Tribuna
SEVIS
Proiect pilot la Primăria Sibiu. Agenda Educațională va completa Agendele Culturală, Sportivă și Comunitară
Sorana MAIER
573 vizualizari
Proiect pilot la Primăria Sibiu. Agenda Educațională va completa Agendele Culturală, Sportivă și Comunitară

Primăria Sibiu propune înființarea unei noi agende, Agenda Educațională, care să completeze agendele deja existente, cea Culturală, Sportivă și Comunitară. Inițiativa aparține consilierilor locali ai Partidului Național Liberal și va fi supusă votului Consiliului Local Sibiu în ședința din 25 februarie.

Dacă proiectul va fi aprobat, în acest an, la nivelul municipiului Sibiu va fi implementată și Agenda Educațională, un program pilot care va avea ca obiective specifice educația pentru mediu, educația pentru viață și cultura și patrimoniul local.

Proiecte din această agendă vor fi finanțate cu 300.000 lei.

Reprezentanții Primăriei Sibiu notează faptul că și până acum municipalitatea a susținut proiectele de educație.

„Prin intermediul Agendelor pe care le gestionează din 2015 până în prezent, respectiv Agenda Culturala și Agenda de dezvoltare a comunității și tineret, în 2020, au fost alocate, cumulat, fonduri de peste 760.000 lei, pentru proiecte care vizează latura educațională, implicit implicarea, sprijinirea, educarea grupurilor de tineri în vederea creșterii nivelului calitativ al educației formale și non-formale”, potrivit raportului atașat proiectului.

Pentru această agendă, contribuția beneficiarilor va fi de minimum 10% din valoarea finanțării, iar Primăria Sibiu va acorda 90%.

Consilierii locali PNL au propus ca Primăria Sibiu să acorde pentru aceste finanțări un avans de 40%, acest lucru nefiind posibil, în condițiile în care potrivit legii ordonatorul de credite nu are voie să plătească un avans mai mare de 30%.

Stabilirea principiilor, cadrului general și a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice pentru activități educaționale, nonprofit, de interes general, se vor regăsi în cadrul unui Ghid dedicat acestei Agende, care va fi adus la cunoștința publică, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia