Continental
Tribuna
Propunere: Evaluarea Națională 2020, începând din 15 iunie
Propunere: Evaluarea Națională 2020, începând din 15 iunie
© Arhiva TRIBUNA
Un proiect realizat de Ministerul Educației și dezbătut, miercuri, în ședința Comisiei de Dialog Social, presupune ca elevii care vor susține Evaluarea Națională 2020 să înceapă examenele în 15 iunie.

Potrivit Edupedu.ro, asupra acestui proiect sunt așteptate să se pronunțe sindicatele, dar și reprezentanții părinților și cei ai elevilor.

Prima probă ar fi programată în 15 iunie 2020, la Limba și literatura română, cea de-a doua în 17 iunie la Matematică, iar cea de-a treia la Limba și literatura maternă. 
Pe 22 iunie ar urma să se afișeze primele rezultate. 
Conform aceleiași surse, Ministerul Educației vrea să scadă de la 1,5 la 1 punct diferența dintre notele de la contestații și cele de la evaluarea inițială pornind de la care o a treia comisie să reevalueze lucrarea, potrivit proiectului de ordin privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020, obținut de Edupedu.ro.
O altă noutate pe care o aduce proiectul de ordin se referă la datele personale ale elevilor, afișate odată cu rezultatele: 


“Art.13. (1) Informaţiile ce conţin datele de identificare a elevilor și rezultatele obținute de aceștia în cadrul Evaluării Naționale, care se afişează atât în format letric, la avizierul unităților de învățământ/centrelor de examen, cât şi pe pagina de internet a Ministerului Educației Naționale şi a inspectoratelor şcolare sunt următoarele: numele, inițiala tatălui și prenumele candidaților, unitatea de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile “absent”, “eliminat din examen”, după caz.
(2) Ştergerea de pe pagina de internet a Ministerului Educației Naționale şi a inspectoratelor şcolare a informaţiilor menționate la alin.(1) se realizează după împlinirea termenului de 2 ani de la data afișării. Afișarea în format letric, la avizierul unităților de învățământ/centrelor de examen a acestor informaţii se realizează pe o perioadă de o lună de la data afișării.
(3) Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) se aplică în mod corespunzător.
(4) Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen afișează, atât la avizier cât şi pe uşile sălilor de examen, o notă de informare a persoanelor cărora li se prelucrează datele cu caracter personal. Modelul notei de informare este stabilit și transmis comisiilor județene/comisiei municipiului București  de către Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.”

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia