Tribuna
Sevis
Primele containere supraterane cu acces controlat, amenajate în Sibiu
Sorana MAIER
7142 vizualizari
Primele containere supraterane cu acces controlat, amenajate în Sibiu
© Răzvan NEGRU

Locuitorii din mai multe zone de blocuri din municipiul Sibiu vor avea la dispoziție, începând de anul acesta, containere supraterane pentru deșeuri, unde accesul este făcut controlat, în baza unor cartele.

Primele astfel de containere cu sistem de control al accesului au fost deja amenajate în mai multe zone din Sibiu, una dintre ele fiind strada Preot Bacca.

În această primăvară, Primăria Sibiu a început amplasarea celor 70 de containere supraterane în zonele de blocuri.

Acestea sunt dotate cu un sistem de control al accesului utilizatorilor și un sistem de transmitere a datelor cu privire la frecvența de utilizare a containerelor de către locuitorii fiecărui apartament în parte.

Ele vor fi amplasate pe str. Siretului, str. Școala de Înot, str. Colinei, b-dul Victoriei nr. 47, nr. 3 și nr. 29, str. Moara de Scoarță, str. Ceaikovski nr.63, str. Valea Aurie, str. J. S. Bach, str. Revoluției, str. Câmpului/parc Reconstrucției, str. Ecaterina Varga nr.85, str. Șoimului, str. Autogării nr. 5, str. Târgu Cailor, str. Ștrandului / str. Iosif Velceanu.  Instalarea containerelor nu va începe în toate locațiile în același timp, ci se va lucra etapizat.

În paralel, locuitorii arondați vor fi informați cu privire la modul de utilizare a noilor recipiente de colectare a deșeurilor.

 

Urmează containere subterane

 

Administrația locală va relua și procedura de achiziție pentru containerele subterane de colectare a deșeurilor. Și acestea vor fi prevăzute cu sistem de control al accesului care permite utilizarea lor doar de către locuitorii arondați, prin intermediul unei cartele de acces. Prima procedură de achiziție a fost anulată din cauză lipsei ofertelor.

Serviciul Salubrizare al Primăriei Sibiu va pune la punct o platformă IT pentru gestionarea utilizatorilor sistemului de salubrizare și a unui soft de calcul al a taxei, regularizărilor și penalizărilor. Platforma va asigura managementul declarațiilor depuse de utilizatori, managementul recipientelor alocate utilizatorilorvizualizarea citirilor de recipiente golite și a sumelor de plată, precum și calcularea taxei de salubrizare.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
6 comentarii

fain cartier. nu broscarie si vasile aaron puullla mewa
18.05.2021 18:51
1. De ce se "contorizează" frecvenţa de utilizare şi nu cantitatea introdusă pentru fiecare locuinţă.
2. Unde este containerul pentru sticlă?
3. De ce nu se pun numai containere subterane? Sunt sigur că ar arăta mult mai bine şi poate ar fi de capacitate mai mare.
BON
18.05.2021 18:52
Ar trebui date si coduri de bare pe apartament, pentru sigilare pungi de gunoi ca sa vezi daca selecteaza corect. Se poate intampla sa arunce fara respectarea culorii si atunci tot degeaba
profu
18.05.2021 19:14
Eu, tiganu mai pot cauta in gunoi?
Radu
18.05.2021 21:21
In curand o sa faci pipi la tine la wc pe cartela, o sa-ti cantareasca si treaba mare ca sa nu platesti mai mult.
18.05.2021 23:14
Ptr Radu. Dacă furi o cartela de la cineva poți întra în container sa mănâncă și gura ta.
Sibian
19.05.2021 11:57
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia