Tribuna
Primăria Sibiu licitează modernizarea străzii Calea Dumbrăvii. 16.8 milioane lei din fonduri europene pentru prima arteră smart
Sorana MAIER
3000 vizualizari
Primăria Sibiu licitează modernizarea străzii Calea Dumbrăvii. 16.8 milioane lei din fonduri europene pentru prima arteră smart
© Răzvan NEGRU

Administrația locală din Sibiu a lansat zilele acestea licitația pentru modernizarea uneia dintre cele mai mari artere ale orașului. Calea Dumbrăvii. Contractul de execuție a proiectului de modernizare a străzii Calea Dumbrăvii este estimat la 16,8 milioane lei, durata fiind de 15 luni, din care execuția lucrărilor 14 luni și recepția o lună.

Proiectul lansat în sistemul de licitații publice prevede lucrări de drum, spațiu carosabil, trotuare, parcări, pistă de bicicliști, alimentare cu apă, rețele de canalizare, iluminat public.

Firmele care vor să execute această lucrare pot depune ofertele până la jumătatea lunii septembrie.

 

Bandă pentru transportul public

 

La finalul anului trecut, Primăria Sibiu a obținut finanțare în valoare de aproape 22 de milioane de lei pentru proiectul de remodelare a străzii Calea Dumbrăvii într-o arteră de circulație smart, între bulevardul Mihai Viteazu și strada Ludoș.

“Este primul proiect din Regiunea Centru care obține finanțarea pe Axa mobilității urbane și este prima stradă din Sibiu care va avea bandă dedicată pentru transportul public. Sibiul are puține bulevarde cu lățime mare, care să ofere spațiul necesar pentru astfel de dezvoltări, dar acolo unde este posibil vom realiza îmbunătățiri pentru o mai bună mobilitate”, spunea primarul Sibiului, Astrid Fodor, în momentul semnării contractului pentru finanțarea europeană.

Pe tronsonul dintre Siretului și bulevardul Mihai Viteazu vor fi modernizate cele două benzi de circulație pentru autovehicule, traficul desfășurându-se în sens unic, dinspre strada Siretului spre bulevardul M. Viteazu. În plus va fi amenajată o bandă specială, separată, pentru transportul public, cu circulație dinspre bulevardul Mihai Viteazu spre strada Siretului. În sensul dinspre strada Siretului spre bulevardul Mihai Viteazu, autobuzele vor utiliza sensul normal de circulație, alături de autovehicule, pe cele două benzi de trafic.

Stațiile de autobuz de pe această stradă vor fi de asemenea reamenajate prin proiect.

Pe întreaga lungime a străzii, între bulevardul Mihai Viteazu și strada Ludoș, va fi amenajată o pistă pentru biciclete în ambele sensuri. Aceasta va avea o lățime de 2,5 metri și va fi separată de calea de rulare a autovehiculelor prin borduri și o zonă verde, iar de trotuar va fi separată prin borduri. Pistele astfel amenajate pe o lungime de 2,4 km, vor fi sigure pentru utilizatori și vor încuraja utilizarea acestui mijloc de transport. Pe stradă vor fi amenajate și rastele pentru parcarea bicicletelor.

Pe lângă utilizarea transportului public sau a bicicletei ca mijloace de transport, este încurajat și mersul pe jos prin amenajarea trotuarelor cu o lățime între 2 și 2,5 metri pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și strada Ludoș. Acestea vor fi mărginite de un spațiu verde cu gazon și arbuști ornamentali.

Traficul auto se va desfășura în același sens ca și până acum: pe tronsonul dintre strada Siretului și bulevardul Mihai Viteazu se va circula în sens unic, spre bulevardul Mihai Viteazu; pe tronsonul dintre strada Siretului și strada Ludoș se va circula în dublu sens; Aproximativ 270 de locuri de parcare vor fi amenajate de-a lungul străzii.

Sistemul de iluminat public va fi modernizat prin instalarea unor corpuri de iluminat eco-eficient cu LED.

 


comentarii
8 comentarii

propaganda electorala pro omamma
acum 2 ani nici nu se punea problema
ionaluivernelu
10.08.2020 17:10
stie ca mai sunt niste spatii verzi si copaci, vrea sa ii taie si pe aia, cum face in tot orasul. are ceva cu natura si naturaletea.
verde
10.08.2020 17:35
De ce nu circulatie in ambele sensuri pe tronsonul cuprins intre Bdul. Vasile Milea si intrarea la Muzeul Astra.
Imi pasa de Sibiu
10.08.2020 17:35
De ce nu se relocă locurile de parcare din zona cimitirului până la Dumbrava şi nu se lărgeşte şoseaua la 4 (patru) benzi de circulaţie, plus pistă dublă de biciclete de 2,5 m lăţime până la ultima intrare la muzeul ASTRA?
BON
10.08.2020 17:58
Biologic vorbind, Omama Astrid Fodor este prea vârstnică si totodată uzată moral și fizic pentru a mai primi din nou un mandat de primar.
Așadar, fac un apel la toti posesorii de buletin de Sibiu cu drept de vot să se prezinte masiv la vot pe 27.09 a.c. și să o trimită la pensie pe Omama Fodor Astrid Cora în vârstă de aproape 67 de ani, prin alegerea lui Adrian Bibu. Stă în puterea noastră, dragi concitadini! Odată la 4 ani, puterea este în mâinile noastre. Este atât de simplu!
Ioan Manitiu
11.08.2020 04:07
Te pomeni ca Bibu ala o fi mare smecherie. Ma dispera Fodor dar nici cu restul candidatilor nu mi.e rusine. Auzisem ca Bibu a fost ceva director al salii Transilvania? Daca e adevarat, ce sa spun, sala aia arata intr.un mare fel. Lol. Nici ala nu pare sa faca nimic
Eu
11.08.2020 12:07
Nu mai pot de incantare
Si la noi pe Ostirii se lucreaza
In spatele blocului am auzit ca fac parcari
Cand am cumparat apartamentul l-am luat pentru zona verde, fara masini sub geam
Imi scade calitatea vietii. Ne-a intrebat cineva daca vrem parcari in locul zonei verzi?
Radem tot si betonam. SUPER!!!!
profu
11.08.2020 12:40
Sau ar trebui sa vad partea plina a paharului. Ca se putea construi un bloc!!!
profu
11.08.2020 12:42
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA