Tribuna
Primăvara începe frumos. O săptămâna caldă la început de martie
Dumitru CHISELIŢĂ
1051 vizualizari
Primăvara începe frumos. O săptămâna caldă la început de martie
© Razvan NEGRU
Am avut o iarnă nici măcar ca la carte (sau ca într-o carte poştală) că probabil şi anotimpul s-a mai îmblânzit când a văzut ce generaţii panicate răsar pe la noi. Deci, ar urma, conform tradiţiei, o primăvară şi vară destul de dezordonate, meteorologic vorbind. Pentru început, avem cald şi ceva ploaie. Aşa debutează martie 2020 în zona Sibiului, ca oraş şi ca judeţ. Poate prea cald pentru martie, dar vom vedea ce va fi şi mai încolo, că am mai văzut ninsori prin aprilie, nu?

Luni, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, temporar noros la începutul și sfârșitul intervalului. Local, în cursul zilei, se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, iar în zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale mai ales la munte și în sudul județului, cu rafale de 60-70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 15 grade, iar cele minime între1 și 5 grade.

Marţi, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare și izolat, în zona de munte, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări locale la munte și în sudul județului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 19 grade, iar cele minime între 6 și 8 grade.

Miercuri, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Local, la munte și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în zona joasă și mixte la munte. Izolat, la munte, cantitățile de precipitații vor fi importante. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sudul județului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 17 grade, iar cele minime între 6 și 7 grade.

Joi, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros. Local se vor semnala precipitații, ploi ziua și mixte în cursul nopții. La munte, precipitațiile vor fi mixte, cu ninsori în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte și în sudul județului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 14 grade, iar cele minime între 0 și 1 grad.

În weekend, vremea va fi mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, mixte la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 9 grade, iar cele minime între - 5 și 1 grad.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologii Ilie Mojic şi Eugen Mihuleţ, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia