Tribuna
Sevis
Primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, are coronavirus
Dan FRÂNCU
2082 vizualizari
Primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, are coronavirus

De câteva zile, primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, este infectat cu noul tip de coronavirus, iar starea sa de sănătate a necesitat internarea în spital şi supravegherea medicilor specialişti.

Anunţul referitor la infectarea edilului şef avrigean cu virusul CARS CoV 2 (Covid – 19) a fost făcut chiar de acesta, pe pagina de facebook a Primăriei Avrig, într-o postare publicată duminică, 22 noiembrie, după adoptarea Hotărârii nr. 91/2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, prin care a fost instituită carantina zonală pentru Avrig, măsura valabilă pentru o perioadăî de 14 zile, începând cu data de 23 noiembrie.
În mesajul respectiv, primarul avrigean menţionează, printre altele: „Am fost întotdeauna sincer cu dumneavoastră. Voi fi și de această dată. Și eu am fost depistat pozitiv cu coronavirus și sunt în grija medicilor din Spitalul Orășenesc Agnita, Secția Covid–19. Starea mea de sănătate este acum bună și sper să îmi reiau cât mai curând toate îndatoririle de primar. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă”.
De mai multe săptămâni, un adevărat val de infectări cu noul coronavirus a lovit oraşul Avrig, iar de această problemă nu a scăpat, din păcate, nici Primăria Avrig, mai mulţi angajaţi ai instituţiei, în mod deosebit din rândul celor ce au şi program de lucru cu publicul, fiind depistaţi pozitiv în urma testărilor.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis sâmbăta trecută, urmare a evaluării situaţiei epidemiologice din ultima perioadă, aplicarea măsurii carantinei zonale pentru municipiul Mediaş, oraşul Avrig şi comuna Orlat, începând cu data de 23 noiembrie, ora 5, pentru o perioadă de 14 zile.

Măsura carantinării ar putea fi luată şi pentru Mârşa

Chiar dacă, încă, nu este adoptată această măsură, carantinarea zonală ar putea fi impusă de autorităţi, în câteva zile şi pentru localitatea Mârşa. Această restricţionare este cauzată, de asemenea, de creşterea numărului de cazuri noi de coronavirus.
„În această perioadă, inevitabil, toată atenția noastră este îndreptată spre prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus, care face din nou ravagii. Și noi, așa cum fac milioane de oameni de pe tot globul, depunem toate eforturile ca să sprijinim autoritățile județene și centrale, prin măsuri restrictive dar eficiente, aplicate și la nivel local, pe care este necesar să le respectăm, fiecare dintre noi. 
Orașul Avrig intră de luni în carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare mare. Deși rata de incidență cumulată este în scădere la nivel județean, în Avrig s-a ajuns la o incidență de 7,87 de cazuri la mia de locuitori. În ultimele 14 zile, am înregistrat 82 de noi îmbolnăviri. Dacă nu luăm măsuri eficiente și nu limităm socializarea, lucrurile pot scăpa ușor de sub control. Și la Mârșa avem 29 de cazuri de coronavirus și o incidență de 9,18 la mie. Așteptăm decizia Comitetului pentru Situații de Urgență și în acest caz. Cel mai probabil, în zilele următoare, va fi instituită aceeași măsură, carantina zonală”, menţionează primarul Adrian Dumitru David, în aceeaşi postare pe pagina de socializare a Primăriei Avrig. 

Un nou apel la responsabilitate şi solidaritate

  • „Este un prilej foarte bun pentru a repeta îndemnurile de a fi responsabili și solidari. Acum nu e momentul să ne întâlnim cu prietenii, să organizăm petreceri de orice fel sau să lăsăm garda jos când vine vorba de igienă și protecție sanitară. Vă rog să țineți cont că circulația și staționarea în spațiile publice este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate și numai cu declarație pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator. Nu ieșiți din locuințe dacă nu este cu adevărat nevoie. 
  • Trebuie să le mulțumim miilor de medici, asistenți, forțe de ordine, pompieri, voluntari, tuturor celor care muncesc în spitale, pe străzi și oriunde este nevoie, pentru a ne proteja pe noi toți, inclusiv pe cei cărora nu le pasă. Dar, din păcate, inconștiența unora poate însemna moartea altora. 
  • Dragi avrigeni, aveți grijă unii de ceilalți și feriți-vă de boală. Și nu uitați că sănătatea e un dar. 
  • Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a mai menţionat edilul avrigean.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia