Tribuna
Comunicat de presa
Primul la Maraton, un sibian intrat în Cartea Recordurilor
Ana Maria MĂTUŞOIU
10231 vizualizari
Primul la Maraton, un sibian intrat în Cartea Recordurilor

 

Pentru al șaselea an la rând, sibienii - și nu numai - s-au mobiliat pentru a susține cauzele sociale înscrise în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. 2017 a fost anul cu cei mai mulți alergători înscriși, peste 3.200 la număr, venind oameni și din alte județe sau din străinătate pentru a susține cauzele acestei ediții. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 27 mai, și s-a desfășurat pe parcursul întregii zile. 

Piața Mare a Sibiului s-a umplut de lume încă de la primele ore ale dimineții, startul Maratonului Internațional Sibiu fiind dat de primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, în jurul orei 8:40. 

Sibianul intrat în cartea recordurilor, primul la Maratonul de la Sibiu

 

Ziua a început cu probele pentru tineri și adulți, care au plecat din Piața Mare în aplauze, fiind încurajați de organizatori și de cei care venit să îi susțină.   

Primii care au pornit în pas alergător au fost maratoniștii, care au avut de parcurs cea mai lungă cursă, de 42 de kilometri. Aproximativ 100 de persoane s-au înscris la această probă, iar primul care a ajuns la linia de finish a fost Raphael Igrișeanu, în jurul orei 12. Raphael este sibianul care a intrat, recent, în Cartea Recrordurilor, după ce la un maraton din  Germania a alergat driblând cu mingea de baschet.

A urmat, imediat după plecarea maratoniștilor, startul celor care au alergat la categoria ștafetă 4x10,5 km, iar de la ora 9 a început cursa de Semimaraton Takata (21 km) și cea de ștafetă 4x5.

La ora 9:15 au pornit la drum alergătorii Crosului Visma, la această probă fiind înscriși cei mai mulți participanți, peste 1.800 la număr. Pe întreg traseul, alergătorii au fost întâmpinați de câteva sute de voluntari, care i-au încurajat și le-au oferit apă și fructe, pentru a-și putea continua cursele cu energie.

„Evenimentul seamănă tot mai mult cu un festival”

Printre cei care au alergat la Crosul Visma s-a aflat și Dana, care s-a bucurat că și-a finalizat cursa cu succes. 

  • „Iată că am alergat 5 kilometri. Pentru mine este un lucru mare, sunt mândră că am reușit, că am putut să termin această cursă. A fost o experiență extraordinară, pe care cu siguranță o să o repet și anul următor. Aceste cauze merită efortul nostru”, a spus tânăra. 

La Crosul Visma a alergat și viceprimarul Municipiului Sibiu, Răzvan Pop, pe care l-am găsit în Piața Mare, în jurul orei 10, după ce își finalizase cursa. 

  • „Nu credeam că o să termin, dar a fost ok. N-am mai fugit de doi ani, dar uite că am reușit să alerg acum cinci kilometric. E foarte bună organizarea, se vede că au câțiva ani în spate și știu ce să facă. Cred că anul viitor vom fi și mai mulți alergători. E bine că această cauză pentru care am alergat, a Fundații Polisano, va strange banii necesari”, a spus Răzvan Pop.

Organizatorii s-au arătat mulțumiți de felul în care a decurs prima parte a Maratonului Internațional, dar și de faptul că vremea a ținut cu ei.

  • „Este o ediție peste așteptări, cu o participare de maxim 3.300 de alergători. Un nou record de fonduri strânse, peste 440.000 de lei atrași. Atmosfera este frumoasă în Piață, chiar dacă nu avem soare, măcar nu e ploaie. Sunt fericit că evenimentul seamănă tot mai mult cu un festival și că oamenii se simt bine și ONG-urile sunt parte din experiența pe care o oferim”, a spus Ciprian Ciocan, directorul Fundației Comunitare Sibiu, organizatorul evenimentului. 

În Piața Mare au fost așezate corturi ale ONG-urilor partenere, unde alergătorii s-au putut hidrata după finalizarea curselor.

Ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu s-a încheiat seara, după finalizarea curselor copiilor, care au alergat între orele 17-19.

Cursa de Maraton a fost câștigată de Raphael Igrișianu la categoria de bărbați băieți și de Biborka Krisztina Fazakas la femei. La Cursa de Semimaraton primul ajuns a fost Robert Necula, iar la femei Paula Todoran. Pe primul loc la Crosul Visma s-a clasat Gabriel Bertescu la bărbați și Silvia Obrejan la femei. Locul 1 la proba de ștafetă 4x5,3 a fost obținut de echipa Invictus, iar la ștafetă 4x10 de Da Pentru Sport. Festivitatea de premiere a câștigătorilor a avut loc după ora 19.

 

Cel mai susținut proiect!

Foto: Robert Bârlea

 

 


comentarii
2 comentarii

Tara arde. Babele se piaptana. Cam la asta se reduce caricatura la care am asistat. Spalare pe creier cu sampon occidental.
Un spectator
27.05.2017 23:01
Bine c? e?ti tu de?tept spectatorule, alt de?tept...
Bine
28.05.2017 15:02
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia