Tribuna
PNL
Profesorul sibian Ioan Bogdan – deschidere la noua carte: ,,Conceptele de bază ale românilor”
Profesorul sibian Ioan Bogdan – deschidere la noua carte: ,,Conceptele de bază ale românilor”
Astăzi, numai despre Interesul Naţional.

Într-o Ţară în care ,,nimeni nu ascultă de nimeni” şi în care elementul predominant  este  ,,Lupta românilor cu românii”, se poate întâmpla orice, pentru că nu ţine de o logică şi de o necesitate firească, necesitate reală a societăţii,  ci de un haos generalizat, în care se doreşte să fie cosmetizată şi ascunsă.                                                
       Haosul, la rândul său, în aceste cazuri, este  generat de incompetenţa, de  lipsa de soluţii bune şi reale a Clasei Politice care, pentru a-şi atinge scopurile, din afara normalului, cum am spus, generează această  “Dihonie Naţională",  promovată deliberat  pentru a-şi acoperi incompetenţa.
Sunt  fenomene nocive, de o gravitate maximă, care, dacă s-ar înlătura, am fi mai  bogaţi şi mai fericiţi destul de repede, peste noapte, cum se spune, şi fără să ne coste nimic.                                                                                                               
Dacă s-ar promova Interesul Naţional numai pentru o idee normală, firească,  ,,pentru mai binele românilor",
s-ar colecta ,,peste noapte" cel puţin 10 milioane de soluţii bune, de luat în seamă, în locul a peste 10 milioane de injurii şi bârfe la adresa României şi a românilor.
Interesul Naţional este  adevărat, un concept nobil, de importanţă fundamentală, dar şi deosebit de complex din punct de vedere metodologic şi aplicativ.  
Dar, satisfacerea cerinţelor Interesului Naţional, în orice demers, indiferent ce se urmăreşte, este obligatorie, şi cum se spune deplin întemeiat, pentru că ne priveşte pe noi toţi românii. Că dacă ar pierde alţii, nu am rămâne cu nimic mai săraci, dar  pierdem noi cei în viaţă şi, mai mult, ne ataşează şi pe noi la batjocorirea realizărilor moşilor şi strămoşilor noştri, realizări pentru care, în general, ne laudă toţi când ajung să le cunoască.
Mai facem doar încă un apel la Domniile Voastre să realizaţi că dacă fiecare dintre noi am promova numai o idee bună despre români şi România,  într-o lună, la sfârşitul lunii respective, România ar fi mai bogată cu cel puţin 10 milioane de astfel de soluţii şi, mai mult, am fi şi mai bogaţi noi, fiecare.
Ce scârbă ne-ar apuca apoi  dacă alături am vedea mizeria care se  promovează zilnic la adresa României şi a românilor!!!
Dacă despre ,,aceste cerinţe fundamentale"  s-ar scrie apoi numai câte o carte într-un trimestru, doar de către 1% dintre români, ne-ar trebui mai multe biblioteci noi…în care să le prezentăm şi să le păzim pentru a se multiplica.
Toate acestea puse în locul a zeci de milioane de bârfe şi injurii la  adresa  României, realizaţi în ce haine de sărbătoare s-ar îmbrăca România,  în locul mizeriei actuale.
Apoi, dacă asemenea ,,isprăvi" s-ar realiza în fiecare domeniu de activitate: în cultură, în sănătate, în sport, etc, avem cu toţii o imagine nouă a României, Românie în care, apoi, ne-ar fi drag să trăim cu toţii şi să fim fericiţi.
Şi ce Ţară am deveni în Ochii Lumii, în locul unei Românii actuale a urii şi dezbinării, a jafului şi dezmăţului, a tâlhăriei şi crimei, etc.
Ce transformări în bine
s-ar produce dacă toţi am acţiona în Interesul Naţional, în locul urii şi Jafului Naţional, al Luptei Românilor cu Românii ???
Dacă am avea în vedere toate componentele Interesului Naţional, ale conceptelor de Naţiune şi Naţionalism, de Patrie şi Patriotism şi …,,de Interes Naţional" în ansamblul lor, ce deschideri mari şi luminoase, benefice pentru Ţară, ne vor apărea…..
Închideţi ochii şi visaţi o asemenea Românie şi când îi veţi deschide şi  veţi revedea realitatea crudă în care trăim nu se poate să nu aveţi un gând mai bun cu toţii pentru această biată Ţară oropsită!!!       
Apoi, extindeţi aceste intenţii bune de progres şi prosperitate naţională asupra tuturor domeniilor şi sferelor activităţii noastre şi veţi avea o imagine a dezastrului actual pentru care nu putem da vina pe nimeni, ci numai pe noi, românii.
Ce bogăţie, la care îi dăm cu piciorul în fiecare clipă, în fiecare ceas, de dimineaţa până seara şi, de multe ori, şi noaptea…….
Ce bogăţie, repetăm, la care renunţăm zilnic şi ne batem joc de ea şi, mai mult, ne facem singuri de râsul ,,Lumii civilizate…"
Şi nu trebuie să facem mare lucru decât din când în când să deschidem ochii să vedem Interesul Naţional, Conceptul de Naţiune şi Naţionalism şi de Patrie şi Patriotism şi, nu în ultimul rând să manifestăm, real şi profund,  mândria de a fi român.
Dacă numai 10 % dintre noi am gândi şi acţiona în acest mod, România Noastră ar avea o altă imagine şi un alt tratament în Lumea aceasta, care, din multe aspecte arată ca şi România, nu este cu nimic mai bună, ci doar diriguitorii ei îşi cunosc mai bine interesele şi şi le urmăresc draconic în dauna noastră, care ni le batjocorim pe ale noastre în continuu.
Dar, aveţi în vedere  ,,Dihonia, dintre români" şi ,,Dezastrul" care este astăzi în Ţară …..şi pe urmă nu faceţi ce am scris eu ci ce vreţi Domniile Voastre şi să Dea Dumnezeu să fie mai bine pentru această Ţară situată la răscruce de vânturi, la întretăierea unor interese mari pe care nu toţi dintre noi le vedem şi acţionăm  benefic în Interes Naţional.   

Prof. univ. dr. DHC IOAN BOGDAN

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia