Tribuna
PNL
Program prelungit la Evidența Persoanei și termene mai scurte pentru sibienii care au cărțile de identitate expirate
Program prelungit la Evidența Persoanei și termene mai scurte pentru sibienii care au cărțile de identitate expirate

Sibienii care au actele de identitate expirate pot obține documentele în termene mai scurte și fără programare online, după ce Primăria Sibiu a extins programul de funcționare și a pus în practică o serie de măsuri pentru a înlesni accesul celor care au nevoie de documente de identitate.

La alegerile din 27 septembrie,  alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat sau expiră în perioada 1 martie – 27 septembrie 2020, își poate exercita dreptul la vot în baza acestuia, perioada de valabilitate fiind extinsă în contextul măsurilor speciale impuse pentru protecția cetățenilor.

„Cu toate acestea, în cazul în care cetățenii doresc să obțină un act de identitate valabil, Serviciului de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Sibiu vine în sprijinul sibienilor și a locuitorilor comunelor arondate pe linie de evidență a persoanei (Cristian, Gura Râului, Marpod, Poplaca, Rășinari, Roșia, Șura Mare și Vurpăr) și va adopta în perioada următoare o serie de măsuri pentru ca persoanele cu drept de vot care au cartea de identitate expirată să poată intra în legalitate și să  își exercite acest drept la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020”, transmite Primăria Sibiu.

Termenul de eliberare a actului de identitate va fi scurtat. Cererile preluate în perioada premergătoare alegerilor locale vor fi soluționate mai rapid, iar actele de identitate vor fi eliberate în perioada 26 -27 septembrie.

Programul de lucru a fost extins. Ghișeele Serviciului de Evidență a Persoanelor vor fi deschise și sâmbătă, 26 septembrie și duminică, 27 septembrie, după următorul program:

  • Sâmbătă, 26 septembrie, între orele 8-16 pentru preluări și eliberări de acte;
  • Duminică, 27 septembrie, între orele 7-18 pentru preluări și eliberări de acte, iar în intervalul orar 18-21, doar pentru eliberarea de cărți de identitate

Depunerea documentelor la ghișeu se poate face în baza bonurilor de ordine, fără a mai fi nevoie de o programare online.

Încasarea taxei pentru eliberarea actelor de identitate este posibilă la ghișeul serviciului de evidență a persoanelor, și nu la casieriile Direcției Fiscale Locale Sibiu și  oficiile poștale, cum se realizează în mod normal, acestea neavând program în weekend.

A fost extins numărul de programări online. Dat fiind numărul mare de persoane care solicită eliberarea actelor de identitate în aceste săptămâni, numărul zilnic al programărilor online a fost extins de la 50 de programări la 72 de programări, respectiv la 78 de programări pentru în zilele de miercuri. Astfel, timpul de preluare a documentelor la ghișeu s-a diminuat de la 7 minute la 5 minute/cetățean.

„Pentru evitarea decalării programărilor, cetățenii sunt rugați să aibă pregătite toate documentele necesare eliberării actului de identitate, precum și să achite în prealabil taxa de eliberare a actului de identitate, la casieriile Direcție Fiscale Locale Sibiu sau la oficiile poștale, în programul de lucru al acestora”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu.

Actele necesare pentru eliberarea actului de identitate se regăsesc la avizierele de la sediul Primăriei de pe bulevardul Victoriei nr.1-3, precum și pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Sibiu, sibiu.ro, la secțiunea Informații Publice - Acte necesare – Evidența Persoanelor, prezentate pe categorii, în funcție de cazul particular în care se află cetățeanul.

 

comentarii
1 comentarii

lumea vrea sa voteze
asta e bine
acum diaspora keine,sa vedem ce iasa
merg la vot,fara omama
adt3
15.09.2020 16:18
Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia