Tribuna
Festivalul Gradinilor
Procesul pentru suplimentele salariale s-a amânat
Sorana MAIER
1581 vizualizari

Procesul prin care prefectul Constantin Trihenea a contestat în instanţă suplimentele salariale care urmau să se acorde unor angajaţi ai Primăriei Municipiului Sibiu, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Sibiu, a avut un prim termen la începutul lunii august şi a fost amânat pentru finalul lunii septembrie.
Prefectul judeţului a atacat hotărârile consiliilor locale din primăriile Sibiu şi Mediaş, pentru că nu au respectat Legea 330 din 2009 şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr 1 din 2010 şi pentru că "în scrisul prezentat în referatul către Consiliul Local, aferent hotărârii, nu face în niciun caz dovada existenţei sumelor legal constituite pentru aprobarea suplimentelor de salarii", după care cele două hotărâri au fost suspendate.
Consiliile locale care au aprobat hotărârile pentru acordarea de suplimente s-au bazat pe Legea nr. 330/2009, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, care spune că, la propunerea primarului, pentru funcţiile publice locale pot fi stabilite suplimente salariale egale cu până la diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale.
Pentru acordarea acestor suplimente, veniturile proprii ale bugetului local, exclusiv cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale în trimestrul sau anul anterior de calcul, trebuie să fie mai mari sau egale cu cheltuielile de personal alocate pentru aparatul de specialitate şi serviciile şi instituţiile publice.
Tot atunci, au fost atacate şi hotărârile similare emise de consiliile locale ale localităţilor Blăjel, Orlat şi Şelimbăr.


Blăjelul a pierdut

Unul dintre aceste procese a fost deja soluţionat în luna iulie. Tribunalul Sibiu a admis acţiunea în contencios administrativ a prefectului Trihenea, împotriva HCL 21/2010 Blăjel, privind acordarea de suplimente salariale funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Blăjel.
Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, "în acţiunea înaintată Tribunalului Sibiu, de către Instituţia prefectului, se menţionează că adoptarea HCL 21/2010 Blăjel încalcă dispoziţiile art. 6 şi art. 7 din OUG 1/2010, privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora. Potrivit OUG 1, cuantumul drepturilor salariale începând cu ianuarie 2010 nu va depăşi nivelul acestora din decembrie 2009. Conform prefecturii, CL Blăjel a reglementat acordarea de drepturi salariale funcţionarilor publici peste nivelurile stabilite pentru luna decembrie 2009, neţinând cont de modificarea Legii 330/2009 prin OUG 1/2010".
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sevis - din Marginimea Sibiului

Somarest

Festivalul Gradinilor

venactiv

Comunicat de presa policrom

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
PORTAL MEDICAL
Postare anunturi
Licitatie publica

accentmedia