Continental
Tribuna
Primarul Fodor a turnat primul cancioc de ciment la fundaţia autobazei Tursib
Sorana MAIER
5328 vizualizari
Primarul Fodor a turnat primul cancioc de ciment la fundaţia autobazei Tursib
În valoare de 4,8 milioane de euro, noua autobază se construieşte în Zona Industrială Vest şi va fi gata într-un an şi jumătate. Autobaza va avea dotări moderne, iar pe spaţiul vechii autobaze va apărea un cartier rezidenţial. 10 milioane de euro este valoarea estimată a terenului vechii autobaze. Din aceşti bani, Tursib ar putea să acopere o parte din creditul luat pentru construcţia autobazei, dar şi să cumpere noi autobuze.

Primarul interimar al Si­biului, Astrid Fodor, a turnat ieri, primul cancioc de ciment la fundaţia viitoarei autobaze Tursib din Zona Industrială Vest.
"Proiectul de relocare a auto­bazei Tursib a fost sprijinit de administraţia locală prin primarul Klaus Iohannis, ac­tualmente preşedintele Ro­mâniei, şi prin Consiliul Local. Până s-a ajuns la această fază era necesar ca Tursibul să devină performant, în aşa fel încât această societate să susţină ea economic viitoarea investiţie. Ceea ce s-a şi întâmplat", a spus Fodor.
Virgil Popa, viceprimarul Si­biului, Adrian Popa, directorul Tursib, şi reprezentanţi ai constructorului au fost prezenţi la ceremonia de ieri.
În mod simbolic ei au sem­nat o hârtie în care era con­semnat evenimentul, hârtie pe care au pus-o într-o cap­sulă de metal, care a fost în­gropată în fundaţia con­strucţiei.


Autobază de 4,8 milioane euro

Finanţarea proiectului este asigurată din creditul pe care Tursib l-a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în luna aprilie 2014.
Valoarea creditului con­tractat este de 4,8 milioane de EURO, perioada de graţie  este de un an, rambursarea sumei împrumutate fiind eşa­lonată în 18 rate trimestriale. Primăria Sibiu a semnat un Acord Municipal de Sprijin prin care se angajează să sprijine societatea de transport public în îndeplinirea indicatorilor fi­nanciari prevăzuţi în contractul de credit, prin plata sub­venţiilor prevăzute de lege.
“Construirea acestui nou sediu este un proiect benefic pentru că nu este normal ca o autobază să fie amplasată în mijlocul unui cartier rezi­denţial. Noua autobază, aşa cum rezultă din proiectare, va fi mai funcţională şi conformă cu standardele în dome­niu.Tursib a făcut în ultimii opt ani progrese semnificative: flota a fost înnoită în bună parte, traseele Tursib au fost optimizate, societatea e mai orientată către nevoile pasa­gerilor şi a primit certificare ISO, ceea ce atestă o bună calitate a serviciilor. Con­strucţia acestui nou spaţiu e pasul care urma în mod natural”, a mai spus Fodor.
Contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat cu asocierea SC CON-A SRL & SC Sinecon SA, în urma unei proceduri de achiziţie orga­nizate conform regulilor BERD privind achiziţiile finanţate din credite contractate de la această instituţie bancară.
Termenul de realizare a lucrărilor este de 18 luni, iar termenul de garanţie oferit de constructor pentru lucrări este de 5 ani.

Autobază pe 3,4 hectare

Terenul pe care se va construi noua autobază are o suprafaţă de 33.400 de metri pătraţi şi este situat la intersecţia străzii München cu strada Barcelona. Acesta a fost dobândit în urma unui schimb de terenuri între Consiliul Local Sibiu şi SC Tursib.
Lucrările prevăzute în con­tract includ împrejmuirea te­renului, amenajarea reţelelor de utilităţi, amenajarea dru­murilor de acces, amenajarea spaţiilor verzi şi ridicarea mai multor construcţii.
Un spaţiu de parcare pen­tru cele 105 autobuze care al­cătuiesc flota Tursib în su­prafaţă de 5.200 mp va fi acoperit.
Ateliere de reparaţii, tinichi­gerie şi vopsitorie, pe 1.278 mp, o clădire administrativă în suprafaţă de 1.297 mp cu subsol, parter şi etaj, o staţie de alimentare cu carburant şi depozitele aferente de carburant compuse din două rezervoare subterane cu o capacitate totală de stocare de 50.000 de litri, o staţie pentru Inspecţii tehnice periodice, o spălătorie pentru autobuze vor fi amenajate aici.

Cartier rezidenţial pe vechiul sediu

Terenul în suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi pe care funcţionează în prezent autobaza Tursib va fi valorificat de societate după mutarea autobazei.
Primarul Astrid Fodor spune că înainte de vânzarea terenului, Primăria va realiza un plan urbanistic al zonei, pentru ca acela care face achiziţia să ştie exact ce va putea construi acolo, iar cel mai probabil va fi un cartier rezidenţial.
Adrian Popa spune că autobaza veche este evaluată la 10 milioane de euro, iar din aceşti bani s-ar putea acoperi o parte din creditul contractat şi s-ar putea achiziţiona noi auto­buze. Deocamdată, în urmă­toarea perioadă Tursib va funcţiona cu flota de care dispune acum.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia