Tribuna
Primul angajat al ULBS, confirmat cu noul coronavirus. Opt colegi de serviciu, în izolare la domiciliu
Andra MARINESCU
3358 vizualizari
Primul angajat al ULBS, confirmat cu noul coronavirus. Opt colegi de serviciu, în izolare la domiciliu
© Arhiva TRIBUNA
Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a înregistrat primul caz confirmat cu COVID-19, în rândul angajaților.

 

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a confirmat, vineri dimineața, un caz de infectare cu SARS-Cov-2 la un angajat al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Este vorba despre administratorul clădirii în care funcționează Facultatea de Medicină și Biblioteca Central Universitară.

Duminică, 26 iulie, este programat să se desfășoare examenul de admitere la Facultatea de Medicină, iar reprezentanții ULBS au luat o serie de măsuri pentru preveni îmbolnăvirea și răspândirea COVID-19.

„Am luat toate măsurile de siguranță și niciun cadru didactic implicat în comisia de admitere nu a intrat în contact direct cu persoana depistată pozitiv și nici cu contacții acesteia. Universitatea se află în contact direct cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu pentru a gestiona cât mai bine această situație”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Potrivit conducerii ULBS, vineri a fost  testat tot personalul de la secretariatul Facultății de Medicină, chiar dacă nu este contact direct. Rezultatele vor fi aflate  înainte de întrunirea comisiilor de redactare a subiectelor pentru examenul de admitere, programată sâmbătă, la ora 14. În cazul în care o singură personă din secretariat va fi depistată pozitiv, tot personalul din secretariat va intra în izolare, situație în care, toate sarcinile de secretariat vor fi preluate de colegi din celelalte faculăți ale ULBS.

În plus, personalul administrativ din Facultatea de Medicină, care a fost considerat a fi susceptibil ca fiind contact direct, a fost deja izolat la domiciliu, urmând ca ancheta epidemiologică aflată în desfășurare să stabilească în mod real contacții persoanei confirmate pozitiv. Potrivit Andreei Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, este vorba despre opt colegi de serviciu care au fost izolați la domiciliu.

"În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, vă informăm că a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2 o persoană angajată. Precizăm faptul că este vorba de personal administrativ. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, anchetă ce momentan este în derulare. Până la acest moment au fost puse în izolare un număr de opt persoane, contacți de serviciu. De asemenea, precizăm faptul că activitatea procesului de admitere care este în derulare în cadrul universității nu a fost afectată, aceasta desfășurându-se normal", a spus Ștefan.

Subiectele nu vor fi redactate în incinta Facultății de Medicină

În ceea ce privește redactarea subiectelor pentru examenul de admitere, aceasta nu va fi făcută în clădirea Facultății de Medicină, ci într-o altă locație aparținând ULBS, fiind respectate regulile de distanțare socială între membrii comisiei.

"Proba scrisă a examenului de admiterela Medicină, va începe la ora 10 și se va desfășura în sălile de curs din incinta a trei facultăți: Medicina, Drept și Teologie. Sălile de examen vor fi pregătite conform normativelor in vigoare, mobilierul va fi dezinfectat iar încăperile aerisite. Examenul va fi susținut cu respectarea tuturor normelor sanitare și de distanțare fizică", spune Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universității.

18 candidați într-o sală

Astfel, potrivit acestuia, în fiecare sală vor fi maximum 18 candidați (cu păstrarea disțanței impuse de legislația in vigoare) și doi supraveghetori. Candidații vor fi termometrizați la intrarea în clădirile ULBS. De asemenea, vor exista soluții dezinfectante la intrarea în clădiri, precum și în sălile de examen. Accesul în sălile de concurs se va face conform unei programări bine stabilite și afișată pe pagina de internet a Facultatii de Medicină, pe fiecare sală în parte, astfel încăt să se evite aglomerarea spațiilor respective. În plus, fiecare candidat va primi la intrarea în clădire o mască de protecție pe care o va purta pe toată durata probei scrise, până la parăsirea clădirii.

Conform unor surse medicale, angajatul ULBS confirmat cu COVID-19 se află în prezent internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

 

comentarii
2 comentarii

adie vintul imbolnavirilor
ati facut,dres,veti face
trist este ca exista un confirmaz cu covid
ulbs ,ce dreac ati pazit?nu trebuia sa fie niciunul
adie
24.07.2020 14:18
Greșit! Trebuia arestat, internat, legat de pat, anesteziat, intubat, tratat, retestat, restestat, retestat, toți profesorii de la ULBS urmăriți pentru tăinuire și favorizarea infractorului. Conform legii votate democratic.
Un cititor
25.07.2020 12:10
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA