Continental
Tribuna
Profesorii se pot înscrie pentru examenul de Definitivat până în 18 octombrie
Andra MARINESCU
865 vizualizari
Profesorii se pot înscrie pentru examenul de Definitivat până în 18 octombrie
© Arhiva TRIBUNA
Profesorii debutanți se pot înscrie pentru examenul de Definitivat până în 18 octombrie. Potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial, inspecțiile de specialitate vor avea loc până în luna mai, iar proba scrisă este programată în 22 iulie 2020.


În perioada 18 octombrie - 4 noiembrie, vor avea loc transmiterea dosarelor de înscriere la inspectoratul școlar, verificarea și avizarea acestora, precum și înștiințarea candidaților cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere. Până în 29 mai 2020, profesorii vor avea inspecțiile de specialitate, iar între 2 - 15 iunie vor fi completate dosarele și validate datele de înscriere existente în aplicația electronică. Pe 22 iulie 2020 este programat examenul scris de Definitivat.
Rezultatele vor fi afișate în 29 iulie, zi în care se pot depune și eventualele contestații.
În perioada 30 iulie - 4 august vor fi soluționate eventualele contestații, iar în 4 august vor fi afișate rezultatele finale.
Potrivit calendarului examenului, între 4 - 7 august 2020 vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale tabelele nominale cu candidații admiși, iar între 7 - 14 august vor fi validate rezultatele examenului prin ordin de ministru.
Rezultatele examenului de Definitivat 2020 se fac publice prin afișare la școlile care sunt centre de examen, pe site-ul Ministerului Educației și pe site-urile inspectoratelor școlare județene, prevede ordinul.
Pentru a fi declarat promovat la definitivat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8. Aceasta se calculează ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia