Tribuna
SEVIS
Prof. Zeno Popovici: "Tot procesul asta de vaccinare se face după câte relaţii şi pile ai. Dacă eşti director de instituţie şi ai spre exemplu spitalul judeţean în subordine, păi gata te-ai rezolvat"
Prof. Zeno Popovici:
© Facebook - Zeno Popovici

Programările pentru vaccinare funcţionează prost sau nu funcţionează deloc. A constatat-o şi Zeno Popovici, profesor la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu care şi-a descris pe Facebook experienţa de care a avut parte când a încercat să-şi facă o programare pentru vaccinul anti-Covid. 
"Tot procesul ăsta de vaccinare se face după câte relaţii şi pile ai, sau dacă eşti director de instituţie şi ai spre exemplu spitalul judeţean în subordine, păi gata te-ai rezolvat. Totul e haotic, avem incompetenţi la DSP şi Prefectura Sibiu", a concluzionat profesorul sibian.

"Centrele de vaccinare din Sibiu promise de autoritatile sibiene sunt inexistente. Ni se spune ca toti profesorii vor fi vaccinati pana la inceperea anului scolar, dar in modul in care se fac lucrurile acum e utopic.
In rest, exista 4 centre de vaccinare in tot judetul Sibiu, dintre care doar unul in Sibiu. Pana si Teleorman are 5 centre de vaccinare fata de Sibiu care are doar 4.
Programarile se fac pe aceiasi aceiasi platforma de catre toata lumea, inclusiv de catre callcenter: (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login/by-cnp").
Mai putin consiliul judetean care isi vaccineaza tot personalul incepand de maine la centrul de vaccinare de la Spitalul Judetean, care nu este pe platforma. Am vazut o confirmare de programare care arata exact ca cea de pe platforma, deci rezulta ca exista centre de vaccinare pe platforma care nu-s vizibile de muritorii de rand.
Mai pe intelesul tuturor, tot procesul asta de vaccinare se face dupa cate relatii si pile ai, sau daca esti director de institutie si ai spre exemplu spitalul judetean in subordine, pai gata te-ai rezolvat.
Ca sa va spun cum a mers treaba la ULBS. Am primit un formular si ne-au bagat in paltforma. Dupa care neexistand posibilitate de programare in masa a trebuit sa intram fiecare sa ne programam. Asta e, daca ULBS nu are spitalul judetean in subordine, au facut si ei ce au putut.
Pe mama am reusit sa o programez in februarie in Avrig. Ce se intampla cu persoanele in varsta care sunt singure sau care nu au mijloace de transport sa poata sa mearga in Avrig, Medias etc.? 
Pai va spun eu ce se intampla ... daca se infecteaza asta e... intra la statistica la morti.
Eu sunt programat in martie... tot in Avrig! Adica in niciun caz pana la inceperea noului an scolar. Slava domnului ca am fost anuntati de ULBS ca sunt locuri disponibile pe platforma si am reusit sa prind un loc. 
Concluzia ca totul e haotic, avem incompetenti la DSP si Prefectura Sibiu", a scris Zeno Popovici pe Facebook. 

 

comentarii
11 comentarii

Lasa ca nici cu ULBS nu imi e rusine. Toti prostii se aleg cu diplome daca au bani. In special la drept fac toate pipitele, si dupa aia se cred buricul pamantului dupa ce se vad cu diploma.
ULBS aceeasi metehne ca in trecut
22.01.2021 16:53
baba fodor complet depasita! a reusit cu chiu cu vai sa faca un centru la fostul iups (redal)! dilaul de marcel luca (vezi poza din tribuna) repede pe la judetean!!
22.01.2021 19:23
Dar cum e posibil ca un medic stomatolog sa fie coordonatorul centrului?! Nu mai aveam medici in Sibiu? Bine ca n- au pus un veterinar!
Dana
22.01.2021 22:44
Din pacate ceva la organizare nu functioneaza. Suntem o gramada care locuim in Sibiu si am fost trimisi la Agnita, Avrig sau Medias. In acelasi timp multi din Medias au venit sa faca vaccinul in Sibiu.
Platforma s-a deschis in 15 noiembrie si in seara respectiva am mai putut face programarea in Sibiu doar in data de 31.01. Asta in timp ce la Agnita erau multe locuri disponibile pana la data de 31.
Este o problema de alocare si plimbam aiurea si vaccinurile si oamenii cand s-ar putea aloca dozele de vaccin pe centru de vaccinare in functie de preferinta oamenilor pentru un centru sau altul.
Sunt foarte multi oameni care ar fi vrut sa se vaccineze dar nu au cu ce se deplasa.
CitizenX
23.01.2021 08:20
Este revoltator ce se intimpla cu privire la vaccinarea in Romania.
Nu este admisibil ca persoanele cu risc si boli avind virsta inaintata sa fie in aceeasi etapa cu o multitudine de oameni cu diverse profesii si angajati ai statului.
Pentru o persoana cu 2 operatii pe inima si virsta de 80 ani nu se gaseste un loc pentru vaccinare , nici la callcenter nici pe platforma, medicul de familie spunind ca fiecare sa se ocupe personal de programare.
Asa sint lasate aceste persoane fara ajutor in momentul cind apar interesele personale ale unora ,care au puterea sa faca legea in favoarea lor , lasind la o parte etica.
Este o rusine si nu credeam sa ajunga in asemenea situatie, o lipsa de respect fata de parintii si bunicii nostri, fata de generatia in virsta care a trecut prin multe greutati.Este rindul celor care ii pot ajuta , dar putini o fac.
Persoana privata
23.01.2021 11:52
Anchetă când se face, este foarte ușor de aflat, totul este salvat pe platformă, nu se pot șterge urmele!
Dante
23.01.2021 16:55
probabil ca statul nu mai vrea sa investeasca in cei peste 65 de ani
23.01.2021 17:50
Eu am o intrebare de bun simt. Daca tot se vorbeste de moralitate...domnul profesor este programat la vaccinare si datorita simtului civic de care da dovada a renuntat la a fi vaccinat? Sau procesul merge in continuare si cei ce vor si sunt persoane eligible nu pot sa se vaccinate de ...pile...
Adrian
24.01.2021 13:32
Ce sanse ar putea avea un om peste 75 de ani care traieste singur, iesit din sistemul profesional si fara acces la internet ( citi nu sint in situatia asta) ? Daca in paralel unii se pot inscrie in grup , si pe deasupra mai sint si informati cind sint locuri libere ... undeva pe la zero?
De ce nu se blocheaz inscrierile , macar pentru o luna si sa aibe acces doar oamenii bolnavi
si virstnicii peste 80, sau 70 , unii dupa altii.
Din cite stiu asa este in alte tari europene ca sa nu mai zic ca nici macar cancelara Merkel nu s-a vaccinat fiindca nu intra in categoria medicilor, personal medical sau seniori in azile de batrini:)
Cosmin
24.01.2021 15:35
Are șanse! Tata are 76 ani și l-am programat eu. În rest pt tara aceasta nu contează nici copiii, nici bătrânii
Numai smecherii. Ps de ce notarii sunt categorie esențială?
Pt cosmin
24.01.2021 17:26
Domnule Profesor nu stiu pe ce lume traiesti?.Sibiul a o cloaca de pilosi ,ciubucari si tot ce este de rezolvat se face numai pe RELATII la absolut toate nivelele .Si la UNIVERSITATE majoritatea sant angajati pe PILE(fosti copii de ofiteri de armata,securitate si fosti mari comunisti).Nu contest ca acestia nu sant " destepti" dar au fost alesi ca mai destepti fata de cei care meritau sa fie angajati,carora le lipsea RECOMANDAREA(adica PILA).Despre doamna PRIMAR constat cu regert ca e depasita de situatie si doar recomandarea domnului Johannis a ajutat-o sa ajunga pe aceasta functie,Johannis fiind singura persoana care a performat cu adevarat pentru Sibiu.
xxx
26.01.2021 19:22
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia