Tribuna
PNL
Promenada Sibiu, amendată pentru a doua oară cu 50.000 de lei. Conducerea ISU: ”Am găsit un cumul de dezordine, de factori care au generat aceste situații”
Liuba STARII
10734 vizualizari
Promenada Sibiu, amendată pentru a doua oară cu 50.000 de lei. Conducerea ISU: ”Am găsit un cumul de dezordine, de factori care au generat aceste situații”
Mall-ul din Sibiu a fost evacuat, miercuri, 27 noiembrie, după ce o persoană care a simțit miros de gaz a sunat la 112. Incidentul a fost cauzat de scurgerea deoxidului de carbon de la o instalație de presiune dintr-un supermarket aflat în componența Promenadei. Joi, 28 noiembrie, conducerea ISU Sibiu, a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a explicat de ce activitățile Mall-ului nu au fost suspendate și cum a decurs procesul verificărilor centrului comercial.

Promenada Sibiu a început activitățile pe data de 14 noiembrie, fără autorizația ISU Sibiu, fapt pentru care a fost amendată cu 50.000 de lei. În urma incidentului de miercuri seara, au fost evacuați membri ai personalului și clienții centrului comercial. Câțiva dintre ai au fost transportați la spital, acuzând amețeli și stări de vomă.

”O firmă specializată a făcut lucrări la instalația de răcire a unei părți din întreaga clădire. Instalațiile funcționează pe bază de CO2. A fost o defecțiune la un robinet, ceea ce a permis, printr-o situație neplăcută, scăparea în atmosferă a substanței, aproximativ 600 de kilograme. Nu am identificat alte substanțe. Am luat măsura de evacuare a clădirii, de izolare. După ce am evacuat toată substanța și ne-am asigurat că nu este substanță în clădire, am luat măsurile necesare de prevenirea și monitorizarea situației”, a spus Laurențiu-Cosmin Balcu, șef al ISU Sibiu, într-o conferință de presă.

Potrivit colonelului Laurențiu-Cosmin Balcu, joi a fost efectuată reverificarea spațiului. Prezența dioxidului de carbon nu a fost depistată: ”Am făcut activități de control și de verificare. Este un fapt cunoscut că obiectul e pus în funcțiune fără autorizația ISU, motiv pentru care Centrul comercial a fost amendat din nou, în cursul serii de miercuri, cu o amendă de 50.000 de lei. În plus, pentru neasigurarea identificării și monitorizării factorilor de risc a mai fost aplicată o măsură contravențională de 5.000 de lei”.

Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, spațiile Mall-ului urmează să fie reverificate după ce vor fi corectate defectele sistemului de detectare și avertizare a incendiului: “Suntem obligați să impunem legea și să acordăm încă o amendă. În momentul în care avem cinci persoane, cărora li s-au purtat îngrijiri medicale, putem vorbi despre un accident colectiv. Am găsit un cumul de dezordine, de factori care au generat aceste situații. Să încercăm să le evităm, să ajungem și la autorizare și ca aceasta clădire să reprezinte nu un factor de risc, ci un mod de a petrece timpul liber. La Casa de Cultură, la momentul sigilării, nu a fost asigurată nicio măsură de prevenire și intervenție, mă refer la protecție, stingere, evacuare etc. Nici măcar nu exista un aviz. Aici nu mai avem aceeași situație, măsurile în mare parte sunt luate. Sunt anumite probleme care nu pot genera autorizarea. Avem promisiuni verbale că săptămâna viitoare vor fi rezolvate și vom fi chemați din nou la recepție să le verificăm și să le autorizăm. Este o diferență din punct de vedere tehnic”.


 


comentarii
1 comentarii

exprimare tipic ISU "am gasit un cumul de dezordine"...
un sibian
29.11.2019 11:51
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica