Tribuna
Producători noi în Piața Volantă Transilvania din 1 iulie
Producători noi în Piața Volantă Transilvania din 1 iulie

Consiliul Județean Sibiu a finalizat procedurile de depunere și selecție a cererilor pentru contractarea unui punct de vânzare în cadrul Pieței Volante Transilvania, pentru semestrul II al anului 2020.

Pentru semestrul II au fost depuse 212 cereri dintre care au fost selectați 180 de producători împărțiți pe următoarele sectoare: Carmangerie ( 12 de cereri), Legume / fructe ( 58 de cereri), Lactate ( 35 de cereri), Ouă/pui (14 cereri), Miere (13 cereri), Panificație ( 25 cereri), Ulei ( 2 cereri), Siropuri și dulcețuri (3 cereri), Mici meșteșugari ( 7 cereri) Flora spontana ( 3 cereri), Flori și arbuști ( 8 cereri).

Peste 20 de producători noi din județul Sibiu au depus cerere pentru a comercializa produse în piață. Astfel, cei care cumpăra din piață vor beneficia de o ofertă mai diversificată la sectoarele Ouă/pui, Panificație, Lactate, Miere, Dulcețuri/siropuri, Mici meșteșugari, Legume/fructe din partea unor producători din Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Cârțișoara, Rășinari, Cașolț, Șura Mare, Tilișca și Păuca.

Ne bucură interesul crescut al producătorilor locali de a vinde în Piața Volantă Transilvania. Ne dorim ca piața să beneficieze de diversitatea oferită de produsele cultivate și preparate în județul nostru. Aceasta este o componentă importantă, atât pentru dezvoltarea consumului local, cât și pentru promovarea produselor tradiționale sibiene”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Selecția dosarelor a fost realizată conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Pieței Volante Transilvania. Lista ce cuprinde toți producătorii selectați poate fi consultată accesând link -ul: http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2020/06/LISTĂ-PRODUCĂTORI-ADMIȘI-SEM-2-2020.pdf

Odată cu introducerea gastronomiei și definirea termenului de local în Strategia de Dezvoltarea a Județului Sibiu, precum și cu crearea noului Compartiment  Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ Sibiu, Regulamentul de Organizare și Funcționare al Pieței Volante Transilvania va fi actualizat pentru a întării premisele unei dezvoltării durabile a consumului local, anunță Consiliul Județean.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia