slujba cetățeanului și care lucrează pentru întreaga comunitate. Vrem să extindem parcul industrial în Cisnădie, ca să aducem mai mulți bani la bugetul local, iar acest lucru se poate face prin mai multe căi, prin extinderea parcului prin aducerea de investitori care să sporească numărul de locuri de muncă, prin accesarea de fonduri europene prin proiecte bine gândite și executate, care să răspundă la nevoile comunității. Vrem investiții sociale în cartierul Arhitecților. Un cartier în plină dezvoltare are nevoie de străzi mult mai bune, de servicii sociale pentru familii cu copii: școli, grădinițe, locuri de joacă. Vom încerca rezolvarea unor probleme din cartier, cum sunt cele legate de serviciile de apă și canal, printr-un dialog constructiv cu dezvoltatorii din zonă. Dorim investiții în Cisnădioara, care, după cum știți, așteaptă apă și canal de mulți ani. Este timpul să punem mâna și să facem ceva în acest sens, nu doar vorbe.

Avem în plan digitalizarea Primăriei Cisnădie, este o prioritate a programului meu, să îmbunătățim comunicarea dintre cetățeni și Primărie, este nevoie de servicii publice digitalizate, să fie ușor de urmărit fluxul de cereri, timpul de procesare și solicitările”.

 

Gavrilă Vasile, candidat pentru Primăria Avrig: spații pentru investitori și locuri de agrement

© Răzvan NEGRU
 

„50 la sută din locuitorii zonei fac naveta în orașul Avrig, motiv pentru care o să inițiez un proiect de hotărâre să identificăm un loc lângă stația de epurare, cu acces la apă, canal, gaz, curent, cu ieșire spre DN1, pentru investitori și să facem un mediu favorabil oricărui investitor. Să identificăm un loc pentru agrement și turism, pentru picnic, să atragem cât mai mulți turiști, din toate părțile. La Primăria Avrig, împreună cu domnul primar,  avem proiecte în desfășurare foarte multe, o creșă inițiată tot de Forumul German, o grădiniță, opt străzi pentru asfaltare în desfășurare. Satele aparținătoare și parcuri pentru copii, ar fi primele proiecte pe care vreau să le încep”.

 

Gabriel Tischer, candidat pentru președinția Consiliului Județean

© Răzvan NEGRU
 

„Împreună nu este un cuvânt, este scopul și motivați unui concept pe care noi, membrii Forumului Democrat al Germanilor din România, ni l-am asumat prin tradiție și prin credința în valorile pe care noi le-am promovat în tot ceea ce am făcut pentru sibieni și pentru locuitorii județului.”

”Echipa noastră vine cu calitatea lucrului bine făcut și cu o nouă propunere de parteneriat, pentru un județ performant din punct de vedere economic, social, cultural, adică tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții.”

„Sunt convins că rolul cel mai important pe care trebuie să și-l asume Consiliul Județean este cel de a uni comunitățile. Cum unește Consiliul Județean comunitățile? Le unește printr-un sistem social și de sănătate funcțional, le unește printr-o rețea modernă, sigură și rapidă de drumuri, printr-un sistem educațional performant, de nivel european, prin promovarea culturii, a patrimoniului, a valorilor și a tradițiilor locale, prin susținerea turismului și prin promovarea acestuia atât pe plan național, cât și internațional. Printr-un parteneriat dinamic, continuu cu societatea civilă, cu mediul academic și cu mediul economic.”

 

„Dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu pe trei direcții”

 

„Proiectul meu constă în dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu pe trei direcții: dezvoltarea activităților aeroportuare, dezvoltarea activităților neaeroportuare, unde deja noi, Consiliul de Administrație, am prezentat deja Consiliului Județean Sibiu un proiect de dezvoltare complex, care să aducă plus-valoare, care să genereze și venituri pentru aeroport, pentru atingerea țintei de profitabilitate pentru anul 2024, an în care Comisia Europeană prevede că aeroporturile nu mai pot fi subvenționate, și cea a înființării unei noi și moderne unități de stingerea incendiilor care să fie în proximitatea pistei”.

„Un domeniu prioritar pentru județul Sibiu îl reprezintă agricultura și dezvoltarea rurală. Aici proiectul meu constă în dezvoltarea unui departament de specialitate al Consiliului Județean, care să ofere consultanță și servicii suport fermierilor din județul Sibiu. Obiectivele principale ale acestui departament vor fi sprijinirea producătorilor locali în vederea produselor agroalimentare sibiene și a certificării acestora, accesarea de fonduri europene pentru înființarea și dezvoltarea de unități agricole și de procesare, inițierea unor programe de dezvoltare a microfermelor și a fermelor de familie, înființarea unei bănci de resurse genetice pentru soiuri specifice de munte și pentru soiuri vechi, îmbunătățirea condițiilor de desfacere a produselor pentru fermieri în piețe și dezvoltarea piețelor volante.”

„Digitalizarea administrației, a învățământului, telemunca, nu mai sunt concepte opționale, ele sunt o realitate și, mai mult, reprezintă un obiectiv strategic al nostru pentru următorii patru ani”.

 

„O rețea de piste de biciclete ca măsură alternativă de transport”

„Modalități alternative de deplasare, o rețea de drumuri de biciclete care să lege întreaga zonă periurbană a municipiului Sibiu de zonele importante ale județului. O rețea de piste de biciclete care să nu aibă doar rol sportiv și de agrement, ci să reprezinte o infrastructură de mobilitate alternativă. Acest concept poate fi implementat și în colaborare cu primăriile din județ.”

„Voi continua extinderea acestui proiect prin construirea unor drumuri de biciclete care să ducă și în alte zone, de exemplu drum de biciclete care să ducă până la Ocna Sibiului, un alt drum de biciclete care să plece de la Gura Râului, să urmărească cursul râului Cibin până la vărsare și să continue pe la poalele Munților Făgăraș până la limita cu județul Brașov. Acest drum se va lega de pista de biciclete pe care doamna Fodor și-a propus să îl dezvolte pe malul Cibinului. Și de ce nu, un drum care să plece din Dealul Dăii spre Valea Hârtibaciului.”.

„Tot ce am prezentat astăzi sunt doar primele detalii ale planului de dezvoltare sustenabilă a județului Sibiu, ale programului nostru care conține obiective clare și proiecte concrete pe toate domeniile importante”.

 

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
 
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
 

 


comentarii
28 comentarii

Plin de persoane de vârsta a treia la FDGR!
Sfătuiesc pe toți sibienii cu buletin de Sibiu și cu picioarele pe pământ care apreciază această pagină să nu o voteze pe numita Fodor Astrid Cora, în vârstă de aproape 67 de ani care refuză să iasă la pensie( vezi https://ro.wikipedia.org/wiki/Astrid_Fodor)pentru încă un madat de primar la Sibiu. Nu o recomandă nimic pentru funcția de primar la Sibiu! În plus are și o concepție învechită despre dezvoltarea social-economică de viitor a minicipiului Sibiu. Unii spun că bunicuta Fodor vrea să țină scaunul cald ptr. când va reveni dl. Johannis la Sibiu după decembrie 2024.
Ioan Ardeleanu
27.07.2020 18:15
Cu câteva excepții, în fotografii ssunt prezente mai mult persoane de vârsta a III-a. Să înțelegem că rezerva de cadre a FDGR nu conține altceva? Tinerii au emigrat?
Atentu'
27.07.2020 18:18
Proiecte de foarte putin interes pentru cetatenii Sibiului si dezvoltarea lor. Traseele ciclo nu sunt sigure, nu exista harti si expun turistii la pericole din cauza animalelor. In schimbul dezvoltarii aeroportului pentru nemti, dorim dezvoltarea infrastructurii judetene si a orasului pentru romani.Nu avem strazi asfaltate in 2020. Va rugam, luati-le pe rand. Va recomand sa treceti calea ferata la Turnisor. Numarati podurile peste Cibin.Legaturile de strazi intre cartiere Zavoi, Strand, Valea Aurie.Dezvoltati periferiile Sibiului cu strazi, apa, canal,piste de biciclete sigure, luminate. Nu totul se petrece in centru. Dorim parcuri pentru pensionari, pentru copii, mai multe facute cu stil si arta ce inspira la viata si responabilitate. Implicati studentii si universitatiile in proiecte de dezvoltare.Renuntati sa alegeti proiecte pe relatii și axati-va pe competenta si calitate in proiecte si dezvoltare.Faceti licitatii libere clare.Nu dorim avioane, reveniti pe pamant, dorim sa dati respect pentru cetatenii care va aleg. INFRASTRUCTURA SI NECESITATIILE apa,canal, lumina, gaz, sunt obligatori! Inca nu exista in Sibiu in multe zone si suntem in 2020.
Autohton din Sibiu
27.07.2020 18:30
La fiecare alegeri ne vanturati prin fata "proiecte”, dupa care se asterne linistea. Da, au fost facute lucruri in oras, nu contesta nimeni asta, dar lucruri care intr-adevar sa schimbe fata orasului nu s-au facut: parcul Subarini e total neingrijit, zonele verzi din cartiere sunt lasate de izbeliste, blocurile arata groaznic, transportul in comun nu este adaptat realitatilor din oras pentru ca interesele personale nu permit sa se faca zona metropolitana, Spitalul Judetean se darama, spital municipal (?!) nu avem. Dar in fiecare an nu reusim sa cheltuim banii, lucram cu firme care nu sunt in stare sa termine o lucrare, orasul este plin de praf, spatiile verzi sunt tot mai putine, in schimb avem fantezii cu aqua parcuri si tiroliene. Traiti pe alta lume, iesiti din birou si vorbiti cu oamenii, sa vedeti nevoile reale si nu mai promiteti tampenii, asumati 5 proiecte si faceti-le!!!
Acidutzu
27.07.2020 18:31
Albin Marinescu candidează?
Honorius
27.07.2020 19:20
Titlul articolului este greşit. Corect este: "Păcălelile FDGR pentru alegerile locale." sau mai elegant "Iluziile FDGR..." Administraţia locală trebuie să coboare din birouri în mijlocul cetăţenilor şi să le asculte, cu urechile şi minţile larg deschise, ofurile. Să lase generaţiile tinere să facă proiecte viabile şi utile societăţii, cetăţenilor. Iar consultările pe proiecte să se organizeze în mai multe etape şi să se ţină cont de părerile exprimate. Iar atunci când angajează firmele pentru realizarea unui proiect să se asigure că firma respectivă poate duce la bun sfârşit lucrarea, în timpul prevăzut, conform caietului de sarcini, că cerinţele calitative sunt îndeplinite.
BON
27.07.2020 21:15
Aveti o echipa frumoasa si experimentata! Mult succes!
Sibian
27.07.2020 22:13
Noroc cu Forumu, ca avem ce vota.
Ioana
27.07.2020 22:14
Multe comentarii rautacioase si fara argumente. Orasul arata bine si FDGR a demonstrat deja ce poate face
Fara nume
27.07.2020 22:16
Ce inseamna la voi persoane de varsta a treia? Si de cand o persoana de o anumita varsta nu mai poate candida?! In politica si in administratie ai nevoie de timp ca sa poti capata experienta. Credeti ca ar putea incapea administratia unui oras ca Sb pe mana unui neexperimentat doar ca sa fie tanar...
27.07.2020 22:20
Mult succes!
27.07.2020 22:21
Asta cu trenul interurban imi place cel mai mult...
27.07.2020 22:47
Dragi Sibieni haideti sa nu mai votam FDGR doar dl Klaus Iohannis a facut ceva grandios pentru Sibiu. Dna primar nici pe departe nu a reusit sa faca ce a facut Dl Presedinte! Nici macar nu a continuat si nu a finalizat proiectele lui.
Sibiul are nevoie de un primar tanar cu putere de munca cu viziune spre viitor. Sibiul trebuie sa fie langa Cluj si Oradea nu in spatele lor! Haideti sa votam un primar tanar cu viziune spre viitor!
Alex
28.07.2020 01:09
Nu o mai votez pe Astrid nici picurat cu ceară!
Eu
28.07.2020 03:50
De la 22:13 la 22:21 a intrat în acțiune un postac fedegerist, probabil au reușit să învețe un bătrân de-al lor cum să dea beșini online.
Nici un om normal la cap nu va vota vreuna din "ofertele” apărute până acum. Cât de prost să fii ca să înghiți atâta diaree verbală nesusținută de absolut nimic din realitate?
Aeroportul l-au băgat în faliment ca să-l poată privatiza pe nimic, în cârdășie cu PNL-ul. Pentru noul spital în 4 ani n-au făcut nimic, pentru că nu și-l doresc. Credeți că ăștia vor să concureze privații? Dimpotrivă.
Să vină cineva să arate câte au făcut din ce au promis acum 4 ani. Așa ar trebui să se promoveze unii care conduc orașul și se cer realeși. Dar când ai destui tineri ramoliți care te Votează cu ochii închiși orice (n)-ai face, la ce să te mai obosești să lași ceva în urmă?
28.07.2020 08:33
Doar piste de biciclete,macar un spital.
Albu
28.07.2020 08:53
vizitati si comparati Sibiul cu Craiova, Alexandria, Galati, Constanta, Bacau, Focsani sau alte orase "ingrijite" de partidul infractorilor, orase care au beneficiat de bugete mult mai mari decat Sibiul, multumita psd, si fara sa contribuie la bugetul de stat cu sumele Sibiului !

suntem la ani lumina inaintea lor atat la drumuri, spitale, ordine publica sau spatii verzi.
da, e loc de mult mai bine insa doar un psd-ist mincinos poate spune ca nu s-a facut nimic in ultimii ani.

dar de, hotii se agita cand nu apuca la ciolan iar postacul analfabet vrea sa dea lectii injurand pe toata lumea care nu sustine partidul infractorilor care, dupa 3 luni in care a indemnat la nerespectarea legilor si a amanat cu 2 saptamani legea privind starea de alerta, spune ca guvernul nu ia masuri suficient de dure pentru combaterea covid. e greu cand din 10 parlamentari psd nu poti gasi 2 fara dosare penale pentru furt, coruptie si abuz in serviciu!
unicul postac psd trage tare
28.07.2020 09:33
Orice femeie normală la cap, aflată la vârsta de aproape 67 de ani( cat are d-na Fodor) se gândește să iasă la pensie...D-na Fodor însă se pare că trăiește într-o realitate paralelă...
Observator sibian
28.07.2020 10:19
Pentru postacii PSD: FDGR, PNL, USR-PLUS au sanse in Sibiu. PSD-ul nu are nicio sansa in orasul nostru, degeaba latrati si improscati cu noroi!
Mihai
28.07.2020 11:01
pentru drágutul cu Craiova, Alexandria, Galati, Constanta, Bacau, Focsani

Nu stiu la ce mai casti ochii prin Sibiu......mars la sud sau la est, unde vrei, da pleacá oadatá.
scena9
28.07.2020 12:25
Va votam in ciuda sudistiilor rupti in fund care au tupeul sa comenteze ei despre oras. Afara cu voi!!!
Sibian100%.
28.07.2020 23:58
Mergeti ma la AZIL ...ce va mai trebuie voua functii? aveti nepoti, bucurati-va de pensie linistiti.
Oanta
29.07.2020 08:04
La o privire mai atentă, se observă că peste jumătate din candidatii propuși de FDGR pentru alegerile locale au peste 60 de ani. Prin urmare, aceștia nu mai au o viziune de viitor clară asupra dezvoltării social-economice armonioase și echilibrate a municipiului Sibiu și a zonei metropolitane. Cel puțin despre noțiunea de "tren suburban Cisnădie - Sibiu" se vorbește din 2006. Cine v-a oprit stimați conaționali de etnie germana sa înfăptuiți proiectul? Încă din 2004 ați avut majoritatea absolută în CL, iar în CJ ați fost reprezentați intr-un număr semnificativ.
Retrageti-va la pensie acum până nu este prea târziu!
Sibian realist
30.07.2020 13:57
Bătrâni, deci...înțelepți !
Cine n-are bătrâni, să-și cumpere !!
Sismondi
30.07.2020 15:10
Pentru ,, sibianul realist,, : FDGR nu aliniază aici o echipă de fotbal ! nici de gimnastică !
Deci ,vârsta de 60 și peste constituie un avantaj !!
Sinergistina
30.07.2020 15:30
candidatul nicu tarcea / face totul harcea-parcea
30.07.2020 15:35
O MOCĂNIȚĂ subterană între Aeroport și derdelușul din Gușterița, pe sub Aqualandul din Dumbrava ar rezolva situația, cu debarcare la Urgența noului Spital-școală.
Zic
01.08.2020 21:32
Cred ca toate articolele anti FDRG de mai jos sunt scrise sub diverse pseudonime de un postac trist PSD. Ideea e ca cu politica asta mai bine votezi la locale un partid mai putin corupt in care Mafia emai mica decat un partid traditional (PSD/PNL) in care ""caracatita"" e mai mare sau cum zice romanul votezi ""raul cel mai mic"".
Faza cu tinerii e un argument PSD-ist fara sustinere!
O fi avand tanarul...tinerete (ca ideii are toata lumea)...dar experienta cu rechinii nu are si il manca lupii mai mari cand ajunge intr-un post public
Cornel
04.08.2020 08:15
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia