Tribuna
Jidvei
Primul pacient din România, la care a fost confirmat noul coronavirus, este din județul Gorj
Laura BUCIU
1443 vizualizari
Primul pacient din România, la care a fost confirmat noul coronavirus, este din județul Gorj

Primul român confirmat cu noul coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, la Institutul Matei Balș din București. Este vorba de un tânăr din Gorj.

„În urma testării făcute persoanelor din județul Gorj care au întrat în legătură cu cetățeanul italian din Rimini am descoperit primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de o persoană total asimptomatică. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă și vă vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil. Este un contact direct al italianului”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că în casa românului infectat mai sunt șapte persoane, care au fost testate și care vor rămâne la domiciliu, sub pază.

„În casă mai sunt șapte persoane. Toate au avut test negativ, însă toate vor rămâne la domiciliu, sub pază. Li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca din casă. În caz că apar simptome la una dintre ele, atunci se testează și vor fi transportate la spital. Transportul se va face în condiții de siguranță”, a spus Raed Arafat.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia