Tribuna
PNL
Profanări şi câteva muţenii răstite apăsat
Profanări şi câteva muţenii răstite apăsat

Au trecut câteva zile bune de când nişte descreieraţi şi-au bătut joc de mormintele din Cimitirul Eroilor. În Valea Uzului, undeva într-o margine de Harghită de unde se zăreşte Bacăul. Acolo unde limba română şi românii sunt un moft pe care maghiarimea încă şi-l permite. Iar statul îngăduie cu nonşalanţă. Au învelit crucile cu saci de gunoi. Au lipit şi scoci peste, să fie siguri că "opera" rezistă. Mizeria a inflamat o parte a presei, alta decât cea obişnuită să se mire ca proasta de preferinţele televizuinilor pentru un personaj tocat bob cu bob, a făcut opţiunea "Share" să tresară ca un neatent care a călcat desculţ pe o piesă de Lego, a mai încrucişat nişte cute în negura minţii şi a mai stors nişte sudălmi pe care descreieraţii şi le merită, sigur că da. Şi cam atât. Nicio reacţie de la oficialităţi. N-am auzit ca preşedintele să pară deranjat, interesat, intrigat, mulţumit ori măcar dezamăgit. Probabil că profanarea de morminte e-un mărunţiş, nu merită bătăi de cap. Cum nu-i nici prima, n-o fi nici ultima. Că poate e nevoie fix de UDMR ca să ticluim o şandrama nouă, nu? Premierul nici atât. Cu gura prin care ne-a obişnuit să ne susure nestemate, un cuvânt nu ne-a şoptit Veorica. De poteră ori de servicii nu mai pomenesc. Prea-s ocupaţi cu urna şi cu leacul de cojocul votului multiplu. STS, SRI, SIE? Să fim serioşi! Păi, pentru asta înghit bugetele ălea bugetofage? Să ia de guler descreieraţii atunci când descreieraţii nu mai ştiu cum să-şi consume excesul de tupeu? 
Doar şeful Veoricăi a îngăimat ceva legat de grăniţuire, bagatelizând suspect de împăciuitor şansa de a ieşi cu o amendare măcar declarativă, măcar de ochii prostimii. Prostime care, să nu uităm, are şi ea utilitatea ei. 
Într-o ţară normală, probabil că autorii ar fi aflat demult cum arată o celulă la interior, iar ancheta stătea deja să dea-n clocot. Dar nu la noi. Nu aici, în ţara în care dubioşii deghizaţi în oameni politici ştiu bine că oricând poate veni o zi în care camaderia cu UDMR e iar binevenită. Cum de ce? Să iasă majoritatea, că doar n-o să moară tocmai ăştia de grija unor eroi care - ce să vezi! - nici măcar nu mai trăiesc, deci de cârâit cum să mai cârâie, nu?
La ştiri, protocolul puterii cu UDMR stă să plesnească, consumându-şi cel mai recent atac de cord. În salon, zornăie stenturi, nicidecum cătuşe aşa cum ne-am obişnuit să auzim. 
În celălalt atac căruia statuia lui Mihai Viteazul i-a căzut victimă, autorităţile au preferat tot muţenia, semn că, dacă tot e vorba de profanarea istoriei şi a simbolurilor naţionale, durerea-n cur e singura doctrină de partid. 

 


comentarii
8 comentarii

Lucrători PNL, cel mai probabil.Nu uitați stilul mârșav pe care l-au aplicat și lui Ponta ,la alegerile prezidențiale, cu gainile moarte în curtea sediului ACL București. Ia verificați camerele video din cimitir,mai știi, poate o vedeți pe Turcan deghizata în ninja,cum acoperă crucile in toiul nopții!
!?
25.05.2019 09:39
A trecut vremea cimitirelor etnice sau sectar-religioase. Azi toata lumea se ingroapa pe unde apuca.La pocaiti, calvini, ortodocsi ,iehovisti n-are importanta. Cu o inviere tot santem datori !
popa burducea, cand cu steaua cand cu crucea
25.05.2019 16:43
In 31 mai vine Papa la Sumuleu_Ciuc . Si va da dezlegare la inmormantari interetnice...
hakerru
25.05.2019 16:55
''A trecut vremea cimitirelor etnice sau sectar-religioase''. -
Du-te draga si nu mai vorbii prostii. Pai e cunoscut ca romanii ortodocsi nu accepta tigani sau pocaiti in cimitirul lor si invers. Sasii nu accepta nici tigani nici ortodocsi si nici ortodocsii pe sasii catolici. Mai vezi pa net si stirile,ce se intampla in lumea asta a noastra Romanica,nu doar pa facebook la mimat abundenta si fericirea conjugala !
25.05.2019 17:00
Uzii ( Ghuzz,Kuz,Oguz,Okuz,Quez, Gagauz, Uguz, Uz ) popor nomad de origine turanica. In secolul XI au ajuns p.na in Muntii Carpati. Vezi Batalia de la Cerhalom ( langa Chirales ,jud BN ,din primavara anului 1068 ). Vezi de asemenea satul Ozun ( Uzon) din judetul Harghita...
CassiopeiaSchedir
25.05.2019 17:06
1-Uzii sunt nomazi de origine turcica
2-Ozun e in Covasna, nu in Harghita.
Mai invata si apoi contrazice pe aici! Nu de alta,dar dupa o ''comitere''in online,nu te mai crede nimeni, indiferent cate adevaruri scrii dupa.
Oricum,in legatura cu aceste profanari : asa lucreaza PNLul si acolitii lor !
25.05.2019 17:19
Pt, anonimul de la 17/19 : TURANIC si TURCESC inseamna acelas lucru ! Si atunci ,ce mai chichirez galceava ???
CassiopeiaSchedir
25.05.2019 17:41
Si Ozun unde e,asta de ce nu o spui? Ozun e in Covasna,nu in Harghita cum spuneai tu. Tipic voua. Ce gresiti voi nu spuneti,scoateti in schimb ochii altora pe chestii neinsemnate. Ma bucur ca in final am scos la iveala ceea ce va caracterizeaza pe voi :inloc sa vedeti barna voastra, atrageti atentia la paiul din ochiul altora .Pasul urmator sunt injuraturile si jignirile. HAI,DA DOVADA de #rezist-ist si m..ie psd !
25.05.2019 18:10
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia