Tribuna
PNL
Probe ”de foc” pentru zeci de elevi
Probe ”de foc” pentru zeci de elevi

Zi plină, vineri, pentru mai mulți copii din Sibiu, pentru că în poligonul de pregătire al ISU Sibiu s-a desfășurat etapa județeană a concursului ”Cu viața mea apăr viața”. 

 

Concursul s-a desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu fiind o competiție care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu. Participarea la acest tip de concursuri este importantă pentru dezvoltarea personalității copiilor și pentru formarea de competențe, elevii dând dovadă de spirit de echipă, solidaritate și implicare. Anul acesta, la etapa județeană în concurs s-au înscris 14 echipe: 7 echipe de liceu și 7 de gimnaziu.

 

În ce au constat probele

 

Echipele au fost formate din grupe de câte 4 elevi și unul de rezervă, iar concursul a constat într-o probă teoretică și două practice. Proba teoretică a cuprins o serie de întrebări cu problematică din diferite domenii, dar majoritatea legate de dezastre naturale.  Prima probă practică a constat într-un traseu de 50 de metri în care grupele au avut de transportat un accidentat pe o targă. În a doua probă practică a fost necesar ca unul dintre coechipieri să completeze un traseu „contaminat”, cu o mască de oxigen prin care nu exista posibilitatea de a vedea, dirijat de un alt coechipier. Traseul a cuprins 5 culoare diferite: obstacol cu înălțimea de un metru, culoar liber, trecerea printre jaloane, încă un culoar liber și săritura peste un șanț cu lățimea de un metru.

 

Cine sunt câștigătorii

 

În urma clasamentului general, la gimnaziu locul I a fost ocupat de către Școala Gimnazială nr. 23 Sibiu, locul II Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu, locul III Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr.  În urma clasamentului general, la liceu locul I a fost obținut de către Liceul Agricol „D. P. Barcianu” Sibiu, locul II Liceului Tehnologic Independența Sibiu, locul III Liceul Tehnic „Cibinium” Sibiu. 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica