Continental
Tribuna
Primul deces provocat de gripă, în județul Sibiu. Bărbatul din Poplaca ar fi contactat virusul într-o stațiune din Vâlcea
17115 vizualizari
Primul deces provocat de gripă, în județul Sibiu. Bărbatul din Poplaca ar fi contactat virusul într-o stațiune din Vâlcea
© Arhiva TRIBUNA
Primul deces din cauza gripei, în județul Sibiu, s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute. Bărbatul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul "Cantacuzino" au confirmat prezența virusului gripal și care a fost internat în carul Secției Clinice ATI a SCJU Sibiu a murit.


Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio respirator neresuscitabil. El era din Poplaca și nu se vaccinase antigripal. 


“Probabil contaminarea cu virusul gripal s-a produs la o stațiune din județul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire”, explica Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Sănătate Publică Sibiu.


Potrivit lui Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, bărbatul a fost internat în data de 12 ianuarie, fiind diagnosticat cu gripă. 


"Evoluția sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”, a precizat Decebal Todăriță.

Bărbatul a fost al doilea caz confirmat cu gripă din județul Sibiu în sezonul 2019-2020.

În sezonul 2018-2019 cu fost confirmate cu laboratorul 16 cazuri de gripă în județul Sibiu, dintre care 4 s-au soldat cu deces, la pacienți cu vârsta cuprinsă între 50 și 79 de ani. 

În perioada 24 – 26 ianuarie, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase au fost consemnate zece cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide, dintre care patru persoane au fost internate. 
De asemenea, au mai fost internate zece persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienții sunt stabili și sub tratament, internați în cadrul secției Boli Infecțioase.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia