Tribuna
Sevis
Primarul Cisnădiei a câştigat procesul cu ANI
Primarul Cisnădiei a câştigat procesul cu ANI

Primarul oraşului Cisnădie, Gheorghe Huja, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins marţi, 6 octoimbrie, recursul declarat de ANI împotriva primarului ca nefondat. Hotărârea ÎCCJ este definitivă şi a fost pronunţată în şedinţă publică. „Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr.304 din 18 noiembrie 2013 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 6 octombrie 2015”, arată soluţia pe scurt.

Primarul Gheorghe Huja, contactat de Tribuna, a declarat: „Această decizie nu poate decât să mă bucure foarte mult. Iată că după doi ani adevărul a fost spus printr-o sentinţă definitivă. Este păcat că activitatea şi bunele intenţii ale unui primar sunt puse sub semnul incompatibilităţii. Important este că s-a făcut dreptate”.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate la începutul lunii iulie 2013 în cazul a 42 de aleși locali din județele Sibiu și Constanța, ca urmare a exercitării simultane de către aceștia atât a funcției de primar sau viceprimar, cât și a calității de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a societăților comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităților.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia