Tribuna
PNL
Primul screening gratuit pentru cancerul de colon la Sibiu
Sorana MAIER
9936 vizualizari
Primul screening gratuit pentru cancerul de colon la Sibiu

Spitalul Polisano a început în această perioadă o campanie amplă de testare a populației pentru depistarea cancerului de colon, fiind prima astfel de campanie de screening gratuit care se desfășoară în Sibiu.

„Cancerul de colon este al doilea cancer ca frecvență la nivel mondial, iar în fiecare an sunt depistate 1 milion de cazuri noi și atunci se pune problema de a-l descoperi cât mai timpuriu și de a descoperi chiar și leziunile precanceroase. Colonoscopia este un examen medical destul de costisitor, dar în momentul în care o campanie de screening se face relativ țintit, pe un segment de populație, poate da rezultate. În situația în care această afecțiune se descoperă în timp util, cresc șansele de supraviețuire, spre exemplu în Vest, datorită screeningului supraviețuirea a urcat la 60% în primii cinci ani”, spune dr. Paul-Jürgen Porr, directorul medical al Spitalului Polisano.

Campania se derulează prin intermediul medicilor de familie, care își pot trimite pacienții pentru investigații, atunci când consideră necesar, dar și pacienții pot beneficia de această investigație din proprie inițiativă. Dr. Porr explică faptul că această campanie este deschisă tuturor pacienților care sunt trimiși de medicii de familie, dar și sibienii pot cere investigația, solicitând un bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Au fost informați medicii de familie, deoarece prin ei trebuie să vină bolnavii. Medicii de familie își cunosc pacienții, trebuie luate în calcul diferite aspecte și factori de risc - pacienții care au antecedente în familie, o serie de boli, vârsta, sexul, căci bărbații sunt mai expuși, fumatul, consumul exagerat de alcool, de carne roșie, obezitatea, sedentarismul și multe altele. Dar toți cei care își doresc să facă o testare pot merge la medicul de familie și solicita o trimitere”, spune directorul medical al Spitalului Polisano din str. Constituției.

Examinarea va fi gratuită, pacientul se prezintă la clinică cu biletul de trimitere și aici se programează pentru investigație.

 


comentarii
1 comentarii

Acuma cu ocazia campaniei electorale.Te va pune sa semnezi si pe un tabel.
gogu din rampa
20.05.2019 17:10
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia