Tribuna
Profesorii din Sibiu vor lipsi de la cursuri. Peste 2.900 de dascăli amenință cu greva
Liuba STARII
2110 vizualizari
Profesorii din Sibiu vor lipsi de la cursuri. Peste 2.900 de dascăli amenință cu greva

Peste 2.900 de profesori din Sibiu vor protesta miercuri, 19 ianuarie, între orele 11 și 13. Dascălii vor lipsi de la cursuri și vor sista desfășurarea procesului educațional timp de două ore.

Profesorii sibieni se alătură protestelor organizate de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“, care au loc în toată țară.

Prof. Teodor Dumitru Fîrțonea, președintele SIP Sibiu, a precizat pentru Tribuna că miercuri, elevii vor avea un orar special. Aceștia vor fi trimiși acasă mai devreme.

“Unele clase vor pleca acasă sau vor veni mai târziu. Peste  2.900 de colegi, aproximativ 70% de profesori vor participa la protest.

Potrivit acestuia, peste 30.000 de salariați din categoria personalului nedidactic din învățământ beneficiază de salariul minim brut pe țară garantat în plată, deși, de la data declanșării pandemiei Covid-19, acești salariați au desfășurat și alte tipuri de activități ce nu au legătură cu cele specifice postului deținut.

Nu este prima dată când dascălii din Sibiu ies la protest. Acum o lună, profesorii au mai pichetat în fața Prefecturii Sibiu. Cadrele didactice sunt nemulțumite de majorarea salarială doar de 50 de lei.

Potrivit celor prezenți la protestul din 20 decembrie 2021, nu este pentru prima dată când, după declarații publice referitoare la cât de important este sistemul educațional pentru clasa politică și după promisiuni referitoare la majorarea salariilor angajaților din acest vitregit sistem, sa se ia măsuri contrare.

comentarii
5 comentarii

Hai la lupta cea mare!
18.01.2022 20:12
Dupa munca depusa ( educatia de azi e degetul mic fata de cum era pe vremea culmilor de aur ) cred ca aveti prea mari salariile .
19.01.2022 00:26
Asa,dupa ce au stat atâta amar de vreme acasă,mai trimiteti-i si voi!Si sa nu lipsească de la proteste dascălii care de ani de zile n-au avut nici un elev promovat la vreun examen!E adevărat că voi lucrați cu materialul clientului dar,oare,voi n-aveti nici o vina?
Un pedagog mai vechi
19.01.2022 09:00
Pedagogule vechi, iti vorbesc ca unui coleg. Elevii de azi sunt complet dezinteresati de scoala, timpul lor este ocupat de Tik-Tok. Daca stiti ce e acela Tik-Tok , va dati seama ca e greu sa concurezi cu asa ceva... Iar modelele diin jur: cefe late, tatuati si cu „Merțan” nu sunt cele promovate de scoala... Ar trebui sa ne dea si spor de toxicitate la ce avem de dus...
19.01.2022 15:30
Si daca stiti aceste lucruri de ce taceti din gura?? aveti sindicat luati megafoanele si urlati la guverne sa va lase sa va faceti meseria la care ati fost chemati -- daca nu va asculta, la greva cu parinti cu tot -- dar nu faceti greve ca sa cereti mariri de salarii fara sa aduceti aportul la o adevarata educatie -- Iar daca nu va comvine plecati si va angajati la privat si o sa vedeti cum se castiga o paine amara--
@ 15-30
19.01.2022 21:32
Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA