Tribuna
PNL
Proiectul cultural „Împreună”, urmărit online de 9.000.000 de spectatori. Silvia Macrea: ”Cred că suflet lângă suflet, artiști și public, am reușit să arătăm profunzimea pe care cuvântul împreună o are!”
Proiectul cultural „Împreună”, urmărit online de 9.000.000 de spectatori. Silvia Macrea: ”Cred că suflet lângă suflet, artiști și public, am reușit să arătăm profunzimea pe care cuvântul împreună o are!”
În vremuri dificile cauzate de pandemia de Covid-19, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu a demarat amplul proiect cultural "Împreună”, menit să reunească, în mediul virtual, artiști și public.

În cadrul acestuia, pe paginile și conturile administrate de instituție pe Facebook și YouTube au fost realizate 1.040 de postări, care au strâns 166.267 de aprecieri, 13.489 de comentarii, 15.021 de distribuiri și 9.001.210 de afișări ale postărilor.

„Sunt cifre care impresionează, iar pe noi ne emoționează profund, căci știm că în spatele lor sunteți dumneavoastră, publicul nostru drag, care ne-ați susținut întotdeauna în spectacole, în festivaluri și turnee, iar acum în mediul online. Ne înclinăm în fața fiecăruia dintre dumneavoastră, mulțumindu-vă pentru dragostea pe care ne-o purtați și pentru că ați ales să trecem #împreună vremuri de cumpănă! Cred că suflet lângă suflet, artiști și public, am reușit să arătăm profunzimea pe care cuvântul împreună o are! Suntem mândri să fim împreună cu dumneavoastră, în spațiul virtual și la spectacole, așa cum Junii Sibiului v-au obișnuit de peste 75 de ani! Pregătim surprize frumoase pentru perioada următoare și, cu mult drag, vă invităm la spectacolul oferit de Junii Sibiului, vineri, 10 iulie, în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, în cadrul proiectului Astra Multicultural”, spune Silvia Macrea, manager  al CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Spectatori din diferite țări

 Potrivit acesteia, evenimentele online au fost urmărite de o mulțime de spectatori fideli, tineri care s-au apropiat de folclor prin intermediul internetului și români aflați peste hotare, atât în Europa, cât și peste ocean, în Statele Unite ale Americii.

Spectatorii au lăsat mii de comentarii de apreciere a activităților desfășurate de instituția culturală”: „Superb... frumos... Dumnezeu să vă aibă în pază mereu, să ne bucurați inima cu tot ce e frumos în folclorul românesc”; „Aș sta ore în șir să mă uit la spectacolele prezentate de întreg Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului. Felicitări”; „Mulțumim frumos pentru minunatele spectacole. Vă urmărim cu drag întotdeauna! S-o țină Dumnezeu și pe doamna Silvia Macrea sănătoasă, alături de acest ansamblu minunat!”; „Încă o prezentare de excepție a obiceiurilor noastre atât de frumoase! Simplitate, autenticitate și frumos! Felicitări și Mulțumiri pentru faptul că împărtășiți cu noi toate aceste comori naționale!”;, „Mulțumim din suflet! Chiar dacă suntem departe de familiile noastre, măcar acum ne-am simțit cu sufletul acasă! Mă simt mândră de retișenii noștri”;  „Am urmărit cu emoție filmulețul din Ighiș, mai ales că le cunosc pe toate cele câte au contribuit la această excepțională realizare! Felicitări tuturor! Cu dragoste, o fiică a Ighișului-Vechi!”; „Foarte frumos, felicitări pentru tot ceea ce faceți!!!”;  „Ne încântați cu frumoasele programe. Felicitări pentru talent și multe succese în continuare tuturor artiștilor!”, „Sunteți minunați, vă iubesc din tot sufletul! Felicitări doamnei Silvia Macrea pentru frumusețea de spectacol”; „Felicitări tuturor, mult succes în continuare!!! Mulțumim din suflet, sunteți minunați, vă iubim, vă prețuim!!!”; „Vă urmăresc cu drag din Germania.Prețuire și Respect”.

 Activități culturale și educative

 Potrivit organizatorilor, proiectul “#Împreună” a fost gândit ca o ofertă culturală complexă, menită să reliefeze specificul civilizației tradiționale și să ofere publicului activități culturale și educative variate. Astfel, luni și marți, copii, părinți și bunici s-au bucurat de „Meșterici – Clubul celor mari și mici”, acolo unde au creat costume populare din hârtie, au pictat linguri de lemn, au făcut flori și fluturi din hârtie, decorațiuni pentru Paști, au proiectat mașinuțe năzdrăvane și au pictat farfuriile bunicii. Miercuri, joi și vineri, spectatorii au retrăiau atmosfera plină de antren de la festivaluri mult îndrăgite,  „Cântecele Munților”, „Ioan Macrea” și „Lucreția Ciobanu”, emoțiile din spectacolele tematice ale Junilor Sibiului: „La Hanul lui Ghiță”, „Șapte frați pentru șapte mirese”, „La Sibiu, în Piața Mare, târg de n-are asemănare” și bucuria întâmpinării Învierii Domnului, printr-un program special de Paști. Sâmbătă și duminică, se deschidea lada de zestre a județului Sibiu și se preparau bucate delicioase, precum zamă de păpăradă, tapșe, balmoș, curechi călit cu carne din oală, vărzar, uscățele de nuntă, hencleș. De asemenea, spectatorii s-au bucurat  de șezători de pe Valea Târnavelor, de Viftania rășinărenilor, de Boul cu sânziene din Topârcea, de cântece din Avrig și Racovița, de cusut povești pe ie și de călătorii pe drumul cânepii.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia