Tribuna
Jidvei
PRO România a lansat primii candidați pentru primăriile din județ: Alexandru Tomașevschi pentru Sibiu, Alexandru Ion pentru Șelimbăr
Andra MARINESCU
1359 vizualizari
PRO România a lansat primii candidați pentru primăriile din județ: Alexandru Tomașevschi pentru Sibiu, Alexandru Ion pentru Șelimbăr
PRO România Sibiu și-a lansat, vineri, doi candidați pentru alegerile locale din 27 septembrie. Este vorba despre Alexandru Vladimir Tomașevschi, fost director al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Sibiu, care va candida din partea PRO România la alegerile pentru Primăria Sibiu, și despre Alexandru Cristian Ion, un tânăr antreprenor de 29 de ani, care va intra în lupta electorală pentru șefia Primăriei comunei Șelimbăr.


"PRO România vine în fața sibienilor cu candidați proprii pentru alegerile locale din 27 septembrie pentru funcțiile de primar și consilieri locali, dar și pentru cea de președinte al Consiliului Județean Sibiu și pentru cele de consilieri județeni.  Venim în fața alegătorilor sibieni cu oameni profesioniști, care au dovedit în cariera lor rezultate excepționale în diferite domenii de activitate și cu foarte mulți oameni noi, tineri, dar care vor da o altă imagine și sunt convins și că vor obține rezultate foarte bune, care să ne ducă în consiliile locale, în CJ. Împreună, vom putea pune în aplicare proiectele care duc la dezvoltarea județului Sibiu.  Reprezentanții PRO România sunt oameni pro proiecte bune pentru județul nostru, pentru dezvoltarea Sibiului și a tuturor localităților din județ", a spus Petru Florea, președintele PRO România Sibiu. 
Acesta i-a prezentat pe cei doi candidați în cadrul unei conferințe de presă.
"Domnul Tomașevschi este un profesionist desăvârșit și sunt convins că va fi un bun administrator al Sibiului, pentru că iubește și cunoaște acest oraș, știe care sunt așteptările și nevoile sibienilor. În calitate de director al Registrului Comerțului Sibiu, a cunoscut îndeaproape problemele de natură economică, socială ale mediului de afaceri sibian, a sprijinit dezvoltarea mediului de afaceri, a susținut în permanență atragerea de investiții pentru județul Sibiu, iar experiența domniei sale este un câștig major atât pentru sibieni, cât și pentru partidul nostru. Ion Alexandru, colegul nostru de la Șelimbăr, chiar dacă este tânăr, are o experiență vastă în domeniul antreprenoriatului, cunoscând ce înseamnă o bună administrare alături de o echipă performantă. Orice antreprenor, pentru a avea succes, trebuie să aibă o echipă performantă, oameni cu care să poată colabora, comunica și, împreună, să aibă rezultatele dorite. Alexandru cunoaște foarte bine problemele Șelimbărului, s-a implicat activ atât în viața comunității, cât și în viața politică, fiind președintele organizației Șelimbăr", a spus Petru Florea.
Cei doi candidați PRO România, prezentați vineri, în cadrul unei conferințe de presă, au conturat proiectele majore pe care vor să le pună în aplicare dacă vor fi aleși.


Alexandru Tomașevschi: "Consider că atunci când ai pretenția să le ceri sibienilor să te voteze trebuie să te prezinți"


Alexandru Tomașevschi a vorbit despre crearea zonei metropolitane Sibiu, despre reabilitarea stațiunii Păltiniș, realizarea unui centru de expoziții în zona fostei Cazarme 90, crearea unei piețe agro-alimentare moderne, în centrul orașului de pe Cibin, dar și despre ridicarea unui centru de agrement, de tip aqua-park, și a unui centru sportiv olimpic.
"Consider că atunci când ai pretenția să le ceri sibienilor să te voteze trebuie să te prezinți. Cine ești, ce ai făcut în viața ta... Că dacă ai făcut ceva, poate vei face și la Primăria Sibiu", și-a început prezentarea Tomașevschi. 
De profesie, este jurist. "Am profesat ca jurist aproape 40 de ani, în special în mediul economic, din care aproape 30 de ani am condus o instituție importantă pentru economia sibiană - Oficiul Registrului Comerțului. În martie, am încetat raporturile de muncă cu acea instituție, mergând spre zona privată pe care o cunosc foarte bine, unde ofer consultanță firmelor. De asemenea, am experiență de un an în administrație. Chiar primul an din activitatea mea de jurist am fost consilier juridic la o primărie micuță, dar foarte drăguță, pentru că era într-o stațiune balneo-climaretică... Nu mi-a plăcut, pentru că întâmplător era înainte de '90, în perioada rău famată. Dar, din momentul respectiv, am decis ca activitatea mea juridică o voi desfășura numai în mediul economic. În paralel cu activitatea mea de 40 de ani, căci am muncit, mi-am câștigat pita prin muncă, am făcut și alte lucruri interesante, care mi-au adus o experiență foarte bună. Am fost fondator și primul președinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Sibiu. 15 ani am fost decanul Colegiului Consilierilor Juridici din județul Sibiu, în cadrul căruia, la un moment dat, am avut peste 400 de membri. Am avut și o scurtă experiență la Casa Județeană de Asigurări de Sănptate, unde am fost vicepreședinte. Am urmat nenumărate stagii de documentare în țară și străinătate. În plus, sunt unul dintre fondatorii Institutului de Administrație Publică 'Paul Negulescu' ", spune Tomașevschi. 
Printre proiectele majore "serioase", după cum le numește candidatul PRO România la Primăria Sibiu, se numără crearea zonei metropolitane a Sibiului. "Să creezi o astfel de zonă nu înseamnă să crești populația Sibiului cu încă vreo 100.000 de locuitori. Sunt niște consecințe practice foarte importante. În primul rând, se discută despre această centură sud a Sibiului. Am văzut unele variante, unele de-a dreptul aberante. Este vorba și despre posibilitatea de a scrie proiecte pentru a atrage fonduri europene, în general pe infrastructură, servicii publice, interesate mai multe localități. Din punctul meu de vedere, cea mai mare problemă a Primăriei Sibiu este faptul că nu a reușit să atragă aceste fonduri europene, nu s-au făcut proiecte majore. Sunt statistici cu localitățile din Ardeal... Sunt primării care spun că cele mai importante investiții se fac din bani europeni, nu din banii colectați de la populație. În Sibiu, am înțeles că nu au reușit să cheltuie toți banii colectați din taxele publice", a precizat Tomașevschi în cadrul conferinței de presă.
Un alt proiect pe lista sa este reabilitarea stațiunii montane Păltiniș. "Atâția ani de zile s-au dezvoltat acolo niște proiecte complet aiurea, dar măcar acum să se facă o sistematizare  și să se dezvolte o stațiune montană de  nivel european, care să arate ca o stațiune din Austria sau de prin alte părți. Când termini un mandat de primar, trebuie să vii cu un astfel de proiect major. Să zici: "Uite ce am făcut eu ca primar!". Nu să spui că am asfaltat străzi, am acoperit găurile și altele prin cartiere, acestea nu sunt niște realizări", adaugă Tomașevschi.
Printre proiectele sale se numără și realizarea unui centru de expoziții în locul fostei Cazarme '90. " Se poate face acolo o construcție superbă, cu parcare subterană, cu intrare de pe strada Spitalelor. Ce vezi acolo acum e ca un maidan... De când a fost dărâmată Cazarma '90 parcă lipsește ceva din centrul orașului", explică Tomașevschi.
Crearea unei piețe agro-alimentare centrale este un alt obiectiv pe lista candidatului PRO România. Acesta își dorește să dezvolte o piață modernă care să aibă, de asemenea, parcare subterană.
Printre proiectele sale se mai numără crearea unui centru de agrement în oraș, de tip aqua-park, și a unui centru sportiv olimpic.


Alexandru Cristian Ion, candidatul PRO România la Primăria comunei Șelimbăr: "Sunt, probabil, cel mai tânăr candidat PRO România!"


Alexandru Cristian Ion are 29 de ani, este originar din județul Vâlcea, dar de mai mulți ani s-a mutat în județul Sibiu, acum fiind îndrăgostit, după cum spune, de Șelimbăr, locul unde și-a întâlnit soția alături de care și-a întemeiat o familie.
Alexandru Ion candidează pentru funcția de primar la Șelimbăr, fiind președinte PRO România Șelimbăr.
"Sunt probabil cel mai tânăr candidat PRO România. Poare fi o surpriză, însă vă garantez una plăcută. De aproape zece ani de zile, am încercat să fiu independent, să construiesc și să reușesc să fac multe pentru mine și cei din jur. Tocmai de aceea, în 2011, am început prima mea afacere în domeniul agricol. Pe parcursul anilor, am avut mai multe afaceri dezvoltate de la zero, majoritatea în domeniul horeca și vânzarea cu amănuntul. Nu am considerat niciodată că un lucru care nu a funcționat trebuie să mă dea înapoi. Din contră, am luat-o de la capăt, cu mai mult avânt și încredere. Între anii 2018 - 2019 am lucrat la accesarea de fonduri europene, prin programul "Start-Up Nation", la care am și reușit. Sunt relativ nou în politică, din noiembrie 2019, dar dorința de a face mai mult pentru comunitatea în care trăiesc m-a determinat să merg pe acest drum. Sunt îndrăgostit de acest loc, aici mi-am cunoscut soția, cu care mi-am întemeiat o familie frumoasă, am fost împins de la spate și de cetățeni care au văzut că mă implic activ în viața comunității", spune Alexandru Ion.
Printre proiectele sale se numără crearea unui campus care să cuprindă o creșă, o grădiniță și o școală. "Suntem aproape 22.000 de locuitori în Șelimbăr. Și noi, cumva, aglomerăm orașul Sibiu. Părinții pleacă mai devreme spre serviciu, își duc copiii la școli. Ajung să facă pe o porțiune de un kilometru și puțin chiar și 30 - 40 de minute", spune candidatul PRO România la Primăria Șelimbăr.
Acesta a amintit și despre instalarea mai multor pubele în oraș, despre modernizarea zonei Lacului Șopa, crearea unei piețe agro-alimentare în comună și, implicit, a noi locuri de muncă, dar și despre dezvoltarea transportului în comun, în coalaborare cu Primăria Sibiu.
"Poate fi un avantaj pentru colegul meu faptul că nu este sibian născut aici, pentru că poate cântări obiectiv, rațional, problemele comunității. Sibiul este un loc în care cultura, inter-comunitatea, oamenii veniți din mai multe zone pot conviețui. Asta mă face să fiu încrezător că Alex se poate implica activ, pentru că vede obiectiv situația de la Șelimbăr și poate da un mesaj în întreg județul", a adăugat Petru Florea.


PRO România își dorește candidați în toate localitățile din județ


Președintele PRO România Sibiu spune că va partidul pe care îl reprezintă își dorește să aibă candidați la funcția de primar în toate cele 64 UAT-uri din județ și liste complete de consilieri.
"Suntem un partid nou, suntem oameni pregătiți, care venim din medii profesionale, oameni profesioniști. Dar o bătălie electorală înseamnă să vii cu cel mai bun pentru a avea rezultatele cele mai bune. PRO România Sibiu dorește să dea o altă față politicii, prin oamenii pe care îi prezintă și, evident, oamenii care știu ce înseamnă administrație. Cred că în secolul XXI nu mai putem să continuăm cu a ne lăuda că am făcut un drum, că am introdus apa sau canalizarea. Cred că trebuie să trecem la un alt grad de dezvoltare", a conchis Petru Florea. 

comentarii
1 comentarii

I-aș întreba pe acești domni dacă intenționează să foreze și să caute gaze de șist în centrul localității și dacă vor să taie pădurea Dumbrava pentru a amenaja în locul ei un lac cu cianuri, aceste tipuri de proiecte fiind emblematice pentru Pro România și Victor Ponta.
Un cititor
11.07.2020 09:14
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia