Tribuna
Primul caz din Sibiu confirmat cu tulpina Delta a SARS-CoV-2 este un bărbat care a călătorit în Tadjikistan
Laura BUCIU
3199 vizualizari
Primul caz din Sibiu confirmat cu tulpina Delta a SARS-CoV-2 este un bărbat care a călătorit în Tadjikistan
© Arhivă

În Sibiu a fost confirmat primul caz de infectare cu tulpina Delta a SARS-CoV-2. Este vorba despre un bărbat care a călătorit în Tadjikistan, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.

Bărbatul are 30 de ani și a intrat pe teritoriul României din Tadjikistan în data de 30 iunie.

„Simptomele cazului au debutat în data de 12 iulie, pacientul fiind testat RT PCR în data de 13 iulie, cu rezultat pozitiv. În data de 14 iulie a fost trimisă o probă pentru secvențiere SARS-CoV-2 la Laboratorul SCJU din Târgu Mureș”, a spus Kristina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Sibiu au efectuat ancheta epidemiologică, au fost identificați contacții direcți, apropiați ai cazului și au dispus carantinarea lor.

„Cazul confirmat a necesitat asistență medicală și a fost internat pentru investigații și tratament de specialitate la nivelul SCJU Sibiu, secția de Boli Infecțioase. S-a luat legătura cu reprezentantul legal al unității unde lucrează persoana confirmată, pentru a se dispune măsurile necesare în vederea limitării extinderii infecției cu Covid-19”, mai spune Gaal.

Cazul confirmat a avut formă ușoară spre medie de boală, fiind declarat vindecat după 14 zile de la testul pozitiv.

Nu au apărut cazuri secundare de îmbolnăvire care să prezinte link epidemiologic.

Reprezentanții DSP Sibiu menționează că până la momentul de față au fost expediate cinci probe în vederea secvențierii, din care trei au fost infirmate pentru varianta Delta ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, una a fost confirmată, iar ultima se află în lucru.

 

comentarii
2 comentarii

"Cazul confirmat a avut formă ușoară spre medie de boală, fiind declarat vindecat după 14 zile de la testul pozitiv" Pai parca Delta asta e super contagioasa, super periculoasa si in valul 4 mor toti neintepatii, nu? Nu asa scenariu apocaliptic vezi peste tot, national si international? Inca o dovada ca ...."pasarea pe limba ei piere"! Nu va mai crede nimeni, decat cei cu creierul blocat pe Covid 19!
Selma
03.08.2021 16:57
De ce mass media prezintă cu atâta patos tot ce e legat de covid? Cuvinte gen record sunt la ordinea zilei de zici ca am fi la olimpiada, atâta dăruire nu am mai văzut. Și apoi cum de statul roman se implica atat de tare în treaba asta cu covidu? Nu de alta da 30 de ani uneori ne puneam întrebarea dacă cineva de la vârf știe ca mai existam și acum vor sa ne facă bine cu forța de vrem de nu vrem. Sunt lucruri care totuși te pun pe gânduri, asta dacă mai voie sa gândești. Sau logica e demodata și acum ne bazam pe știința și credem orice ni s-ar spune.
Am o nelamurire
03.08.2021 17:46
Din aceeasi categorie
Anii Drumetiei

koenigfrankstahl

eeagrantsmediu

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA