Tribuna
Primarul PNL, Gheorghe Huja, încalcă flagrant legea. Autorităţile judeţene, fără reacţie!?
Primarul PNL, Gheorghe Huja, încalcă flagrant legea. Autorităţile judeţene, fără reacţie!?
Scandalul terenurilor de la Cisnădie e departe de a se fi încheiat. Lupta dintre cel mai cunoscut producător sibian de lactate şi administraţia cisnădiană nu se mai duce doar în sala de judecată, ci şi în teren. Conducerea SC Horticola Internaţional Seviş SRL lansează în spaţiul public un strigăt de disperare reclamând nerespectarea de către conducerea Primăriei Cisnădie a unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Administratorul special al SC Horticola Internaţio- nal Seviş SRL spune că "un cetăţean a îm- prejmuit suprafaţa cu un gard electrificat, sfidând practic o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei. Primăria Cisnădie nu vrea să predea terenul înapoi către ADS, astfel încât să se poată reveni la situaţia iniţială, consfinţită şi de hotărârea definitivă şi irevocabilă a instanţei încă din 2016. E strigător la cer că o instituţie publică refuză să ia act de decizia unei instanţe! Primarul Huja încalcă în mod repetat legea intrând în contradictoriu cu art. 279 din Codul Penal refuzând să pună în aplicare hotărârea judecătorească, refuză să dea adeverinţă necesară firmei Horticola Internaţional Seviş pentru a beneficia de fonduri puse la dispoziţia fermierilor prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, situaţie care a făcut ca societatea să aibă probleme financiare întrucât nu a beneficiat de sume de circa 300.000 de lei oferite de MADR din fondurile UE, de unde rezultă că primarul Huja e mai tare decât UE. S-a constatat că la data de 26 martie numitul Hanea a împrejmuit după bunul plac (s-a pus stăpân pe proprietatea statului român - ADS) circa 75 de hectare de teren. Solicităm Consiliului Judeţean Sibiu, Prefecturii Sibiu, Poliţiei Judeţene Sibiu să intervină în readucerea la normalitate a situaţiei fondului funciar al ADS".

Încă de acum câţiva ani, reprezentanţii SC Horticola Internaţional Seviş SRL au semnalat public un conflict cu Primăria Cisnădie şi cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS). Ce s-a întâmplat de fapt? ADS a pus la dispoziţia Primăriei Cisnădie o suprafaţă din terenul care fusese concesionat către SC Horticola Internaţional Seviş SRL, care derula un proiect finanţat prin fonduri europene.
După ce a primit terenul de la ADS, Primăria Cisnădie, prin Comisia locală de fond funciar a oraşului, a încheiat procese-verbale de punere în posesie pentru mai multe persoane, cărora instituţia trebuia să le retrocedeze anumite suprafeţe de teren. SC Horticola Internaţional Seviş deschide un proces prin care solicită revenirea la situaţia anterioară, proces pe care îl câştigă în 2016.
În prezent, administratorul special al SC Horticola Internaţional Seviş SRL reclamă că, deşi au o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă în care se arată că "s-a admis acţiunea formulată de SC Horticola Internaţional Seviş SRL în contradictoriu cu pârâţii Agenţia Domeniilor Statului, Comisia Locală de Aplicare a Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Cisnădie, Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Sibiu", societatea nu poate folosi terenul.
"În consecinţă, instanţa a anulat Hotărârea nr. 1152/16.06.2015 a Comisiei Judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Sibiu, protocolul de predare - preluare a terenurilor cu destinaţie agricolă din domeniul privat al statului nr. 76.321/13.08.2015 încheiat între ADS şi Comisia Locală de Aplicare a Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenului Cisnădie şi procesul-verbal de delimitare 1965/23.02.2015. Hotărârea pronunţată în şedinţă publică în data de 28 noiembrie 2016 este definitivă", se arată în decizie.
Cu toate acestea, administratorul societăţii reclamă că reprezentanţii conducerii Primăriei Cisnădie nu mişcă un deget pentru punerea în aplicare a sentinţei.
La solicitarea cotidianului Tribuna, primarul oraşului Cisnădie, Gheorghe Huja, a răspuns spunând că el nu poate anula un proces verbal de punere în posesie şi că acest lucru stă în puterea instanţelor de judecată. Primarul spune că decizia definitivă şi irevocabilă invocată nu anulează procesul-verbal de punere în posesie, prevalându-se de faptul că acele acte au fost încheiate anterior sentinţei pronunţate în noiembrie 2016.
Situaţia de mai sus este încă o bizarerie tipic românească şi demonstrează neputinţa unor instituţii ale statului, slăbiciunea ce întreţine şi perpetuează stări de anormalitate. Odiseea terenurilor de la Cisnădie nu înseamnă doar prejudicii materiale, fiind totodată o pată pe obrazul instituţiilor care ar fi trebuit să se implice ferm în rezolvarea problemelor.

 

comentarii
2 comentarii

Acest Huja a mituit toate Departamentele Poliției Române.
Începând de la femeia de serviciu până la fostul și actualul șef al Poliției Județene Sibiu.
Dați drumul la droguri...
O să vă drogăm până plesnește inima în voi...
Nu-i așa Gheorghe?
Te pui cu noi?
Cred că te-ai uitat la Game of Thrones prea mult...
Forget about it...
Mihaiu
09.04.2019 11:52
daca e din pdeleu/pneleu sa ii faca cineva ceva?e stat in stat nesi asta
la vot si jos cu el,altul la rind
ardeo
09.04.2019 12:43
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia