Tribuna
PNL
Programele școlare pentru elevii de gimnaziu, lansate în consultare
Ana Maria MĂTUŞOIU
1018 vizualizari
Programele școlare pentru elevii de gimnaziu, lansate în consultare
Proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII au fost lansate, vineri, în consultare de către Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației.

 

Conform Metodologiei privind elaborarea și aprobarea curricumului școlar - planuri-cadru de învățământ și programe școlare, aprobată prin ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3593 din 18 iunie 2014, proiectele de programe școlare avizate de comisiile naționale de specialitate sunt puse, după caz, în dezbaterea specialiștilor și a practicienilor din domeniu. 

Ca urmare, Ministerul Educației anunță că procesul de consultare se adresează cadrelor didactice, inspectorilor școlari și altor categorii de specialiști care ar putea oferi un feedback relevant cu privire la proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII. Consultarea se va derula în perioada 27 ianuarie-13 februarie. 

Calendarul dezvoltării curriculare
 

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în perioada 13-16 februarie datele colectate în procesul de consultare vor fi prelucrate și transmise către grupurile de lucru. Între 16-22 februarie va avea loc integrarea propunerilor și transmiterea către ISE a proiectelor finale de programe școlare, iar în intervalul 23-28 februarie va avea loc verificarea finală a programelor. Urmează ca în perioada 28 februarie - 1 martie să fie semnat și transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru care va aproba noile programe școlare pentru ciclul gimnazial. 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat de presa Miodent srl

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia